The Paintbox

The Paintbox Facebook Twitter
0
The Paintbox Facebook Twitter

Λένε ότι μόνο ψάχνοντας βρίσκει κανείς. Αν κρίνουμε από τη Νατάσσα Κατσάνου και το The Paintbox σίγουρα ισχύει. Τι είναι το Paintbox; Μιλήσαμε με τη Νατάσα και μάθαμε μέσα από την ιστορία της όχι απλά την πρωτότυπη της επαγγελματική ιδέα, αλλά και ένα νέο τρόπο σκέψης. Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε στο lifo.gr:

 

The Paintbox Facebook Twitter

 

 

Θα ήθελες να μας πεις μερικά λόγια για εσένα και το The Paintbox;

Είμαι η Νατάσσα και εδώ και ένα χρόνο περνάω το μεγαλύτερο μέρος της μέρας μου στο The Paintbox, στην Ομήρου 1 στην Νέα Σμύρνη ,ένα εργαστήρι γεμάτο χρώματα, παλιά έπιπλα και πινέλα. Μετά από 20 χρόνια στον κλάδο της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών αποφάσισα εν μέσω κρίσης (οικονομικής, υπαρξιακής...) να αλλάξω εντελώς προσανατολισμό, αποφάσισα να αφήσω πίσω μου το οικείο αλλά και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον των επιχειρήσεων και την δουλειά μου ως στέλεχος marketing & πωλήσεων και να κάνω κάτι εντελώς διαφορετικό.

Πώς σου ήρθε η ιδέα για μια τόσο μεγάλη αλλαγή;

Καταρχήν, αγαπώ τα παλιά έπιπλα και ότι έχει να κάνει με την διακόσμηση ! Όνειρο μου ήταν ένα μικρό μαγαζί με διαφορετικές προτάσεις και αντικείμενα για το σπίτι !Μια καλή φίλη, μου έβαλε την ιδέα για χρώματα αναπαλαίωσης επίπλων και ψάχνοντας στο Internet ανακάλυψα αυτήν την πραγματικά μοναδική σειρά προϊόντων και χρωμάτων miss mustard seeds milk paint, που δυστυχώς όμως δεν υπήρχε στην Ελλάδα. Αποφάσισα να στείλω ένα email ζητώντας συνεργασία, γιατί ήταν πραγματικά το κάτι "διαφορετικό" που έψανχα! Και το σύμπαν συνωμότησε! Άψογοι επαγγελματίες απάντησαν την ίδια ημέρα και σε λιγότερο από μήνα ήμουν στην Σουηδία για το 1ο συνέδριο των retailers της Ευρώπης. Καταπληκτική εμπειρία, υπέροχοι άνθρωποι και ένα στοίχημα για την Ελληνική αγορά μιας και έπρεπε να γίνει γνωστό το brand αλλά και να εκπαιδευθεί η αγορά στην φιλοσοφία του do-it-yourself.
Έτσι δημιουργήθηκε το «The Paintbox»


Όλο το concept βασίζεται στο ότι δεν χρειάζεται να πετάξουμε τα παλιά μας έπιπλα μιας και μπορούμε με λίγα χρήματα και πολύ μεράκι να τα ανανεώσουμε μόνοι μας , αλλάζοντας όχι μόνο το σπίτι μας αλλά και τον επαγγελματικό μας χώρο (μικρά boutique hotels, εναλλακτικά bistro). Όλοι έχουμε κρυμμένους «θησαυρούς» που περιμένουν να βγουν ξανά στο φως !

The Paintbox Facebook Twitter

Πού μπορεί να βρει κανείς αυτά τα χρώματα;

Τα χρώματα δεν θα τα βρείτε σε μεγάλα hardware stores ή χρωματοπωλεία αλλά σε χώρους όπως το The Paintbox. Στόχος δεν είναι ο πελάτης απλά αγοράσει αλλά κυρίως να δοκιμάσει, να πειραματιστεί να δουλέψει με το χρώμα γιατί μόνο έτσι θα ανακαλύψει τις δυνατότητες που του δίνει η εφαρμογή του.


Το milk paint είναι το μοναδικό υλικό, είναι σε μορφή πούδρας μόνο με φυσικές χρωστικές ουσίες χωρίς καμία προσθήκη χημικών! Η συνταγή κρατάει τις ρίζες της από πολύ πολύ παλιά, τότε που άνθρωποι έβαφαν με υλικά που έβρισκαν από την φύση. Η καζεϊνή (πρωτεΐνη γάλακτος) είναι το βασικό συστατικό που αγαπά το ξύλο μιας και το αφήνει και "αναπνέει" , εφαρμόζει ιδανικά σε ξύλινες επιφάνειες και όχι μόνο....

Αυτήν την ανάγκη έρχεται να καλύψει το The Paintbox με τα χρώματα milk paint, με ένα μόνο σεμινάριο μπορείς εύκολα και οικονομικά να τα αλλάξεις όλα και το πιο σημαντικό μόνος σου, το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις αγάπη και μεράκι για δημιουργία, δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν μόνο "ειδικοί". Εξάλλου every expert was once a beginner! Το The Paintbox απευθύνεται στους ανθρώπους που "βλέπουν" μια ιστορία πίσω από κάθε παλιό έπιπλο!

Πώς βλέπεις μέχρι τώρα τη διάθεση του κόσμου στην Do-It-Yourself φιλοσοφία;

Ανοίξαμε πριν ένα χρόνο στις 8 Δεκέμβρη 2014, μέσα σε δύσκολες, για την αγορά, εποχές αυτό το εργαστήρι αναπαλαίωσης επίπλων με τα χρώματα milk paint , ξεκινώντας από την δική μου εσωτερική ανάγκη να ασχοληθώ επιτέλους με αυτό που αγαπώ, τα παλιά έπιπλα, το DIY και την εσωτερική διακόσμηση!


Μέσα από αυτή την διαδικασία ανακάλυψα την χαρά της δημιουργίας, το πόσο αγχολυτικό είναι να δουλεύεις με τα χέρια σου, την ικανοποίηση που εισπράττεις όταν κάτι παλιό και κακομεταχειρισμένο παίρνει νέα ζωή και γίνεται ξανά λειτουργικό και όμορφο. Και φυσικά την επαφή με τους ανθρώπους!


Αρκετά σύντομα είδα ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι ψάχνουν λύσεις για να ανανεώσουν το σπίτι τους, να αγοράσουν second-hand έπιπλα τα οποία θα βάψουν μόνοι τους βάζοντας έτσι κάτι από την ψυχή τους στην δική τους δημιουργία ! Αυτήν την ανάγκη έρχεται να καλύψει το The Paintbox με τα χρώματα milk paint, με ένα μόνο σεμινάριο μπορείς εύκολα και οικονομικά να τα αλλάξεις όλα και το πιο σημαντικό μόνος σου , το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις αγάπη και μεράκι για δημιουργία, δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν μόνο "ειδικοί". Εξάλλου όπως λέει η ίδια η Miss Mustard Seed "every expert was once a beginner"!
Το The Paintbox απευθύνεται στους ανθρώπους που «βλέπουν» μια ιστορία πίσω από κάθε παλιό έπιπλο!

Φαντάζομαι και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για την καθημερινότητά σου…
Άνθρωπος των πωλήσεων γαρ είναι σημαντικό για μένα να επικοινωνώ με τους ανθρώπους. Σε κάθε σεμινάριο είμαστε μια παρέα, μια ομάδα που μοιράζεται εμπειρίες , διασκεδάζει και δημιουργεί!

The Paintbox Facebook Twitter
The Paintbox Facebook Twitter

Οι οικονομικές συγκυρίες πόσο σας έχουν επηρεάσει;

Η κρίση μπορεί να δυσκολεύει αλλά μας άλλαξε και λίγο, πλέον δεν είμαστε μόνο καταναλωτές αλλά το ψάχνουμε και λίγο παραπέρα!Κάθε μέρα η παρέα των milk painters μεγαλώνει και τον Μάιο 2015 άνοιξε το The Paintbox Thessaloniki , Φιλίππου 42, στην Αρχαία Αγορά! Η Δέσποινα παρ' όλες τις δυσκολίες και τις συγκυρίες, capital controls, έλεγχος εισαγωγών, κατάφερε να κερδίσει το κοινό της Θεσσαλονίκης !! Και μόλις πριν λίγες μέρες άνοιξε και 2ο σημείο με τα προϊόντα milk paint στην Αττική, στο Χαλάνδρι, η Ελένη μας θα κάνει σεμινάρια και θα έχει όλα τα χρώματα και το προϊόντα της σειράς!

Ποιο είναι το πλάνο σου από δω και πέρα;

Το όνειρο μου είναι να μεγαλώσει η κοινότητα των Milk Painters στην Ελλάδα! Στόχος είναι να δημιουργηθούν νέες συνεργασίες και να ανοίξουν και άλλα μικρά τέτοια εργαστήρια εκτός Αθήνας,  όπου ο κόσμος θα μπορεί να γνωρίσει τα χρώματα και να ανακαλύψει την χαρά της δημιουργίας !Ψάχνουμε συνεργάτες με μεράκι και αγάπη για το παλιό που μπορεί να γίνει καινούργιο!


Τι είναι αυτό που πιστεύεις ότι σας έχει κάνει να ξεχωρίσετε ανάμεσα στους άλλους ειδικά σε μία τόσο δύσκολη εποχή;Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερή γιατί δεν έχουμε μόνο πελάτες αλλά φίλους με τους οποίους επικοινωνούμε συχνά, ανταλλάσσουμε απόψεις και έτσι έχουμε πλέον μια κοινότητα milk painters και στην Ελλάδα! Αυτό είναι και η βασική μας διαφορά από τον ανταγωνισμό. Σε εμάς θα έρθει κάποιος όχι μόνο για να αγοράσει το χρώμα και να φύγει αλλά για μιλήσει, να μοιραστεί, να μας συμβουλευτεί. Δεν μπορώ να σας περιγράψω το συναίσθημα μου όταν βλέπω την χαρά και την ικανοποίηση στο βλέμμα των «μαθητών» - φίλων μου που μόνοι τους μεταμόρφωσαν τα έπιπλα τους και το μοιράζονται μαζί μου.

Ακολουθήστε τη δημιουργικότητα του Paintbox στο facebook.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ