Η ιστορία και οι πρωταγωνιστές του πολέμου στη Συρία και του ΙSIS

Η ιστορία και οι πρωταγωνιστές του πολέμου στη Συρία και του ΙSIS Facebook Twitter
1

Υπάρχουν αρκετές αντικρουόμενες με τα γεγονότα θεωρίες σχετικά με το παρασκήνιο πίσω από την άνοδο των τζιχαντιστών. Πώς ξεκίνησαν, ποιοι είναι οι υποστηρικτές και ποιοι οι πραγματικοί πολέμιοι της οργάνωσης, ποιος τους χρηματοδοτεί; Τα ερωτήματα μοιάζει να αλλάζουν κάθε φορά που στο σκοτεινό παζλ αυτής της αιματοβαμμένης ιστορίας προστίθεται ένα γεωπολιτικό ή οικονομικό στοιχείο. Η τρομακτική άνοδος της οργάνωσης και η δράση της που μοιάζει πιο ισχυρή από ποτέ, είναι ένα θέμα που αναμένεται να απασχολήσει πολύ τον επόμενο καιρό. Το πλαίσιο μοιάζει χαοτικό και η κάθε προσέγγιση για αναλύσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης συχνά είναι διαφορετική. Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες αναλύσεις των ημερών, είναι αυτή που κάνει το Vox.com.

O ISIS, όπως παρατηρείται, έχει γίνει σημαντικός παίκτης του Συριακού πολέμου μετά από αρκετό χρονικό διάστημα - και αφού η χώρα ρημάχτηκε από μια διαμάχη που στην αρχή δεν είχε καμία σχέση μαζί του. Η διαμάχη στο επίκεντρο του πολέμου, μεταξύ του ηγέτη Μπασάρ αλ-Άσαντ και της αντιπολίτευσης, αποτελεί κομβικό σημείο κατανόησης για την ύπαρξη και την ενίσχυση του ISIS.

Κάτι άλλο σημαντικό που σημειώνει το Vox είναι πως όσο ολοένα και περισσότερες εξωτερικές ομάδες εμπλέκονται στον πόλεμο και όσο κλιμακώνεται η υποστήριξη προς την πλευρά που διαλέγουν, τόσο περισσότεροι σπεύδουν να υποστηρίξουν την αντίπαλη πλευρά. Ο πόλεμος δεν κλιμακώνεται πλέον στο εσωτερικό της Συρίας, αλλά γίνεται ένα ζήτημα με διεθνείς παίκτες και πολύ μεγαλύτερες προεκτάσεις.

Οι βασικοί πρωταγωνιστές στο εξαιρετικό βίντεο με τίτλο "Syria's war: Who is fighting and why" είναι 11: ο Άσαντ, ο ΙSIS, η Τουρκία, τα πλούσια κράτη του Κόλπου, οι αντάρτες, η Ιορδανία, η Ρωσία, οι Κούρδοι, η οργάνωση Χεζμπολάχ, οι ΗΠΑ και το Ιράν. Το χρονικό ξεκινά ανατρέχοντας στο 2011, τον Μάρτιο που ξεκίνησε ο εμφύλιος της Συρίας...

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Διεθνή / Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Επί δύο χρόνια οι δύο γυναίκες μοιράζονται τις περιπέτειές τους με 10 εκατομμύρια συνδρομητές - Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι η νέα γενιά να μην αφήνει μόνους τους ηλικιωμένους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια