Verbatim

Verbatim Facebook Twitter
0
«Να  δούμε επιτέλους μεγαλόσχημους να οδηγούνται με χειροπέδες στην προφυλάκιση. Το 1922 τουφέκισαν τους έξι μετά από δίκη-παρωδία. Εκτονώθηκε όμως η οργή του κόσμου. Δεν λέω να τουφεκίσουμε κανέναν, λέω ότι κοινωνία που δεν τιμωρεί αυτοκτονεί. Αυτό μας συμβαίνει, αυτοκτονούμε σιγά σιγά εδώ και χρόνια διά της ατιμωρησίας».

Ο Διονύσης Σαββόπουλος αναζητώντας το Γουδί της ηθικής.

«Θεωρώ ότι είναι ώρα για τη δική σας γενιά να επινοήσει μια ουτοπία. Γι' αυτό και με ενοχλεί αυτή η συνεχής και αδιάλειπτη επικοινωνία μέσα από το ίντερνετ και την ψηφιακή τεχνολογία. Έχουμε πάντα κάτι να πούμε όλοι σε όλους;».

Ο συνθέτης Ζαν Μισέλ Ζαρ για τα κούφια λόγια του social network.

«Με βράβευσαν μορφωμένοι, καλλιεργημένοι άνθρωποι με επίπεδο διαμάντι. Αν ήταν στη θέση τους μια απλή νοικοκυρά μπορεί, αντί για βραβείο, να μου πέταγε έναν κουβά αγιασμό. Δεν είναι όλη η κοινωνία το ίδιο».

Η Μίνα Ορφανού, η τρανσέξουαλ πρωταγωνίστρια της ταινίας Στρέλλα, για το σκοτάδι πίσω από τα φώτα.

«Ο συνδικαλισμός... στην Ελλάδα είναι αρρώστια, γιατί, ενώ κανονικά είναι τρόπος που επιλέγουν κοινωνίες ανθρώπων με εαυτό, εάν τον δανείζεσαι χωρίς εαυτό, δανείζεσαι κατευθείαν απόστημα».

Ο φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος για τον συνδικαλισμό ως χαίνουσα πληγή.

«Δεν πρόκειται να προσπαθήσω να δικαιολογηθώ. Ναι, τα θαλασσώσαμε. Συλλέξαμε προσωπικά δεδομένα διάφορων ανθρώπων».

Ο συνιδρυτής της Google Σεργκέι Μπριν μετά την αποκάλυψη ότι το Street View, εκτός από φωτογραφίες, έκανε και «συλλογή» προσωπικών δεδομένων.

«Οι αληθινοί φιλόζωοι προτιμούν γάτα. Κι επειδή το συναίσθημα με τις γάτες είναι περίεργο, οι ακρότητες παρατηρούνται ακριβώς σ' αυτούς. Εύκολα παρατηρείς παρεκτροπές. Οι υπόλοιποι που θέλουν να βγάλουν ένα είδος εξάρτησης, επιβολής, διεκδίκησης, προτιμούν σκύλο. Το βλέπουν και ως παιχνίδι, ως υπηρετικό προσωπικό, ως αντικείμενο».

Η ψυχολογία ως παιχνίδι της γάτας με τον σκύλο από τον κτηνίατρο Παναγιώτη Παπαϊωάννου.

«Το ΔΝΤ είναι όργανο οικονομικής αποικιοποίησης. Μια αστυνομία που δρα για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρήσεων των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ιστορικό του στη Λατινική Αμερική τη δεκαετία του '90 είναι μια αληθινή τραγωδία».

Ο Μεγάλος Αδελφός ήρθε επίσκεψη. Ο Αργεντινός σκηνοθέτης Φερνάντο «Πίνο» Σολάνας μάς συστήνει έναν παλιό γνωστό της χώρας του.

«Είναι μια πολύ όμορφη ιστορία για να τη διηγηθείς και στα εγγόνια σου. Ναι, με την Κέιτ είχαμε μια λεσβιακή περιπέτεια... Απλά ήταν κάτι που έγινε και μας άρεσε πολύ. Και η Κέιτ έχει κατά καιρούς μιλήσει γι' αυτή μας την περιπέτεια, οπότε ελπίζω να μη γίνει έξαλλη που τη "δίνω" για ακόμα μια φορά τώρα. Απλά, έχω τη διάθεση να μιλήσω γι' αυτό. Η Κέιτ είναι υπέροχη!».

Τα μυστικά της κρεβατοκάμαρας. Η Κόρτνεϊ Λαβ χωρίς καμία αναστολή για μια βραδιά γεμάτη πάθος με την Κέιτ Μος.

«Οι καλλιτέχνες πιστεύουν ότι η δουλειά τους θα ζήσει για πάντα, κάποιοι γονείς βλέπουν την αθανασία στα παιδιά τους. Αυτά όμως είναι όλα φαντασιώσεις, διότι η αλήθεια είναι ότι γεννιέσαι, ζεις μια σύντομη ζωή και πεθαίνεις».

Στο χείλος της ζωής. Απλά μαθήματα επιβίωσης από τον Γούντι Άλεν.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ