Πιο σκληρούς όρους για την Ελλάδα θέλει η Γερμανία

Πιο σκληρούς όρους για την Ελλάδα θέλει η Γερμανία Facebook Twitter
SOOC
2

Πίεση για να επιβληθούν αυστηροί όροι σε μια νέα συμφωνία στήριξης της Ελλάδας άσκησε σήμερα η Γερμανία, υποστηρίζοντας πως οι καταβολές των δόσεων της αρωγής πρέπει να συνδέονται με την πρόοδο που σημειώνει η Αθήνα στις μεταρρυθμίσεις και επισημαίνοντας το ενδεχόμενο η τελική συμφωνία να καθυστερήσει.


"Είναι εύλογο --αυτό είναι πεποίθησή μας-- να καθορίσουμε το μέγεθος της πρώτης δόσης με βάση την έκταση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Γιουργκ Βάισγκερμπερ στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.


"Αυτό σημαίνει ότι η οικονομική βοήθεια θα εξαρτάται από αυστηρές προϋποθέσεις", δήλωσε προσθέτοντας πως η Γερμανία θέλει μια συμφωνία που να περιλαμβάνει ένα φιλόδοξο δημοσιονομικό σχέδιο, μια αξιόπιστη στρατηγική για ιδιωτικοποιήσεις και βιώσιμη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού.


Υπογραμμίζοντας πως η Γερμανία δεν συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ανάμεσα στην Αθήνα και τους διεθνείς πιστωτές, ο Βάισγκερμπερ δήλωσε πως το Βερολίνο θα χρειασθεί χρόνο έπειτα από οποιαδήποτε συμφωνία για να εξετάσει τα αποτελέσματα των συνομιλιών, που στη συνέχεια θα τεθούν προς ψήφιση στο κοινοβούλιο.


"Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σ'αυτή την εξέταση γρήγορα αυτή την εβδομάδα αν είναι απαραίτητο, όμως η ποιότητα προηγείται της ταχύτητας", τόνισε.


Σύμφωνα με τον Βάισγκερμπερ, θα μπορούσε ενδεχομένως να χαθεί η προθεσμία της 20ης Αυγούστου, οπότε η Αθήνα έχει να αποπληρώσει χρέος της στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. "Αν δεν καταστεί δυνατή η καταβολή μιας πρώτης δόσης του ESM τον Αύγουστο, τότε θα πρέπει να συζητήσουμε νέο δάνειο γέφυρα", δήλωσε.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Οικονομία / Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Αιτήσεις ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου είχαν καταθέσει η ΠΟΜΙΔΑ, ο «Σύνδεσμος Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων» και πέντε εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Οικονομία / Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Η Ελλάδα καταγράφει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, μειώνει την ανεργία και αυξάνει τις εξαγωγές της - Τι είπαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup για την πορεία της οικονομίας
LIFO NEWSROOM