Απαγορεύτηκε το Gay pride στην Αγία Πετρούπολη

Απαγορεύτηκε το Gay pride στην Αγία Πετρούπολη Facebook Twitter
0


Oι ακτιβιστές της ΜΚΟ GayRussia για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ανακοίνωσαν σήμερα πως οι αρχές της Αγίας Πετρούπολης απαγόρευσαν το προγραμματισμένο για τις 2 Αυγούστου Gay Pride.


Προηγουμένως είχε απορριφθεί ένα ακόμη αίτημα για διεξαγωγή του Gay Pride στις 25 Ιουλίου ενώ οι ακτιβιστές δηλώνουν "Οι αρχές επικαλούνται ως πρόσχημα τον νόμο που απαγορεύει την ομοφυλοφιλική προπαγάνδα στους ανήλικους, ισχυριζόμενες ότι αυτή η παρέλαση μπορεί να τον παραβιάζει".


Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μια οργάνωση βετεράνων στην οποία μετέχουν κυρίως πρώην αλεξιπτωτιστές είχε εκφράσει την οργή της για το σχέδιο διοργάνωσης του Gay Pride στις 2 Αυγούστου, την ίδια ημέρα που η Ρωσία κατά παράδοση τιμά την πολεμική αεροπορία της.


Η Ρωσία, όπου η ομοφυλοφιλία θεωρείτο έγκλημα μέχρι το 1993 και ψυχική ασθένεια μέχρι το 1999 υιοθέτησε το 2013 έναν νόμο που τιμωρεί με πρόστιμο και ποινές φυλάκισης την ομοφυλοφιλική "προπαγάνδα" σε ανηλίκους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Διεθνή / Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Πλήγμα έθεσε στο στόχαστρο κτήριο στον νότιο τομέα της λιβανικής πρωτεύουσας λίγο μετά την εντολή του ισραηλινού στρατού στους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή
LIFO NEWSROOM
Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Διεθνή / Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Μια σύντομη αλλά καθοριστική συνάντηση στη Ρώμη φέρνει νέα δυναμική στην ουκρανική διπλωματία - Ο Τραμπ αμφισβητεί τις προθέσεις του Πούτιν και δίνει στους Ουκρανούς λόγο να ελπίζουν
LIFO NEWSROOM