Verbatim

Verbatim Facebook Twitter
Sade
0
«Καμιά φορά αισθάνομαι πως η μελαγχολία με ακολουθεί κατά πόδας. Δεν είμαι απελπισμένη, αλλά πιστεύω ότι τα χαρούμενα κομμάτια συχνά σε κάνουν χειρότερα. Κάποιος μου είπε πως για όλα φταίει το ζώδιό μου: είμαι Αιγόκερως, το πιο θλιμμένο από όλα».

Η μαύρη ντίβα Sade επιστρέφει, δέσμια του ζωδιακού της κύκλου.

«Ο χρηματοπιστωτικός τομέας προσπάθησε να απαλλαγεί από όλους τους ελέγχους και τη διαφάνεια και να γίνει αδιαφανής και σκοτεινός. Τα κατάφερε και τώρα το πληρώνουμε όλοι».

Οι ιππότες της ελεεινής τραπέζης. Η ρίζα του κακού από τον νομπελίστα οικονομολόγο Τζόζεφ Στίγκλιτς.

Η υπόθεση αντιμετωπίστηκε από την αρχή με «αδιαφορία, ολιγωρία και  προχειρότητα, προς όφελος των  υποψήφιων δολοφόνων της Κωνσταντίνας Κούνεβα και των ηθικών  αυτουργών».

Οι δικηγόροι της Κωνσταντίνας Κούνεβα με αφορμή το αδιέξοδο στις έρευνες για τους παραλίγο δολοφόνους της καθαρίστριας.(την ώρα που η αστυνομία με μεγάλη ευκολία βρίσκει «μέλη» των Πυρήνων της Φωτιάς)

«Μόνο άμα φτωχύνουμε, δηλαδή ξεπεράσουμε τα Swarovski κινητά και τα Rolex και ξαναποκτήσουμε το "απόθεμα υστέρησης", όπως λέει ο Μαρωνίτης. Ο καπιταλισμός δεν μας αφήνει. Το λέει και η Λούκα Αρσένη: "Πρέπει η αγορά να ζεσταθεί". Να ζεσταθεί ο Κωστόπουλος και η Eurobank, δηλαδή. Αυτό είναι όλο το παιχνίδι. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει η αγορά να κρυώσει. Φτωχύνετε και να κυβερνηθείτε μόνοι! Αυτή είναι η πολιτική μου θέση».

Η σωτηρία είναι στον πάτο του βαρελιού. Ο Γιώργος Βέλτσος δείχνει το μηδέν ως το σημείο της ανάκαμψης.

«Ο κόσμος δεν θέλει να ακούει πλούσιες διασημότητες, όπως ο Μπομπ Γκέλντοφ και ο Μπόνο, να του υποδεικνύουν να μην ξεχνάει τα παιδιά που πεινάνε. Σταματήστε να κάνετε κήρυγμα στο κοινό σας για να προσφέρει λεφτά. Εγώ δεν λέω σε κανέναν ότι πρέπει να δίνει λεφτά - ο κόσμος δεν έχει λεφτά».

Κάποιος να τα πει. Ο Μπράιαν Τζόνσον των AC/DC κράζει τις ευαισθησίες εκ του ασφαλούς και με τα λεφτά των άλλων.

«Είναι σαν να είναι κάποιος έτοιμος να πέσει στον γκρεμό και να είναι δύο απέναντι και να κάνουν σεξ. Έχει τη στενοχώρια που θα πεθάνει αλλά να μην πάρει και λίγο μάτι πριν πέσει;».

O Λάκης Λαζόπουλος για το εθνικό διαζύγιο και την υστερία της tv εν μέσω κρίσης.

«Όποιος θέλει μπορεί να έχει στην πραγματικότητα προσωπική ζωή. Πρόκειται για ένα ολόκληρο σύστημα το οποίο τρέφεις και σε τρέφει· αν θέλεις μπαίνεις μέσα σε αυτό, αν θέλεις μένεις απ' έξω».

Το θηρίο ορμά σε αυτόν που το ταΐζει. Η αλήθεια για το star system από την Ελευθερία Αρβανιτάκη.

«Στην επόμενη ζωή μου θέλω να γίνω ένα μοναχικό, ταλαιπωρημένο αρμυρίκι στην Κρήτη».

Ελύτης; Εμπειρίκος; Όχι, Καμπουράκης (κάπου εκεί κοντά θα είναι και η Άντζελα, χαζεύοντας τον Ατλαντικό από το παράθυρό της).

«Κάθε φορά που θέλω να παραπονεθώ θυμάμαι πόσο υπέφερε η προηγούμενη γενιά. Ο Ναζίμ Χικμέτ, ο σπουδαιότερος ποιητής της Τουρκίας, πέρασε 12 χρόνια στη φυλακή. Εγώ πήγα φυλακή για ένα βράδυ».

Ο Τούρκος νομπελίστας συγγραφέας Ορχάν Παμούκ για τα πέτρινα χρόνια της Τουρκίας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ