Pub

Pub Facebook Twitter
0
JamesJoyce,ιρλανδέζικηπαμπστοΘησείο,ΠαρασκευήβράδυHalloween

Υπάρχουνεκατομμύρια ιρλανδέζικες παμπ ανά τηνυφήλιο κι είναι σχεδόν παντού ίδιες:πολύ σκούρο ξύλο παντού, μενού με fishandchipsκι ένα μουσικό χαλί με MichaelJacksonκαι Sugababes.Θα μπορούσαμε να είμαστε σε ένα αεροδρόμιοστη Μαδρίτη ή στην τουριστική περιοχήτου Χονγκ-Κονγκ. «Όπου και να πάω, μόλιςπω ότι είμαι Ιρλανδή οι άνθρωποι μελατρεύουν», έλεγε μια Ιρλανδή φίλη μου,η Ολίβια. Στ' αλήθεια υπάρχει κάτισκοτεινό και ποιητικό στην ιρλανδικήκουλτούρα - οι κέλτικοι μύθοι, τα ξωτικά,η περίφημη MollyMalone,η καταπράσινη εξοχή, η μουσική της, μιαιστορία του Όσκαρ Ουάιλντ για έναν ψαράπου πουλάει την ψυχή του σε μια γοργόνα.Υπάρχουν και κιτς πράγματα στηνιρλανδέζικη κουλτούρα (το «LordoftheDance»του ΜichaelFlatleyμε τους ανατριχιαστικούς ιρλανδέζικουςχορούς και τα πλαστικά τριφύλλια δηλαδή).Και φυσικά υπάρχουν και οι πατάτες(πουθενά δεν θα φάτε πιο πολλές πατάτεςαπό ό,τι στην Ιρλανδία). Καθόμαστε σεδυο δερμάτινες πολυθρόνες και κοιτάμεμια κολοκύθα, ενώ θαυμάζω το δώρο πουμόλις κέρδισα στον εορταστικό λαχνό -ένα αντικείμενο απροσδιόριστης χρήσηςπου θα μπορούσε να είναι φακός, αλλάμοιάζει με μπρελόκ. «Χτες το βράδυ, στοτρένο, καθόταν από πίσω μου μια παρέααγοριών. Κάνανε το κλασικό κόλπο.Χρησιμοποιούσαν το κινητό τους ως ηχείοκαι τραγουδάγανε με μεγάλο πάθος το"Τσε Γκεβάρα" με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσακαι τον Αλκίνοο Ιωαννίδη» λέω στην Κ.«Ωχ». «Όχι, δεν με ενόχλησε το τραγούδι,ήταν και κάπως αστείο πέντε μαντράχαλοινα τραγουδάνε χορωδιακά στίχους γιατην καυτερή μάτια του Τσε Γκεβάρα μέσαστο τρένο». «Ναι, να τραγουδάνε ξέρουνε.Μετά, για να μιλήσουν σε μια κοπέλακάνουν ασκήσεις θάρρους» προσθέτει ηΚ. και γελάμε κι οι δύο (χαρ-χαρ-χαρ) σαντις Μάγισσες του Ίστγουικ. Μπροστά μαςπαρελαύνουν Αμερικανοί έφηβοι που ζουντο αθηναϊκό Halloween.Ένα χοντρουλό κοριτσάκι φοράει ένανάσπρο χιτώνα, αγορασμένο από την Πλάκαπροφανώς, κι ένα ψηλό καπέλο μάγισσας,ενώ ο φίλος της φοράει τα γυαλιά ηλίουτου συν μια περικεφαλαία (πρόκειται γιαένα θαυμαστό μείγμα εθνικών ενδυμασιών).Πίνουν μπίρες με μεγάλο ενθουσιασμόκαι φωνάζουν «Οpa!Opa!Geiamas!Geiamas».Noμίζουνότι γιορτάζουν το Halloween,αλλά κάνουν λάθος. Γιορτάζουν το γεγονόςότι είναι κάτω των 20, ταξιδεύουν μόνοιτους σε μια ξένη ήπειρο και μπορούνεπιτέλους να κοιμηθούν με όποιον θέλουν,να μεθύσουν και να καπνίσουν. I‘lldrinktothat!

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αθήνα: Πως γλύτωσε από την μπουλντόζα ένα ιστορικό κτίριο της πόλης

Πολιτισμός / Πώς ένα ιστορικό κτίριο της Αθήνας γλίτωσε από την μπουλντόζα

Όσα αναφέρουν στη LiFO επιστήμονες από τις δύο οργανώσεις που προσέφυγαν στο ΣτΕ, ζητώντας να αποτραπεί η κατεδάφιση μιας μεσοπολεμικής κατοικίας και να χαρακτηριστεί το κτίριο διατηρητέο.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Αυτοψία Μπακογιάννη σε «πάρκο τσέπης» στο Παγκράτι: «Θύμωσα πολύ με την εγκατάλειψη»

Αθήνα / Αυτοψία Μπακογιάννη σε «πάρκο τσέπης» στο Παγκράτι: «Θύμωσα πολύ με την εγκατάλειψη»

Με ένα βίντεο – αυτοψία σε ένα από τα πάρκα τσέπης που δημιουργήθηκαν επί των ημερών του, ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, καταδεικνύει ότι έχουν αφεθεί χωρίς φροντίδας
LIFO NEWSROOM
Το 28ο Παζάρι Βιβλίου επιστρέφει στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Αθήνα / Το 28ο Παζάρι Βιβλίου επιστρέφει στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.), το παζάρι συνεχίζει την παράδοσή του για 28η χρονιά, προωθώντας την πρόσβαση στη γνώση και την ανάγνωση
LIFO NEWSROOM