Κάηκαν ένα σπίτι και μία ταβέρνα από την πυρκαγιά στον Καρέα

Κάηκαν ένα σπίτι και μία ταβέρνα από την πυρκαγιά στον Καρέα Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
1

Η μεγάλη πυρκαγιά, που είναι σε εξέλιξη στον Καρέα, έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής ζημιές σε ένα σπίτι και μία ταβέρνα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. 

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, στην επιχείρηση κατάσβεσης επιχειρούν πλέον 45 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ωστόσο το έργο της Πυροσβεστικής δυσχεραίνουν ο δυνατός άνεμος και το γεγονός ότι υπάρχουν διάσπαρτες πολλές εστίες φωτιάς.

 

Λίγο νωρίτερα εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους και σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού» στον Καρέα, λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας. Τα 28 παιδιά και το προσωπικό του σπιτιού είναι καλά στην υγεία τους και έχουν μεταφερθεί σε άλλο σπίτι του οργανισμού στο Περιστέρι.

 

Κάηκαν ένα σπίτι και μία ταβέρνα από την πυρκαγιά στον Καρέα Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

 

«Έπρεπε να εκκενώσουμε το σπίτι, λόγω του καπνού που υπήρχε. Επίσης, τα παιδιά αυτά έχουν βιώσει δύσκολες καταστάσεις στη ζωή τους και γι' αυτό η διαχείριση του φόβου είναι εξαιρετικά απαιτητική», επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος. Όπως συμπλήρωσε ο ίδιος, οι κινητές μονάδες και η ομάδα διάσωσης του οργανισμού παραμένουν στην περιοχή, σε περίπτωση που χρειαστεί να συνδράμουν.

 

Κάηκαν ένα σπίτι και μία ταβέρνα από την πυρκαγιά στον Καρέα Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

 

Παράλληλα, τέσσερις ασθενείς που βρίσκονταν σε Μονάδα Χρονίων Παθήσεων της περιοχής του Καρέα μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, στο νοσοκομείο Σωτηρία, το οποίο με εντολή του υπουργού Υγείας βρίσκεται σε ετοιμότητα.  Ένας πυροσβέστης έχει επίσης μεταφερθεί με δυσφορία σε νοσοκομείο της Αττικής.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM
Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Ελλάδα / Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Εποχή των σπηλαίων στην Ήπειρο, καθώς η Περιφέρεια αναθέτει σε υπάλληλο ένα έργο που μπορεί να γίνεται ακόμα και με ένα «κουμπί», μέσω κινητού τηλεφώνου 
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Συγνώμη, αλλά άν οι φωτογραφίες με τους πυροσβέστες, που προσπαθούν να σβήσουν τις φωτιές πίσω από ένα βουνό ξεραμένες πευκοβελόνες και κλαδιά είναι από τον Υμηττό σήμερα, πρόκειται για εγκληματική αμέλεια των τοπικών υπευθύνων. Πού ζούμε; Γιατί έχουν αφήσει τέτοιο όγκο υλικού στο δάσος;