Verbatim

Verbatim Facebook Twitter
0
«Θα σβήσω το Ιράν από το χάρτη εάν επιτεθεί στο Ισραήλ».

Η Χίλαρι Κλίντον με λίγο από Ράμπο και Μπους οδεύει προς τις εκλογές.

«Ο Καραμανλής σαν άνθρωπος είναι πολύ ανοιχτός. Στο πρώτο τηλεφώνημα που μου έκανε, λίγο μετά την εκλογή μου, μου είπε “Έλα, ρε μεγάλε, τι κάνεις;”».

Ο Αλέξης Τσίπρας βρήκε επιτέλους κάποιον να τον καταλαβαίνει.

«Γη τυραννημένη από τον Σαντάμ Χουσεΐν, από τους Ιρανούς κι από τους Αμερικανούς... πώς μπορεί να ξεχάσει κανείς πως είναι ο τόπος όπου είδε το φως η γραφή και η γραφή των αριθμών, το έπος του Γκιλγκαμές και ο κώδικας του Χαμουραμπί; …Τι θα απογίνει αυτός ο τόπος που διαμελίζεται ανάμεσα σε δύο τρομοκρατίες, εκείνη του Μπους κι εκείνη της Αλ Κάιντα; Να ευχηθούμε να εξουδετερώσουν η μία την άλλη, έτσι ώστε να αφήσουν τη θέση τους σε ανθρώπους που θα ξαναχτίσουν τη χώρα απ’ την αρχή;»

Γη και ελευθερία. Ο συγγραφέας, μαθηματικός, ερευνητής, καθηγητής Ιστορίας και Επιστημολογίας Ντενί Γκετζ εύχεται το καλύτερο για το Ιράκ.

«Σήμερα ο κόσμος είναι πιο σκληρός, πιο οξύς. Κατ’ εικόνα του χρήματος, που δεν γνωρίζει σύνορα και που σήμερα έχει γίνει η πραγματική διεθνής αξία, η ανατροπή δεν μπορεί παρά να είναι παγκόσμια, εφευρετική, απαλλαγμένη από κάθε ιδεολογία η οποία αδιάκοπα σκότωνε οτιδήποτε υπήρχε ζωντανό σε κάθε αντιστασιακή δράση προς όφελος της εκάστοτε φατρίας και της εκάστοτε παρωχημένης επαναστατικής βίβλου της».

40 χρόνια μετά… Ο συγγραφέας, μαθηματικός, ερευνητής, καθηγητής Ιστορίας και Επιστημολογίας Ντενί Γκετζ συγκρίνει το σήμερα με τον γαλλικό Μάη της ουτοπίας.

«Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι; Μια χούφτα καταραμένοι Σουηδοί είναι... Επανέρχονται συνέχεια με νέα μαρτύρια. Κάτω περιμένουν 500 πράγματα που πρέπει να υπογράψω γι’ αυτούς».

Η συγγραφέας Ντόρις Λέσινγκ μετά το Νόμπελ ανακαλύπτει και τις υποχρεώσεις του.

«Δεν ήξερα ότι γουρλώνω τόσο πολύ τα μάτια μου, στον Λαζόπουλο το είδα. Με τη σάτιρα διορθώνομαι».

Το είπε με το βλέμμα χαμηλά σε συνέντευξη που έδωσε στο «Πολύ μπλα μπλα» ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι Αλβανοί στο Κοσσυφοπέδιο δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν στην Ευρώπη: ούτε αγροτικά προϊόντα ούτε λογοτεχνία ούτε κινηματογράφο. Ούτε καν το γιαούρτι που κάποτε έφτιαχναν και που το εξήγαν... Το μόνο που εξάγουν σήμερα είναι το έγκλημα κι ένα κράτος που μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν του αξίζει να είναι κράτος».

Ο θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος σε ταινίες του Βιμ Βέντερς
Πέτερ Χάντκε χτυπά σκληρά το βαλκανικό χαϊδεμένο της Δύσης.

«Ο όρος “λεσβία” χρησιμοποιείται από την ομοφυλοφιλική κοινότητα αυθαίρετα. Γινόμαστε αντικείμενο κοινωνικού περίγελου. Δεν είναι λίγες οι φορές που στο άκουσμα της καταγωγής μας, “Λέσβιος” ή “Λεσβία”, ο κόσμος κοροϊδεύει».

Καθένας με τον πόνο του. Ο κύριος Δημήτρης Λάμπρου προσφεύγει στα δικαστήρια για να απαγορευτεί η χρήση του όρου «λεσβία» από τις ομοφυλόφιλες.

«Είναι απαράδεκτο να γίνεται ο μεγαλοπρωταθλητής αξιωματικός π.χ. του Ναυτικού, να ξέρουμε όλοι ότι δεν πατάει στη δουλειά του, να εξελίσσεται ως τις ανώτερες βαθμίδες και ταυτοχρόνως να είναι “υπάλληλος” με εκατομμύρια αμοιβή σε εταιρεία αθλητικών ειδών και να διαφημίζει και από την τηλεόραση γιαούρτια κι αναψυκτικά».

Η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή για τα «χρυσά στεφάνια» των αθλητών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ