«Kάποτε ακολουθούσαμε τους ήρωες, ύστερα τους προφήτες, έπειτα τουςαρχηγούς. Κατόπιν το ένστικτό μας και τις συνήθειες. Τώρα ακολουθούμετον πληθωρισμό. Είμαστε το πριονίδι που αφήνει πίσω του ο δρυοκολάπτης».
Στην εποχή των κυρίαρχων αριθμών, ο συγγραφέας ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΑΡΑΝΙΤΣΗΣ.
«Η Ελλάδα ήταν μια ειδική περίπτωση και έπαιζε βασικό ρόλο στο σύστημα... Στο σχετικό συμφωνητικό προβλεπόταν ότι το 8,5% του συνολικού ύψους του έργου θα πήγαινε σε προμήθειες/μίζες».
Κελαηδήστε, ωραία μου πουλάκια, κελαηδήστε... Ο πρώην μάνατζερ της Zίμενς ΡΑΪΝΧΑΡΝΤ ΖΙΚΑΤΣΕΚ ανοίγει διάπλατα το στόμα του.
«Την άνοιξη εκείνη κάτω από το πεζοδρόμιο ίσως να φάνηκε μια παραλία. Αλλά ο δρόμος προς τη θάλασσα, αν αυτή δεν είναι αντικατοπτρισμός, μοιάζει ακόμη μακρύς».
Με αφορμή τα 40 του γαλλικού Μάη, αυτή τη φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ.
«Είσαι πειρασμός».
«Αρρώστια είμαι».
Σε διαλόγους επαρχιακού σκυλάδικου, η ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ και ο απόλυτος νομάρχης (και κριτής καλλιστείων) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ.
«Ο ήλιος λάμπει παντού, ο άνεμος φυσάει σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν γεωργικά και δασικά υπολείμματα, κύματα και παλίρροιες και γεωθερμικό δυναμικό, καθώς και υδρογόνο. Αυτός είναι ο πρώτος πυλώνας της τρίτης βιομηχανικής επανάστασης».
Τα όπλα του καλού. Ο διάσημος Αμερικανός οικονομολόγος TΖΕΡΕΜΙ ΡΙΦΚΙΝ θεωρεί ότι ο πλανήτης μπορεί να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή.
«Όταν επισκέπτομαι τον Παρθενώνα, νιώθω δέος. Δεν πιστεύω στη θεά Αθηνά, όμως σαν άνθρωπος μπορώ να αντιληφθώ ότι κάτι καταπληκτικό δημιουργήθηκε εκεί. Αν αυτός ο ναός καταστρεφόταν, θα ένιωθα σαν να είχα χάσει ένα χέρι ή ένα μάτι».
Ο αμφιλεγόμενος και άθεος διανοούμενος ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΧΙΤΣΕΝΣ για ένα από τα λίγα πιστεύω του.
«Ο κάθε σοφός αλλά και ο κάθε ηλίθιος μπορεί να έχει ένα blog. Νομίζω ότι ο απόλυτος εκδημοκρατισμός έχει οδηγήσει σε μια παλίρροια, όπου είναι εύκολο να πνιγεί κανείς».
Η επικίνδυνη γοητεία του διαδικτύου από τον ΡΑΣΕΛ ΤΖΑΚΟΜΠΙ, καθηγητή στο UCLA και συγγραφέα του βιβλίου Οι τελευταίοι διανοούμενοι.
«Εδώ είναι χειρότερα από την Αφρική».
ΑΦΓΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ δείχνει στον απεσταλμένο της ιταλικής εφημερίδας «Repubblica» στην Πάτρα τη σκοτεινή πλευρά της Ελληνικής Δημοκρατίας.
«Οι σεισμοί και όλα αυτά που συμβαίνουν σκέφτηκα πως είναι κάρμα. Όταν δεν είσαι καλός, θα σου συμβούν κακά πράγματα. Είμαι δυσαρεστημένη από την αντιμετώπιση που επεφύλαξαν οι Κινέζοι στους Θιβετιανούς και νομίζω πως δεν πρέπει κάποιος να κάνει κακό σε κάποιον άλλον».
Η ΣΑΡΟΝ ΣΤΟΟΥΝ λίγο μετά τα 50, σε σκέψεις μόνο με το βασικό ένστικτο.
«Θα γκρέμιζα τις εικαστικές και αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις του πρώην δημάρχου Δημήτρη Αβραμόπουλου. Από τις ερζάτς αρχαίες προτομές μέχρι τις πλατείες, όπως αυτή της Κοτζιά μπροστά από το δημαρχείο».
Ο αρχιτέκτονας ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ για την αφαίρεση που προσθέτει στην πρωτεύουσα.
«Το μόνο που θα μας σώσει είναι η ομορφιά στην τέχνη, στη ζωή, στην κοινωνία, παντού. Τη χώρα μου τη διασώζει η ομορφιά».
Η ΜΟΝΙΚΑ ΜΠΕΛΟΥΤΣΙ για το αντικείμενο της ομορφιάς.
σχόλια