Νέο Ford Focus

Νέο Ford Focus Facebook Twitter
0

To Ford Focus είναι ένα αυτοκίνητο που πάντα μας εκπλήσσει ευχάριστα. Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και τεχνολογικά αλλά και αισθητικά.

Η αλήθεια είναι πως το πρώτο πράγμα που θα προσέξεις στο νέο Ford Focus- και μάλιστα θα σταθείς πολύ ώρα σε αυτό- είναι ο νέος σχεδιασμός του. Ακόμα και αν δεν έχεις παρακολουθήσει την πλήρη εξέλιξη του μοντέλου θα καταλάβεις ότι πρόκειται για την πιο εκλεπτυσμένη του έκδοση. Πλήρως ανασχεδιασμένο, με πιο ανάγλυφο εξωτερικό και έναν εντυπωσιακά προηγμένο χώρο καμπίνας δεν αφήνει περιθώρια να μη το ξεχωρίσεις.

Νέο Ford Focus Facebook Twitter

Ευτυχώς όμως το νέο Ford Focus δε μένει μόνο στην εμφάνιση. Κατασκευαστικά έχει να μας παρουσιάσει πολλές αξιοσημείωτες νέες τεχνολογίες με highlight τον 1000-άρη κινητήρα του, που για βραβεύτηκε για 4η συνεχή χρονιά ως ο Καλύτερος Κινητήρας της χρονιάς 2015, στο Θεσμό Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς. Πριν πάμε σε αυτό όμως και δούμε γιατί οι κινητήρες του Ford Focus  ξεχωρίζουν ας πάρουμε μία εικόνα από τον πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό της νέας έκδοσης.

Νέο Ford Focus Facebook Twitter

Ασύρματη Τεχνολογία:

Η κατασκευάστρια εταιρία έβαλε για μία ακόμα φορά τα δυνατά της φέρνοντας μία εκπληκτική τεχνολογία που φροντίζει και για την άνεση αλλά και για την ασφάλεια του οδηγού. Πρόκειται για το σύστημα Ford SYNC 2 με φωνητικό έλεγχο και οθόνη αφής 8'' που επιτρέπει στους οδηγούς να ελέγχουν το τηλέφωνο, την πλοήγηση, την ψυχαγωγία και το σύστημα κλιματισμού τους μέσω φωνητικών εντολών ή χρησιμοποιώντας μια μεγάλη έγχρωμη οθόνη αφής. Αυτό επιτρέπει τον hands- free έλεγχο διάφορων λειτουργιών στην καμπίνα.

Νέο Ford Focus Facebook Twitter

Active Park Assist

Μία τεχνολογία που λύνει τα χέρια; Στην περίπτωση αυτή μπορείτε να το πάρετε και κυριολεκτικά αφού η βελτιωμένη τεχνολογία Active Park Assist του νέου Ford Focus μπορεί να σας βοηθήσει να σταθμεύσετε παράλληλα χωρίς να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας, ενώ διευκολύνει επίσης την κάθετη στάθμευση (για παράδειγμα σε πολυώροφους χώρους στάθμευσης). Η τεχνολογία μπορεί να ανιχνεύσει ένα χώρο και, στη συνέχεια, να ελέγχει το τιμόνι κατά την οπισθοπορεία σας σε αυτόν.

Active City Stop

Η ασφάλεια για μία ακόμη φορά προέχει. Ο προηγμένος αισθητήρας ανίχνευσης φώτων και απόστασης του Active City Stop σαρώνει το δρόμο 50 φορές το δευτερόλεπτο, επιτρέποντας τη μείωση της σφοδρότητας των συγκρούσεων ενώ, σε κάποιες περιπτώσεις τις αποτρέπει, κάνοντας την μετακίνηση στην πόλη πιο ασφαλή και ξέγνοιαστη από ποτέ.

Door Edge Protector

Με τα αυτόματα αναδιπλούμενα προστατευτικά στις ακμές των θυρών οι πόρτες του αυτοκινήτου σας είναι προστατευμένες από χτυπήματα απροσεξίας. Καθώς ανοίγετε τις πόρτες, αναδιπλώνεται αυτόματα ένα προστατευτικό που προστατεύει την άκρη της πόρτας σας αν χτυπήσει σε τοίχο ή διπλανό αυτοκίνητο, προστατεύοντας και το διπλανό αυτοκίνητο από γρατζουνιές κατά το χτύπημα.

Νέο Ford Focus Facebook Twitter

Και αν όλα από τα παραπάνω εντυπωσιάζουν, όπως αναφέραμε και νωρίτερα, highlight και στο νέο Ford Focus παραμένουν οι κινητήρες που εξασφαλίζουν όπως πάντα τη μέγιστη απόδοση με την ελάχιστη κατανάλωση καυσίμων. Η νέα έκδοση είναι διαθέσιμη με κινητήρες:

  • Πετρελαίου 1,5L 95ps & 120ps
  • 1.0L βενζινοκινητήρα EcoBoost 100ps & 125ps
  • 1.5L EcoBoost 150ps & 182 ps!

Ειδικά όμως στον 1.0L βενζινοκινητήρα EcoBoost θα πρέπει να σταθούμε λίγο παραπάνω αφού με τις 4 συνεχόμενες βραβεύσεις του ως ο Καλύτερος Κινητήρας κάτω του 1.0 L πρόκειται για μία ιδιαίτερη περίπτωση. Η επιτροπή 87 δημοσιογράφων του αυτοκινήτου από 35 χώρες που πήραν για μία ακόμα φορά τη μεγάλη απόφαση να τον βραβεύσουν εντυπωσιάστηκαν με την οδηγησιμότητα, τις επιδόσεις, την οικονομία, την αθόρυβη λειτουργία και την τεχνολογία. Πέρσι, ο 1.0 EcoBoost είχε πετύχει επίσης κάτι πρωτοφανές αφού ήταν πρώτος κινητήρας που αναδείχτηκε γενικός νικητής του τίτλου Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς επί τρεις συνεχείς χρονιές, και το 2012 ονομάστηκε "Καλύτερος Νέος Κινητήρας".

Δίκαια λοιπόν οι άνθρωπο της Ford είναι περήφανοι αφού παρά τον τόσο μεγάλο ανταγωνισμό ο 1.0L EcoBoost άλλαξε τους κανόνες του παιχνιδιού για τους μικρούς βενζινοκινητήρες. Όπως και το Ford Focus άλλαξε τους κανόνες στην οδήγηση, ειδικά με τη νέα του έκδοση που δίκαια είναι η Νο 1 επιλογή μεταξύ των οδηγών που δεν θέλουν να κάνουν κανένα συμβιβασμό στην άνεση, την ασφάλεια, τις επιδόσεις. Το νέο Ford Focus σίγουρα είναι μία μοναδική εμπειρία!

 Δείτε περισσότερα για το νέο Ford Focus εδώ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ