Σχεδόν 8 στους 10 Βρετανούς περιμένουν τρομοκρατικό χτύπημα στη χώρα μες στο 2016

Σχεδόν 8 στους 10 Βρετανούς περιμένουν τρομοκρατικό χτύπημα στη χώρα μες στο 2016 Facebook Twitter
0


 

Ένα μεγάλο ποσοστό Βρετανών πολιτών εκφράζει φόβους για τρομοκρατικές επιθέσεις, την είσοδο μεταναστών και την αύξηση της ανεργίας στη χώρα το επόμενο έτος, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία Ipsos.


Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το 74% των Βρετανών πιστεύει πως μια σημαντική τρομοκρατική επίθεση είναι πιθανό να διαπραχθεί στην Βρετανία μέσα στο 2016, λαμβανομένων υπόψη της τρέχουσας διεθνούς κατάστασης και του πολέμου ενάντια στην τρομοκρατία. Το ποσοστό είναι αυξημένο σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό του περασμένου έτους, όταν μόλις το 49% των Βρετανών πίστευε πως μια τρομοκρατική επίθεση ήταν πιθανό να συμβεί μέσα στο 2015.

 



Η έρευνα επίσης κατέδειξε πως οι περισσότεροι πολίτες αναμένουν μια κλιμάκωση στην εμπλοκή της Βρετανίας στον πόλεμο της Συρίας, με το 58% να πιστεύει πως κάποια στιγμή μέσα στο 2016 θα αποσταλούν χερσαία στρατεύματα.


Παράλληλα το 70% των ερωτηθέντων αναμένει αύξηση στον αριθμό μεταναστών που θα φθάσουν στην Βρετανία, συγκριτικά με το 47% το περασμένο έτος.


Το 36% των συμμετεχόντων εκτιμούν πως οι δείκτες ανεργίας θα αυξηθούν.


Η έρευνα διεξήχθη νωρίτερα αυτό το μήνα, στην Βρετανία, με δείγμα 1.040 ανθρώπους, με την μέθοδο τηλεφωνικών συνεντεύξεων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Πολιτισμός / Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Τα οχήματα που ήταν παράνομα παρκαρισμένα ήταν όλα της δεκαετίας του 1980 και χρησιμοποιούνταν για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του βραβευμένου με τρία Όσκαρ ηθοποιού
LIFO NEWSROOM
Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Διεθνή / Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Πολυτελή σκάφη που έκαναν κρουαζιέρες στον Λίβανο, τώρα χρησιμοποιούνται για τη διαφυγή των αμάχων - με πολύ υψηλό αντίτιμο - Ελάχιστες πλέον οι διαθέσιμες θέσεις σε πτήσεις
LIFO NEWSROOM
Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

Διεθνή / Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

«Δεν έχουμε επαφή με τον Χασέμ Σαφιεντίν από χθες», είπε στο Reuters πηγή από τον Λίβανο - Τα ισραηλινά πλήγματα έχουν αποδεκατίσει την ηγεσία της Χεζμπολάχ, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων
LIFO NEWSROOM