Του πόθου σπαγγέτι ♥

Του πόθου σπαγγέτι ♥ Facebook Twitter
0
Του πόθου σπαγγέτι ♥ Facebook Twitter

Υλικά:

Ένα πακέτο σπαγγέτι ολικής άλεσης

Μισό κιλό κιμάς κοτόπουλο από μπούτι, χοντροκομμένος

1 κ.σ. γιαούρτι

2 κ.σ. black bean sauce

Την ψίχα από 3 φέτες ψωμί μουσκεμένες σε γάλα, στυμμένες καλά

Μία ντομάτα τριμμένη για τον κιμά και

Δύο ντομάτες τριμμένες για τη σάλτσα

½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα

½ κ.γ. τριμμένο ginger

2 κ.σ. κόλιανδρος φρέσκος, ψιλοκομμένος

1 μεγάλο αβγό

Λίγο αλεύρι για αλεύρωμα.

Του πόθου σπαγγέτι ♥ Facebook Twitter

Ζυμώνουμε τα υλικά καλά και βάζουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο. Πλάθουμε τους κεφτέδες και αλευρώνουμε.

Γεμίζουμε μία κατσαρόλα και βράζουμε τα μακαρόνια. Στραγγίζουμε και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε. Την ίδια ώρα φτιάχνουμε τα καφτεδάκια.

Ζεσταίνουμε  λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, βάζουμε τους κεφτέδες και τηγανίζουμε. Όταν ψηθούν από τη μία μεριά, τους γυρνάμε με ένα πιρούνι προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύομε μέχρι να είναι έτοιμοι οι κεφτέδες. Θα χρειαστούμε 15 περίπου λεπτά.

Του πόθου σπαγγέτι ♥ Facebook Twitter

  

Tips & Tricks
Η black bean sauce είναι αλμυρή σάλτσα. Για το λόγο αυτό δεν χρησιμοποιούμε αλάτι. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε ζεστό πιάτο με τριμμένο τυρί.

*Το Estrella είναι hot spot της Θεσσαλονίκης. Παύλου Μελά 48.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάνος Μακρυγιαννάκης: «Στο Philema, στις Βρυξέλλες, κάνουν ουρά για ξινόμαυρο και ξινόχοντρο»

Το κρασί με απλά λόγια / Μάνος Μακρυγιαννάκης: «Στο Philema κάνουν ουρά για ξινόμαυρο και ξινόχοντρο»

Ο «πρεσβευτής» της ελληνικής κουζίνας στις Βρυξέλλες, αναπολεί τα παιδικά του Χριστούγεννα στην Κρήτη και μιλά για τον ρόλο του Philema – του εστιατορίου που εδώ και έντεκα χρόνια προσφέρει στους «καλεσμένους» του αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα και ελληνικά κρασιά.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Στον «Σήφη» ξέρουν από καλή κρητική κουζίνα

Γεύση / Στον «Σήφη» για γαμοπίλαφο και αυγά με στάκα και απάκι

Εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, μια οικογενειακή ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, με την κυρά-Φωφώ σταθερά στο τιμόνι, σερβίρει φαγητά και μεζέδες όπως ακριβώς θα τους έβρισκες σε ένα αυθεντικό κρητικό καφενείο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ