Παρασκευόπουλος: Δεν θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε από το Grexit

Παρασκευόπουλος: Δεν θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε από το Grexit Facebook Twitter
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ
0

Τη θέση της κυβέρνησης για υπερψήφιση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας υπερασπίστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια. Όπως είπε, στις ρυθμίσεις του μέτρου υπάρχουν και κάποιες προβληματικές, όμως δεν μπορούν να καθορίσουν μία αρνητική στάση επί του συνόλου.

Ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος διαφωνεί με δύο διατάξεις -για την αναγκαστική εκτέλεση και την πρωτοβάθμια διαδικασία των πλειστηριασμών- και όχι με το σύνολο του νομοσχεδίου, και δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει προσπάθεια να αλλάξει τα δύο αυτά κεφάλαια κατόπιν συζήτησης με τους θεσμούς και διατηρώντας εν ισχύ την νομοπαρασκευαστική επιτροπή.

«Έχω διαβεβαιωθεί από τους αρμόδιους ότι δεν θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε από το Grexit» υπογράμμισε, δηλώνοντας πως η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης και καλούμαστε να επιλέξουμε το λιγότερο κακό πρόβλημα. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση διασφαλίζει τις στοιχειώδεις συνθήκες ώστε να προχωρήσουμε σε μία ανάπτυξη.


Υποστήριξε τέλος πως «έχουμε χρόνο», καθώς η εφαρμογή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου, «έχουμε περιθώριο διαπραγμάτευσης».

Δείτε LIVE όλες τις εξελίξεις, λεπτό προς λεπτό, ΕΔΩ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Ουδεμία ενημέρωση υπάρχει, ουδείς ανέλαβε την ευθύνη της απώλειας αυτών των ζωών και επικρατεί  πλήρης άγνοια για τη διοικητική και δικαστική έρευνα», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM