Ο Πάνος Καμμένος αναζητά νέους επιστήμονες για τις ένοπλες δυνάμεις

Ο Πάνος Καμμένος αναζητά νέους επιστήμονες για τις ένοπλες δυνάμεις Facebook Twitter
6

«Οι νέοι επιστήμονες αποτελούν το μεγαλύτερο κεφάλαιο για το μέλλον της χώρας μας, το οποίο υποχρεούμαστε να επαναφέρουμε στην πατρίδα μας. Αν δεν επαναφέρουμε τους 300 χιλιάδες νέους επιστήμονες - που έχουν φύγει - και δεν τους εντάξουμε στη νέα προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας, θα έχουμε όλοι αποτύχει» τόνισε ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στη Σχολή Ικάρων, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα ένταξης νέων επιστημόνων στις ένοπλες δυνάμεις, με την ιδιότητα του Οπλίτη Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ).

Στο πλαίσιο ημερίδας για την τεχνολογική έρευνα και καινοτομία στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ο υπουργός επισήμανε πως πρόθεση του ΥΕΘΑ είναι η διασύνδεση των ΑΣΕΙ με τα ερευνητικά κέντρα και την εγχώρια αμυντική βιομηχανία.

«Για εμάς, εγχώρια αμυντική βιομηχανία δεν είναι μόνο η κρατική αμυντική βιομηχανία, δηλαδή η ΕΑΒ, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, η ΕΛΒΟ, τα ναυπηγεία μας, αλλά είναι και οι ιδιωτικές εταιρείες αμυντικών συστημάτων, τις οποίες πλέον έχουμε συμπεριλάβει στο σχεδιασμό μας, στη νέα πολιτική που χαράσσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας» είπε ο κ. Καμμένος.

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε πως το ΥΕΘΑ δρομολογεί την αξιοποίηση νέων επιστημόνων κατά τη στρατιωτική τους θητεία αλλά και - εθελοντικά - μετά τη λήξη της: «Όσοι νέοι κατατάσσονται για να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία και έχουν πτυχία, επιστημονικά προσόντα, έχουν συμμετάσχει σε έρευνες, τα βιογραφικά τους επιλέγονται από τα Επιτελεία και στέλνονται σε μια ομάδα στρατηγικού σχεδιασμού που έχουμε δημιουργήσει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η οποία αποτελείται από νέους επιστήμονες. Εκεί εντάσσονται άμεσα σε ομάδες οι οποίες θα είναι στη διάθεση των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, προκειμένου να μπορούν να δώσουν κατά τη στρατιωτική τους θητεία, έστω σε αυτούς τους εννέα μήνες που υπηρετούν, ό,τι καλύτερο μπορούν για την ανάπτυξη και το σχεδιασμό του αύριο» ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Μετά τη λήξη της στρατιωτικής τους θητείας, «θα δώσουμε σε αυτά τα νέα παιδιά τη δυνατότητα να εντάσσονται στις ένοπλες δυνάμεις με την ιδιότητα του Οπλίτη Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ), που σε συνεργασία και υπό την καθοδήγηση των ΑΣΕΙ θα μπορούν να οικοδομήσουν, όλο αυτό που ονομάζουμε καινοτομία και έρευνα» ανακοίνωσε ο υπουργός.

Τελικός στόχος, «δύσκολος αλλά εφικτός», είναι «η Ελλάδα να καταστεί αυτάρκης, με δυνατότητα ανάπτυξης δικών της πολεμικών πλοίων, αεροσκαφών και οπλικών συστημάτων».

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις φωτιές - Δείτε LIVE

Πολιτική / Μητσοτάκης: Κανείς δεν πιστεύει ότι μπορεί να υπάρχει καλοκαίρι χωρίς φωτιές στην Ελλάδα

Φέτος είχαμε 9.101 φωτιές, σε σχέση με 7.163 που είχαμε πέρυσι που κάηκαν 1.754.000 στρέμματα, ενώ φέτος κάηκαν 440.000 στρέμματα, είπε ο πρωθυπουργός - Άνω του 98% των φωτιών σβήστηκε όταν ήταν ακόμα μικρές, χάρη στα drones και στα έμφορτα αεροσκάφη
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για ΑΣΕΠ: Επιστρέφει στην άρνηση, παρά την «αλλαγή σελίδας»

Πολιτική / Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για ΑΣΕΠ: Επιστρέφει στην άρνηση, παρά την «αλλαγή σελίδας»

Θεωρεί πιο σημαντικό το να καταψηφίσει ένα νομοσχέδιο για να επικρίνει αργότερα την Κυβέρνηση για καθυστερήσεις στις προσλήψεις, επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
LIFO NEWSROOM
Ο Μπαχτσελί καλεί τον Οτσαλάν στην τουρκική βουλή αν διαλύσει το ΡΚΚ

Διεθνή / Ο Μπαχτσελί καλεί τον Οτσαλάν στην τουρκική βουλή αν διαλύσει το ΡΚΚ

«Αν αρθεί η απομόνωση του αρχηγού της τρομοκρατίας, ας έρθει να μιλήσει στη συνεδρίαση της ομάδας Κόμματος Ισότητας των Λαών και Δημοκρατίας (DEM) στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση», είπε ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή αύριο η δικογραφία για τα P-3B- Οι πιθανές ευθύνες των Τσίπρα, Καμμένου και Βίτσα

Πολιτική / Στη Βουλή αύριο η δικογραφία για τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας P-3B

Κατά πληροφορίες, η δικογραφία περιλαμβάνει τα ονόματα του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και του αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Βίτσα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Καθότι τα οπλικά συστήματα είναι μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας και μοχλός ανάπτυξης...α, ναι, και μεγάλη κοινωνική ανάγκη που έχει προτεραιότητα...Καμμένος, αληθινά.
Γιατί να έρθει ο νεος επιστήμονας απο το εξωτερικο? για τις καλύτερες συνθήκες εργασίας? για την αξιοκρατία? για τον σεβασμό? για τον μισθό? για την ποιότητα ζωής? για ώρας μόνο η οικογένεια ειναι ο μοναδικός λόγος να επιστρέψει κάποιος απο το εξωτερικό. Με λόγια και δηλώσεις δεν γίνεται τίποτα.