Η Kιμ Καρντάσιαν αποκάλυψε πως καταναλώνει τον πλακούντα της μετά τη γέννηση του γιου της Saint. Tην ομολογία και τα ίδια τα χάπια, έκνε σε ένα άρθρο στο προσωπικό της μπλογκ με τίτλο "Τρώγοντας τον πλακούντα μου" και σε αυτό εξηγεί αναλυτικά το πώς πήρε την απόφαση να ακολουθήσει αυτήν τη μάλλον αλλόκοτη, πρακτική.
Ωστόσο θα πρέπει να γίνει γνωστό πως η Κιμ δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία που το κάνει καθώς υπάρχει εδώ και χρόνια ένα κίνημα που υποστηρίζει και διαδίδει την πλακουντοφαγία.
Οι υποστηρικτές αυτής της πρακτικής ισχυρίζονται πως ο πλακούντας μειώνει την επιλόχεια κατάθλιψη, βελτιώνει και αυξάνει την παραγωγή μητρικού γάλακτος, δίνει ενέργεια και βοηθά στην ανάρρωση της λεχώνας.
Η Κιμ διευκρινίζει με χιούμορ, πως όταν λέει πως τρώει των πλακούντα της, δεν εννοεί πως τον τηγανίζει όπως μια μπριζόλα, αλλά πως τον έχει μετατρέψει σε χάπι μέσα από μια ειδική επεξεργασία που γίνεται σε εργαστήρι κατά την οποία ο πλακούντας πρώτα ψύχεται, στη συνέχεια αποξηραίνεται και μετά γίνεται σκόνη που γεμίζει τις κάψουλες. Στο μπλογκ της δημοσίευσε και μια φωτογραφία των χαπιών για του λόγου το αληθές.
Η Κιμ γράφει πως το συνιστά σε όλες τις έγκυες που σκέφτονται μετά τη γέννα να το επιχειρήσουν και εξηγεί πόσο καλά την κάνουν να αισθάνεται οι κάψουλες και πόση ενέργεια της δίνουν. Στη συνέχεια εξηγεί πως αρχικά είχε κάποιες αμφιβολίες, αλλά τελικά διάβασε πολύ για το θέμα και σκέφτηκε πως δεν θα μπορούσε να είναι κακό το να καταναλώσει τις ίδιες τις ορμόνες της.
H Kιμ είναι απλά η τελευταία διάσημη στη λίστα με τις γυναίκες που έγιναν μητέρες και παραδέχτηκαν πως προχώρησαν στην κατανάλωση του ίδιου τους του πλακούντα.
Η ηθοποιός Gaby Hoffmann, του σίριαλ Girls ΗBO έδωσε την περασμένη χρονιά συνέντευξη στο περιοδικό People και μίλησε για την πρόσφατη γέννα της. Σε κάποιο σημείο ανέφερε πως ένα από τα μυστικά που την βοήθησαν να βρει τη φόρμα της και να έχει ενέργεια ήταν ο ίδιος της ο πλακούντας. Όπως αναφέρει η ηθοποιός, μετά την γέννα που έγινε στο σπίτι της, η μαία που την βοήθησε, έκοψε τον πλακούντα, τον αποστείρωσε και τον κατέψυξε. Η ηθοποιός έτρωγε κάθε μέρα ένα μικρό κομμάτι το οποίο το έβαζε στο μπλέντερ μαζί με χυμό και διάφορα άλλα υλικά. "Δεν καταλαβαίνεις καθόλου τη γεύση του και είναι πραγματικά πολύ θρεπτικό" είχε αναφέρει στο περιοδικό.
Τη συνήθεια αυτή παραδέχτηκε και η Kourtney Kardashian, η αδελφή της Κιμ, η οποία είχε ομολογήσει πως κατανάλωσε τον πλακούντα της σε μορφή χαπιών, δημοσιεύοντας και τα πειστήρια στο Ινσταγκραμ.
Δεν υπάρχει καμία ιατρική έρευνα που να τεκμηριώνει τους ισχυρισμούς των γυναικών που κάνουν λόγο για ελιξήριο που αναζωογονεί και κρύβει θεραπευτικές ιδιότητες. Οι θεωρίες είναι πολλές και η αλήθεια είναι πως στη φύση η πλακουντοφαγία είναι κάτι που κάνουν πολλά ζώα που μόλις έχουν γεννήσει. Ακόμη και στην περίπτωση αυτή όμως οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι αν τα ζώα τρώνε τον πλακούντα από ένστικτό ή επειδή αντιλαμβάνονται κάποια θρεπτική αξία.
Το κόστος για τη δημιουργία χαπιών από πλακούντα ξεκινά από 300 δολάρια και ανεβαίνει ανάλογα με την κλινική που θα αναλάβει την παρασκευή του σκευάσματος.