Ινδία: Η αστυνομία του Μουμπάι απαγόρεψε τις seflie σε 16 σημεία της πόλης που θεωρεί επικίνδυνα για ατυχήματα

Ινδία: Η αστυνομία του Μουμπάι απαγόρεψε τις seflie σε 16 σημεία της πόλης που θεωρεί επικίνδυνα για ατυχήματα Facebook Twitter
0

Η αστυνομία του Μουμπάι στην Ινδία απαγόρεψε τη λήψη selfie φωτογραφιών σε 16 διαφορετικά σημεία της πόλης, τα οποία και χαρακτήρισε επικίνδυνα.

Αφορμή για την συγκεκριμένη οδηγία στάθηκε ο πνιγμός ενός άντρα την περασμένη εβδομάδα, στην προσπάθεια του να σώσει ένα κορίτσι που έπεσε στη θάλασσα την ώρα που έβγαζε φωτογραφία τον εαυτό της.

Στη λίστα με τα σημεία περιλαμβάνονται μερικά από τα πιο δημοφιλή και τουριστικά μέρη της πόλης όπως π.χ. η κεντρική μαρίνα του Μουμπάι, καθώς και το σημείο απ' όπου γλίστρησε η 18χρονη κοπέλα, επεσήμανε στους δημοσιογράφους ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης, Dhananjay Kulkarni.

«Μετά το ατυχές περιστατικό, αποφασίσαμε να αναγνωρίσουμε 16 σημεία της πόλης απ' όπου το να τραβήξει κανείς selfie φωτογραφίες μπορεί να είναι επικίνδυνο, αλλά ίσως προσθέσουμε και άλλα», τόνισε ο Kulkarni και πρόσθεσε: «Ζητήσαμε από τη μητροπολιτική αρχή να τοποθετήσει προειδοποιητικές πινακίδες στα συγκεκριμένα σημεία. Θέλουμε επίσης να τοποθετηθούν μερικοί ναυαγοσώστες».

Οι αστυνομικοί που περιπολούν στις συγκεκριμένες περιοχές έχουν λάβει εντολή να προειδοποιούν τους πολίτες να μη βγάζουν selfies.

Πηγή: Guardian

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM