Σε δίκη ο 24χρονος που συνελήφθη για την επίθεση στον Κουμουτσάκο - Επιμένει πως είναι αθώος

Σε δίκη ο 24χρονος που συνελήφθη για την επίθεση στον Κουμουτσάκο - Επιμένει πως είναι αθώος Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
2

Στις 19 Νοεμβρίου θα δικαστεί από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο 24χρονος που, σύμφωνα με την Αστυνομία, εμπλέκεται στην οργανωμένη επίθεση σε βάρος του βουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου, μετά τη δίωξη για δύο κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος που άσκησε σε βάρος του ο Εισαγγελέας.

Ο νεαρός, που αφέθηκε ελεύθερος, αρνείται πως ανήκε στην ομάδα εκείνων που προπηλάκισαν και ξυλοκόπησαν άγρια τον βουλευτή και φέρεται να υποστηρίζει ότι σκοπός του ήταν να τον προστατεύσει. Η εκτίμηση ωστόσο της Αστυνομίας, βάσει των βίντεο από την επίθεση στον βουλευτή, είναι πως ο 24χρονος είχε σκοπό να καθυστερήσει τη φυγή του κ. Κουμουτσάκου, και για τον λόγο αυτό όταν πιάνει τον βουλευτή αντί να τον οδηγήσει προς τους αστυνομικούς, τον οδηγεί προς το μέρος των διαδηλωτών.

Κατά την προσαγωγή του 24χρονου στον Εισαγγελέα σήμερα, βρέθηκαν στο πλευρό του στην Ευελπίδων φίλοι και οικείοι του, καθώς και πολλά μέλη ποντιακών σωματείων.

Για την άγρια επίθεση σε βάρος του βουλευτή η Αστυνομία αναζητά τέσσερα άτομα.

Τι είπε σε συνέντευξή του λίγο πριν συλληφθεί ο κατηγορούμενος:

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός: Για καταιγίδες και στην Αττική, προειδοποιούν Κολυδάς - Τσατραφύλλιας

Ελλάδα / Καιρός: Για καταιγίδες στην Αττική, προειδοποιούν Κολυδάς - Τσατραφύλλιας

Προσοχή στα δυτικά και βόρεια προάστια, συστήνει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας - Βίντεο με την εξέλιξη του καιρού από τον Θοδωρή Κολυδά - Ανανεωμένη πρόβλεψη από την ΕΜΥ για τον καιρό στην Αττική
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Φοβερή σύλληψη άξια ενός Κλουζώ !Κατ' αρχήν το παιδί ήταν στην ομάδα περιφρούρησης των Ποντίων (υπάρχουν φωτογραφίες) και δεν προερχόταν από τις γνωστές-άγνωστες ομάδες δημιουργίας των επεισοδίων. Αλλά ας πούμε ότι αυτό δεν λέει τίποτε από μόνο του.Λέει τον καθυστέρησε. Ναι γιατί αλλιώς ο Γιουσέιν Μπόλτ-Κουμουτσάκος θα είχε αφήσει χιλιόμετρα πίσω τους διώκτες του σπριντάροντας !Λέει του έκανε κεφαλοκλείδωμα για να τον ακινητοποιήσει/καθυστερήσει. Δεν θυμάμαι να θεωρήθηκαν ως ύποπτοι οι σωματοφύλακες του Χατζηδάκη όταν έκαναν ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο πράγμα ( https://www.youtube.com/watch?v=oippW3TNZ5w ). Θα μου πεις εκείνοι ήταν παρατρεχάμενοι πολιτικών, δεν ήταν ένα ανώνυμο παιδί.... Σωστό !Ήταν λέει μέσα στο κόλπο για να τον απομονώσουν. Ήθελε ο 24χρονος τόσο πολύ να δείρουν τον Κουμουτσάκο που ήταν διατεθειμένος να κάτσει να φάει και αυτός ροχάλες, νερά, κλωτσιές, μπουνιές. "Τον Κουμουτσάκο να δείρουν και ας τις φάω και εγώ!"Τον πήγε λέει σε απομονωμένο μέρος. Ναι τι παράλογο. Όταν ένα μέρος του πλήθους προσπαθεί να λυντσάρει έναν άνθρωπο, πόσο παράλογο είναι να τον πας ΜΑΚΡΙΑ από το πλήθος ; Κανονικά έπρεπε να τον οδηγήσει μέσα στο πλήθος δηλαδή ;;Τον πήγε λέει μακριά από την αστυνομία. Μπορούσε να φτάσει την αστυνομία; Και ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ήταν η αστυνομία;; Και αφού δεν πήγαινε ο Μωάμεθ στο βουνό, γιατί δεν πήγαινε το βουνό (αστυνομία) στον Μωάμεθ;;; Πόσο δύσκολο ήταν να τους φτάσουν πια, αφού κινούνταν σημειωτόν;;;;Το χέρι του που το έβαλε στο κεφάλι του Κουμουτσάκου για να τον προστατεύσει ήταν προφανώς μια κίνηση ηθοποιίας για ξεκάρφωμα !Δεν ξέρω αν ο 24χρονος μπορούσε να ενεργήσει διαφορετικά και να προστατεύσει ικανοποιητικότερα τον Κουμουτσάκο. Ίσως εάν έπραττε διαφορετικά να υπήρχε καλύτερο αποτέλεσμα. Στο κάτω κάτω όμως, ούτε σωματοφύλακάς του ήταν, ούτε ο Κέβιν Κόστνερ ήταν που προστάτευε την Whitney Houston, ούτε μπορούμε να έχουμε τέτοιες απαιτήσεις από αυτόν !!!Όπως το βλέπω εγώ, ένα παιδί πήγε να κάνει το καλό (μου είναι αδιάφορο πόσο καλά τα κατάφερε) και αντί να του πούμε και μπράβο, τον στέλνουμε και κατηγορούμενο, επειδή δεν μπορούμε να πιάσουμε τους αλήτες.Αλλά χρειαζόταν μια άμεση σύλληψη βλέπεις και τους άλλους είναι δύσκολο να τους βρεις.Και καλά, εγώ μπορώ να λέω ό,τι θέλω.... κρίνω από όσα είδα. Ο Κουμουτσάκος ο ίδιος τι λέει; Δεν ΟΦΕΙΛΕΙ να πάρει θέση; Εάν πραγματικά το παιδί προσπαθούσε να τον προστατεύσει τίθεται μείζον ηθικό θέμα για τον ίδιο.Ως τώρα πάντως, εκτός αν βγει κάτι νέο, συνταρακτικό, το μόνο που βλέπω εγώ είναι μια σύλληψη-παρωδία για να φανεί ότι κάτι έγινε δήθεν. Και ως συνήθως στην Ελλάδα την πληρώνουν οι μ...κες που δεν έβγαλαν την ουρά τους απέξω.
Μπορεί και να είναι έτσι, δηλαδή ο νεαρός να λειτούργησε σκοπίμως ως υποτιθέμενη «ασπίδα-σωματοφύλακας» του βουλευτή, χωρίς όμως να αποδεικνύεται ξεκάθαρα και αντικειμενικά αυτό που υποστηρίζει η αστυνομία. Φοβάμαι ότι η αστυνομία προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα όσο αφορά την στάση και την πλήρη αναποτελεσματικότητα της την δεδομένη στιγμή, των αντρών των ματ, προσπαθεί τώρα να βρει ένα εξιλαστήριο θύμα για να καλύψει την θέση της, τάχα μου και καλά «ορίστε, κάνουμε πολύ καλά τη δουλειά μας και πιάσαμε τους ενόχους»...Απορία: Πόσο μ@κ@ς μπορεί να είναι κάποιος ή κάποιοι, πλήρως ακάλυπτοι, περιτριγυρισμένοι από κάμερες να γράφουν το κάθε τι, να επιτεθούν;;;...