ΙΝΕ-ΓΣΕΕ: Ύφεση το 2015 και το 2016

ΙΝΕ-ΓΣΕΕ: Ύφεση το 2015 και το 2016 Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
0

Ανάπτυξη από το 2017 με το πιο αισιόδοξο σενάριο προβλέπει έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ που εκτιμά ότι το πρόγραμμα με κύριους άξονες τη λιτότητα και την εσωτερική υποτίμηση έχει αποτύχει σε όλους τους βασικούς στόχους.

Η έκθεση αναφέρει ότι με τη λιτότητα επιδεινώθηκε η σχέση χρέους-ΑΕΠ, κάτι που συνέβαλε στην ύφεση και στην αύξηση της ανεργίας με την ποιότητα των θέσεων εργασίας να συνεχίζει να χειροτερεύει.

Σημειώνεται ακόμη ότι θα πρέπει να υπάρξει επαναπροσδιορισμός της οικονομικής πολιτικής σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και να υπάρξει επαναπροσδιορισμός της βιωσιμότητας του χρέους με βιώσιμα πρωτογενή πλεονάσματα και διευθέτηση του ώστε να γίνει βιώσιμο και εξυπηρετήσιμο.

Η έκθεση καταγράφει την αβέβαιη προοπτική για συνθήκες ανάπτυξης με κοινωνική συνοχή εντός του έτους ενώ αναφέρεται ότι οι επίσημες εκτιμήσεις για τους ρυθμούς της οικονομίας φέτος όπως και το 2016 είναι αρνητικές.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Οικονομία / Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Η ισχυρή ανάπτυξη και τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα επιτρέπουν στην Ελλάδα να αποπληρώσει πρόωρα τις δανειακές υποχρεώσεις που ανέλαβε κατά τη διάρκεια των μνημονίων και να διανείμει κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες
LIFO NEWSROOM
Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Οικονομία / Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Αιτήσεις ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου είχαν καταθέσει η ΠΟΜΙΔΑ, ο «Σύνδεσμος Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων» και πέντε εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων
LIFO NEWSROOM