«Το σύνολο σχεδόν της νέας γενιάς δεν είναι εναντίον των αρχών, των αξιών και των ιδανικών που ενέπνευσαν και έθρεψαν το γένος μας, αλλά εναντίον όλων ημών που τους τα διδάσκουμε και συγχρόνως τα προδίδουμε ανερυθρίαστα και ασύστολα. Τα παιδιά μας δεν αμφισβητούν την αλήθεια, αλλά την προδοσία της».
Η πικρή αλήθεια πίσω από τις σπασμένες βιτρίνες από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
«Όλα τα κοινωνικά και οικονομικά πολιτεύματα που εστηρίχθηκαν στον ολοκληρωτισμό απέτυχαν παταγωδώς. Και όλα τα συστήματα που εστηρίχθηκαν στη Δημοκρατία επέτυχαν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Η Δημοκρατία είναι το καλύτερο δοκιμασμένο πολίτευμα».
Ο Άνθιμος Θεσσαλονίκης εκθειάζει τη δημοκρατία τώρα που τον βολεύει.
«Η οποιαδήποτε ρήξη προϋποθέτει τη βεβήλωση. Βεβήλωση συμβόλων, θεσμών, προκατασκευασμένων σχημάτων. Μ’ αυτή την έννοια, η βεβήλωση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Συντάγματος είναι μια συμβολική ρήξη με την ευρύτερη συζυγία όλων των καταπιεστικών, γελοίων ή σοβαρών, εξουσιαστικών συμβόλων που μας περιβάλλουν».
Για την καιόμενη βάτο της Αθήνας ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνιολογίας Κων. Τσουκαλάς.
«Η Ελλάδα δεν ζει μια εξέγερση των μη προνομιούχων αλλά των παραχαϊδεμένων, οι οποίοι σήμερα κοιτάζουν κατάματα το τέλος των προνομίων τους. Και αυτό είναι ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό φαινόμενο».
Άλλη μία ερμηνεία των γεγονότων, αυτήν τη φορά από τη γερμανική «Die Zeit».
«Ακούμε όλες αυτές τις εξυπνάδες ότι ο Καραμανλής δεν δρα εν θερμώ… δεν δρα ποτέ μου φαίνεται».
Έστειλε και ο Στέφανος Μάνος το φαρμάκι του στη Ραφήνα.
«Εάν το Διαδίκτυο υπήρχε στην εποχή του ναζισμού, η εγκληματική σκευωρία του Χίτλερ ενδέχεται να αποτύγχανε. Η γελοιοποίηση ίσως να μην της επέτρεπε να βγει ποτέ στο φως της ημέρας».
Ψηλά τα χέρια Χίτλερ. Ο νομπελίστας συγγραφέας Zαν Μαρί Γκιστάβ λε Κλεζιό για την καλή πλευρά της παγκοσμιοποίησης.
«Ζήτω η Ελλάδα, που για μια ακόμη -αλλά απροσδόκητη- φορά μας δείχνει το δρόμο. Πατρίδα της φιλοσοφίας και των μαθηματικών, είναι επίσης εκείνη που ξαναδίνει σήμερα στη λέξη “νεολαία” όλη της τη λάμψη».
Οι φωτιές που φωτίζουν. Ο αναγνώστης της «Μοντ» Σιλβέν στην ιστοσελίδα της εφημερίδας.
«Σκάνδαλα και διαφθορά είναι οι ασθένειες μιας κοινωνίας που αναπτύσσεται πολύ γρήγορα. Είναι η άμεση επίπτωση μιας νοοτροπίας που ευνοεί το κυνήγι της επιτυχίας με κάθε κόστος. Αυτή η άγρια Ελλάδα με τρομάζει».
Γι’ αυτά που πρέπει να μας τρομάζουν ο συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης στην «Corriere della Sera».
«Οι Έλληνες είναι απογοητευμένοι από μια κυβέρνηση η οποία παραπαίει από το ένα σκάνδαλο στο άλλο και δεν μπορεί να προστατεύσει, να υπηρετήσει ή έστω να σεβαστεί το λαό της. Είναι μια κυβέρνηση που νοιάζεται μόνο για τον εαυτό της».
Η καθαρή εικόνα μακριά από τους καπνούς από την «Guardian».
«Για τη διαχείριση μιας δύσκολης κρίσεως αναμφισβήτητα την κεντρική ευθύνη έχει πάντοτε η εκλεγμένη κυβέρνηση του τόπου».
Μικρές γλυκιές δαγκωματιές στον Καραμανλή και από την Ντόρα Μπακογιάννη.
«Δείτε τι γίνεται στην Ελλάδα... Οι Γάλλοι λατρεύουν να με βλέπουν στην άμαξα με την Κάρλα, όμως είναι οι Γάλλοι που αποκεφάλισαν το βασιλιά τους».
Στην Αθήνα οι φλόγες,στα Ηλύσια Πεδία ο φόβος. Ο Νικολά Σαρκοζί δείχνει τις φωτιές της Αθήνας και λέει όχι στις προτάσεις για ενίσχυση στα υψηλά γαλλικά στρώματα.
σχόλια