ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

Verbatim

Verbatim Facebook Twitter
Όλι Ρεν
0
«Ενδεχόμενη πτώχευση (της Ελλάδας) θα είχε για την παγκόσμια οικονομία συνέπειες ανάλογες με αυτές της τράπεζας Lehman Βrothers, αν όχι χειρότερες... Θα κατέρρεε το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και η παγκόσμια οικονομία θα έμπαινε σε ύφεση».

Ο Όλι Ρεν για τις κρυφές χάρες της μικρής Ελλάδας (τελικά, είμαστε το κέντρο του κόσμου, αλλά όχι όπως το είχαμε φανταστεί).

«Το γεγονός ότι ένα ερωτικό DVD ήταν πρώτο θέμα στην Ελλάδα, τη στιγμή που η χώρα σας αντιμετωπίζει τον κίνδυνο περιθωριοποίησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λέει κάτι για το επίπεδο των μέσων ενημέρωσης και της κοινής γνώμης».

O Βρετανός ιστορικός Τόνι Τζουντ για τη χρεοκοπία που γιορτάστηκε με σαμπάνια.

«Οι νέοι ηλικίας χονδρικά 25-45 είναι άλλη ποιότητα, άλλο ήθος, άλλο ύφος, άλλο πράγμα το μυαλό τους. Θα μπορούσαν να σταθούν οπουδήποτε στην Ευρώπη και την Αμερική. Αυτή είναι μια παράλληλη, ισχυρή, αλλά αφανής προς το παρόν Ελλάδα, λυπημένη, βαθύτατα λυπημένη και παραμελημένη από εμάς τους άλλους».

Ο διακεκριμένος οικονομολόγος Αδαμάντιος Πεπελάσης για τη γενιά που χάθηκε πριν την κρίση.

«Είστε εντελώς τρελοί !Αυτό που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι πρακτικά αδύνατο».

Ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίντ επιτίθεται στα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με αφορμή τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα (το δύσκολο είναι να πείσει και τον Γιώργο ότι κυνηγά το αδύνατο).

«Στη Ν.Δ. δεν δείχνουμε να έχουμε μάθει από τα λάθη μας. Η λογική του λαϊκισμού και των μικροπολιτικών υπολογισμών που κατέστρεψε την κυβέρνησή μας και μας έφερε σήμερα εδώ καθοδηγεί και τώρα τις επιλογές μας. Λυπάμαι, αλλά αυτό τον κατήφορο δεν μπορώ να τον ακολουθήσω...».

Κατηγορώ το παρελθόν μου. Η Ντόρα Μπακογιάννη μετά τη διαγραφή που τη διευκόλυνε πολύ.

«Ένα μεγάλο πλήθος φωνάζει "κλέφτες, κλέφτες" έξω από το Κοινοβούλιο. Κι εμείς νομίζαμε ότι το βρετανικό σκάνδαλο με τις κοινοβουλευτικές δαπάνες ήταν κάτι το φοβερό... Όλοι βήχουν από τα δακρυγόνα. Χρειαζόμαστε ούζο επειγόντως!».

Ο απεσταλμένος του βρετανικού Channel 4 Τζόναθαν Ράγκμαν στο Τwitter την ημέρα των διαδηλώσεων.

«Από το 1974 έχει να συμβεί αυτό που συνέβη την περασμένη Τετάρτη. Δώσαμε αγώνα σκληρό για να μην περάσουν στη Βουλή. Έρχονταν κατά κύματα, επετίθεντο με σφοδρότητα και προσπαθούσαν να εισέλθουν στο προαύλιο του Κοινοβουλίου».

Η σκληρή πραγματικότητα της πλατείας Συντάγματος. Αξιωματικός της Αστυνομίας για τη συσσωρευμένη οργή έξω από το Κοινοβούλιο.

«Η διαφθορά δεν υπάρχει μόνο σε εσάς. Υπάρχει παντού. Οι Αμερικάνοι κάνουν ό,τι θέλουν. Το καλύτερο και το χειρότερο. Φτιάχνουν iPod, τα καλύτερα αεροπλάνα και κατά διαστήματα μας βομβαρδίζουν! Κάτι ξέρει η χώρα μου...».

Ο εχθρός που αγαπήσαμε. Ο σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα για τις δύο πλευρές της Ουάσινγκτον.

«Μόνο η τέχνη μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Ενεργοποιεί την ευαισθησία σου, σε καθηλώνει. Πας σινεμά, βλέπεις μια ταινία που σε συναρπάζει και γυρνάς άλλος άνθρωπος στο σπίτι. Βλέποντας κάτι που σε ταρακουνάει, πώς μπορείς να βανδαλίσεις, να κάψεις, να φτύσεις στο πεζοδρόμιο; Τουλάχιστον για μια δυο μέρες σε λυτρώνει».

Η τέχνη που εξημερώνει τα πλήθη από τον εικαστικό καλλιτέχνη Διαμαντή Αϊδίνη.

0

ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ