Interpol: Η Ευρώπη να περιμένει και νέες επιθέσεις

Interpol: Η Ευρώπη να περιμένει και νέες επιθέσεις Facebook Twitter
0

«Μπορούμε να εκτιμήσουμε, χωρίς να υπερβάλουμε, ότι και άλλες επιθέσεις είναι πιθανές» σήμερα από τις Βρυξέλλες ο διευθυντής της Europol Ρομπ Γουάινραϊτ, τονίζοντας ταυτόχρονα πως θεωρεί την τρομοκρατική απειλή μετά της επιθέσεις στο Παρίσι ως «την πλέον σοβαρή τα τελευταία 10 χρόνια».

Κληθείς από την επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να καταθέσει την άποψή του μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, ο Γουάινραϊτ υπενθύμισε ότι τον Ιανουάριου του 2016 αναμένεται να ανοίξει ένα αντιτρομοκρατικό κέντρο στους κόλπους της Europol «που θα χρηματοδοτείται από πραγματικούς πόρους, το οποίο θα ενισχύει τις δυνατότητές μας στην παρακολούθηση του Διαδικτύου, την παρακολούθηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας με στόχο τον εντοπισμό των όπλων και την διακίνησή τους, όπως επίσης την παρακολούθηση των ξένων μαχητών και των δραστηριοτήτων τους».

Πρόκειται για «υποστήριξη στο επιχειρησιακό έργο» των αρμόδιων αρχών στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διευκρίνισε ο ίδιος. «Δεν είμαστε το ευρωπαϊκό FBI. Έχουν καταγραφεί μεγάλες βελτιώσεις τα τελευταία 2 χρόνια (...) όμως δεν έχουμε ακόμη φθάσει στο επιθυμητό επίπεδο» επισήμανε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Διεθνή / Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Πλήγμα έθεσε στο στόχαστρο κτήριο στον νότιο τομέα της λιβανικής πρωτεύουσας λίγο μετά την εντολή του ισραηλινού στρατού στους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή
LIFO NEWSROOM
Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Διεθνή / Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Μια σύντομη αλλά καθοριστική συνάντηση στη Ρώμη φέρνει νέα δυναμική στην ουκρανική διπλωματία - Ο Τραμπ αμφισβητεί τις προθέσεις του Πούτιν και δίνει στους Ουκρανούς λόγο να ελπίζουν
LIFO NEWSROOM