Πούτιν: Δεν θα εγκαταλείψουμε τους Ρώσους της Ουκρανίας στο έλεος των εθνικιστών

Πούτιν: Δεν θα εγκαταλείψουμε τους Ρώσους της Ουκρανίας στο έλεος των εθνικιστών Facebook Twitter
0

O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε, κατά τη διάρκεια ενός ντοκιμαντέρ που αναμένεται να προβληθεί εντός της ημέρας, ότι η Μόσχα δεν θα εγκαταλείψει τους Ρώσους πολίτες που ζουν στην νοτιοανατολική Ουκρανία στο έλεος των Ουκρανών εθνικιστών, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, η Δύση νομίζει ότι μπορεί να ασκεί πιέσεις στη Ρωσία σχετικά με το θέμα της διευθέτησης της ουκρανικής κρίσης, υποστηρίζοντας ότι δεν αφορά τη Μόσχα το τι συμβαίνει στην Ουκρανία.

«Δε μπορούμε να εγκαταλείψουμε τους ανθρώπους που διαμένουν στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας στο έλεος των εθνικιστών. Δεν πρόκειται μόνο για τους Ρώσους, αλλά επίσης και άλλες ρωσόφωνες εθνότητες, που βασίζονται στη Ρωσία» υπογράμμισε ο Πούτιν σε ένα απόσπασμα του ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί από το τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 1.

Περισσότεροι από 9.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις στη ανατολική Ουκρανία μεταξύ των φιλορώσων αυτονομιστών και των ουκρανικών στρατευμάτων από τον Απρίλιο του 2014.

Yπενθυμίζεται ότι στις αρχές της εβδομάδας η ουκρανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος της χώρας με την κατηγορία ότι τάχθηκε στο πλευρά των φιλορώσων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Πολιτισμός / Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Τα οχήματα που ήταν παράνομα παρκαρισμένα ήταν όλα της δεκαετίας του 1980 και χρησιμοποιούνταν για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του βραβευμένου με τρία Όσκαρ ηθοποιού
LIFO NEWSROOM
Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Διεθνή / Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Πολυτελή σκάφη που έκαναν κρουαζιέρες στον Λίβανο, τώρα χρησιμοποιούνται για τη διαφυγή των αμάχων - με πολύ υψηλό αντίτιμο - Ελάχιστες πλέον οι διαθέσιμες θέσεις σε πτήσεις
LIFO NEWSROOM
Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

Διεθνή / Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

«Δεν έχουμε επαφή με τον Χασέμ Σαφιεντίν από χθες», είπε στο Reuters πηγή από τον Λίβανο - Τα ισραηλινά πλήγματα έχουν αποδεκατίσει την ηγεσία της Χεζμπολάχ, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων
LIFO NEWSROOM