«Αναπολώ τα χρόνια που ζούσα για την τέχνη, τις ημέρες στο Μέγαρο Μουσικής, αλλά προσπαθώ να γίνουν δυο-τρία πράγματα για τους μετανάστες. Και να ξέρετε, μισώ τα τείχη της υποκρισίας που υψώνουν άνθρωποι που τους περισσεύει η ευμάρεια».
Άννα, μην κλαις. Θα γυρέψουμε βερεσέ από τον μπακάλη. Η υφυπουργός Εργασίας Άννα Νταλάρα με το δύσκολο φορτίο στις εύθραυστες πλάτες.
«Ο αριθμός των αιτήσεων που εγκρίνονται είναι τόσο μικρός που είναι σχεδόν αδύνατο να λάβει κάποιος άσυλο στην Ελλάδα. Μερικοί από τους πρόσφυγες που έχουν ράψει το στόμα τους και κάνουν απεργία πείνας στην Αθήνα περιμένουν χρόνια ολόκληρα. Το σύστημα έχει καταρρεύσει».
Ο Τόμας Χάμαρμπεργκ, επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, μετρά την ανικανότητα ενός κράτους.
«Για τους ομοφυλόφιλους υπάρχει μια οξύμωρη κατάσταση. Ενώ η κοινωνία δεν θέλει να μιλήσει για το θέμα, οι γκέι έχουν ρίξει μαύρη πέτρα μέσα στην ίδια τους τη χώρα. Έχουν δημιουργήσει το δικό τους γκέτο, που είναι, σε σχέση με άλλα, το πιο προνομιούχο. Κάνουν τα δικά τους πράγματα στα στέκια τους, ερήμην της νομοθεσίας, της μη κοινωνικής αποδοχής, της υποκρισίας, και ζουν πλέον μια αρκετά υποφερτή ζωή».
Ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Γιάνναρης για τη ζωή στην άλλη πλευρά της πόλης.
«Φορούν τα καλά τους για να ξεκατινιαστούν μπροστά σε μια παρουσιάστρια που έχει τον ρόλο της ξεκατινιάστρας και φοράει και αυτή την "Άρτα και τα Γιάννενα", λες και παρουσιάζει το σούπερ γκλάμορους σόου και όχι τα κουτσομπολιά και τις μιζέριες μιας χούφτας αποκλεισμένων και, ως εκ τούτου, σαλταρισμένων ριαλιτόπαιδων».
Πόπη καλεί Ρούλα... Η τηλεκριτικός Πόπη Διαμαντάκου σηκώνει το λάβαρο εναντίον του «Big Brother» και της παρουσιάστριάς του (και τώρα που τελείωσε, ποιος θα είναι ο εχθρός;).
«Βρισκόμαστε σήμερα μπροστά σε μια νέα περίοδο νεολαιίστικης εξέγερσης. Μόνο που η εξέγερση αυτή είναι, προς το παρόν, εντελώς τυφλή, διότι δεν έχει μνήμη, το ιστορικό της παρελθόν είναι πολύ αδύναμο. Ήδη έχουμε την Τυνησία και την Αίγυπτο. Θα υπάρξει μια νέα παγκόσμια εξέγερση της νεολαίας, όπως συνέβη στη δεκαετία του '60».
Ο διασημότερος εν ζωή Γάλλος φιλόσοφος Αλέν Μπαντιού προβλέπει το νέο που χτίζεται με πέτρες.
«Μόλις έφτασα από Παρίσι! Ήταν τέλεια που είδα τον αγαπημένο μου φίλο Jean Paul Gaultier και την απίστευτη δουλειά του».
Τελικά, τι είναι το Twitter στα χέρια ενός σελέμπριτι σαν την Άννα Βίσση; Ο θάνατος του πανελίστα.
«Ο Θεοδωράκης βλέπει τη χώρα του περικυκλωμένη από εχθρούς. Εάν ήταν ένας από αυτούς τους θερμοκέφαλους συνωμοσιολόγους που κατακλύζουν τα ελληνικά ιδιωτικά κανάλια και εκτονώνονται, δεν θα πείραζε. Όμως, η μεταστροφή του Θεοδωράκη από αντιφασίστα-αντιστασιακό σε παρανοϊκό, εθνικιστή και φιλοπόλεμο φανφαρόνο μας αφήνει άναυδους».
Καυστική για τις πολιτικές κινήσεις του Μίκη Θεοδωράκη και τη «Σπίθα» η ελβετική εφημερίδα «Neue Zürcher Zeitung».
«Η ζωή είναι μια θλιβερή υπόθεση, αλλά μπορείς να διασκεδάσεις αρκετά στην πορεία».
Περί ζωής με χιούμορ ο σκηνοθέτης Στίβεν Φρίαρς.
«Βρίσκομαι στον 17ο όροφο ενός ξενοδοχείου στο Κάιρο και βλέπω όσα γίνονται. Είμαι απολύτως αλληλέγγυος με τον αιγυπτιακό λαό γιατί πιστεύω ότι όσα ζητά είναι δίκαια και γιατί θεωρώ ότι ο Πρόεδρος Mουμπάρακ θα πρέπει πια να παραιτηθεί. Είναι 30 και πλέον χρόνια στην εξουσία. Ε, φτάνει πια!».
Ο ηθοποιός Ομάρ Σαρίφ υπέρ της εξέγερσης και εναντίον ενός ηγέτη σαν μούμια.
σχόλια