O Τσίπρας δεν πίστεψε ποτέ το ντέρμπι των δημοσκοπήσεων: Έλεγα ότι, αν πάρουμε 34%, θα είναι θρίαμβος. Πήραμε 35%"

O Τσίπρας δεν πίστεψε ποτέ το ντέρμπι των δημοσκοπήσεων: Έλεγα ότι, αν πάρουμε 34%, θα είναι θρίαμβος. Πήραμε 35%" Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
4

Για τον σημαντικό ρόλο που παίζει από εδώ και πέρα το μήνυμα που στέλνει στην Ευρώπη το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα για μια σταθερή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους χθες το βράδυ στην Κουμουνδούρου.

Επιπλέον τόνισε ότι μετά τα εσωκομματικά προβλήματα που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση είναι πλέον συμπαγής, εκτιμώντας ότι ενδέχεται αναταράξεις να υπάρξουν σε άλλους χώρους, στην αντιπολίτευση.


Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι δεν υπάρχει πια «μνημόνιο-αντιμνημόνιο» αλλά η συμφωνία που έφερε η κυβέρνηση, και σημειώνει ότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως αυτή κερδίζει έδαφος το οποίο και πρέπει να διευρυνθεί και στο πλαίσιο του οποίου θα δοθούν μάχες.

Ως προς το αποτέλεσμα που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι προφανώς περίμενε ότι ο λαός θα επιβραβεύσει την προσπάθεια που έκανε η κυβέρνηση γιατί ήταν έντιμη και ειλικρινής και πως τώρα η κυβέρνηση διαθέτει μια λαϊκή εντολή για να προχωρήσει σε πραγματικές συνθήκες. Ο ίδιος δεν πίστεψε ποτέ στο «ντέρμπι» με τη ΝΔ που έδιναν ορισμένες δημοσκοπήσεις, πρόσθεσε. "Περίμενα ένα 3% διαφορά. Έλεγα σε φίλους μου ότι, αν πάρουμε 34%, θα είναι θρίαμβος. Πήραμε 35%" σημείωσε ο κ. Τσίπρας

Αναφορικά με τις κομματικές διεργασίες, θα ζητήσει να υπάρξει μια πολύ σοβαρή και συντεταγμένη διαδικασία ανασυγκρότησης, και συνέδριο αρχές του επόμενου χρόνου, ίσως την άνοιξη, με στόχο όλο αυτό το λαϊκό κομμάτι που έχει πια στενή σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και ταυτίζεται μαζί του να ενταχθεί και στο κόμμα. Στάθηκε ιδιαίτερα στα μεγάλα ποσοστά της νεολαίας που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας την ικανοποίησή του γι΄αυτό το γεγονός.


Κεντρική και πρώτη μάχη είναι εκείνη για το χρέος, για την οποία ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν την προσπάθεια. Όπως έχει πει ξανά, θα προτείνει να φτιαχτεί ένα συμβούλιο για τα ευρωπαϊκά θέματα, στο μοντέλο του εθνικού συμβουλίου εξωτερικής πολιτικής, όπου να συμμετέχουν θεσμικά εκπρόσωποι των κομμάτων, να έχει ενημερωτικό ρόλο και να κατατίθενται προτάσεις. Ωστόσο, σημειώνεται ότι η στρατηγική ανήκει στην κυβέρνηση και πηγάζει από τη λαϊκή εντολή που έχει λάβει.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα ορκιστεί πρωθυπουργός σήμερα το απόγευμα προς βράδυ, και την Τρίτη βράδυ θα ορκιστεί η νέα κυβέρνηση. Καθώς ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει δηλώσει δημόσια ότι στηρίζει και άρα υπάρχει πλειοψηφία, ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η διερευνητική εντολή θα μετατραπεί ουσιαστικά σε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Νωρίτερα, σήμερα το μεσημέρι, περίπου στη μία, ο κ. Τσίπρας θα έχει κομματική συνεδρίαση.

Την Τετάρτη ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στην έκτακτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το μεταναστευτικό, όπου θα εκπροσωπήσει και τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, όπως τους ζήτησε κατά το συγχαρητήριο τηλεφώνημα που του έκανε, καθώς θα βρίσκεται στις ΗΠΑ.

Ενόψει της συνόδου, ο κ. Τσίπρας είχε σήμερα εκτενή ενημερωτική επικοινωνία με τον υπηρεσιακό αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιώννη Μουζάλα. Ο κ. Τσίπρας θα κινηθεί στη σύνοδο στην ίδια γραμμή που κινήθηκε και στις προηγούμενες συνόδους και στη λογική να θεσμοθετηθεί το relocation και στη λογική του επιμερισμού των βαρών.

Την ερχόμενη Κυριακή, ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στις ΗΠΑ για τη σύνοδο του ΟΗΕ. Στο πλαίσιο της Συνόδου θα υπάρξει δεξίωση των ηγετών, στο περιθώριο της οποίας αναμένεται να συναντήσει τον αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Τον κ. Τσίπρα συνεγχάρησαν ξένοι ηγέτες, ευρωπαίοι αξιωματούχοι, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και πρόεδροι των κομμάτων. Ειδικότερα, οι Φ. Ολάντ (ο οποίος του είπε ότι θα έρθει στην Ελλάδα), Μ. Ρέντσι, Β. Φάιμαν, Μ. Σουλτς, Ν. Αναστασιάδης. Επιπλέον, τον συνεχάρη ο πρόεδρος της ΝΔ και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καθώς επίσης και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και ο Φώτης Κουβέλης. Ο κ. Τσίπρας δέχτηκε συγχαρητήριο γραπτό μήνυμα από τον Κώστα Καραμανλή και αργά το βράδυ από τον επικεφαλής του Ποταμιού. Κατά την επικοινωνία του με την κ. Γεννηματά, η οποία τον πήρε τηλέφωνο για να τον συγχαρεί, ο κ. Τσίπρας της είπε να συζητήσουν και εκείνη είπε ότι δεν είναι ώριμη τώρα μια συνεργασία και πως θα έχει μια δημιουργική αντιπολίτευση.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Πολιτική / Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών ( ΟΣΥ ) στον 'Αγιο Ιωάννη Ρέντη όπου στεγάζονται καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
To 35% είναι 35% ... Τα υπόλοιπα δικαιολογίες ... Δεν υπήρχε κανένα μα κανένα εμπόδιο στο δρόμο προς τα εκλογικά τμήματα. Ακόμη και οι ετεροδημότες μπορούσαν, αν το δήλωναν εγκαίρως, να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους. Όταν γίνονται εκλογές οφείλουμε ως συνειδητοί πολίτες να παίρνουμε θέση , να ψηφίζουμε εν πάσει περιπτώσει κάποιο σχηματισμό (μικρό ή μεγάλο δεν έχει σημασία).Αλλιώς ξίδι και πλατεία Κλαυθμώνος ( για κλάμα μεν αλλά όχι για το λόγο που κλαίγανε τότε , που η πλατεία πήρε το όνομά της).
Δεν υπήρχε εμπόδιο; Για δες πόσος κόσμος είναι στο εξωτερικό και δεν μπορούσε να ψηφίσει...Κ ο Τσίπρας τον Ιανουάριο μας θυμήθηκε στην επινίκια ομιλία του κ μετά το δημοψήφισμα απολογήθηκε που δεν συμπεριληφθήκαμε λόγω περιορισμένου χρόνου...Τώρα όμως πάλι χ@@σμένους μας είχε...Άρα ναι υπήρχαν εμπόδια...