13 ωραίες εικόνες

13 ωραίες εικόνες Facebook Twitter
2

To The 6 Million Dollar Story είναι ένα σάιτ που γράφεται στα αγγλικά και διαβάζεται -κυρίως- στο εξωτερικό. 

13 ωραίες εικόνες Facebook Twitter

Ξεκίνησε από την Ελλάδα και ζήτησα απ' τη δημιουργό του να μου αφηγηθεί την ιστορία του. 

Πρώτα όμως επέλεξα 13 εικόνες που βρήκα εκεί και μου φάνηκαν ενδιαφέρουσες.

 

13 ωραίες εικόνες Facebook Twitter
Johnny Handsome

13 ωραίες εικόνες Facebook Twitter
Gravity Defying - Cerise Doucede
13 ωραίες εικόνες Facebook Twitter
LONDON: Monocle Cafe Grand Opening
13 ωραίες εικόνες Facebook Twitter
Sinking Sugar Boats - E. Azzimonti & J. Pigem
13 ωραίες εικόνες Facebook Twitter
Models' Bodies - The Crux of Fashion
13 ωραίες εικόνες Facebook Twitter
Exploded Flowers- Fong Qi Wei
13 ωραίες εικόνες Facebook Twitter
Backstage @ Louis Vuitton Menswear (Fall Winter 2013)
13 ωραίες εικόνες Facebook Twitter
Nike Photoid - The Power of an Image on a Sneaker
13 ωραίες εικόνες Facebook Twitter
Undercolors of Benetton
13 ωραίες εικόνες Facebook Twitter
Digital Collages by Rossetto for PRADA
13 ωραίες εικόνες Facebook Twitter
Tete De Bois - Wooden Headwear
13 ωραίες εικόνες Facebook Twitter
Wearable Foods - Yeonju Sung
13 ωραίες εικόνες Facebook Twitter
Flower Portraits - Takashi Tomo-oka

Λέει η Ντόγια Καρολίνη: To The 6 Million Dollar Story αγαπάει τη μόδα (αντρική ή γυναικεία, με έμφαση σαφώς στη δεύτερη), την ομορφιά, το design, τις τέχνες, ιδιαίτερα τη φωτογραφία και την καλή ζωή.

Είμαστε μια ομάδα φίλων (κάποιοι από μας είχαμε συνεργαστεί και στο παρελθόν, κάποιοι όχι), διασκορπισμένοι σε πολλά σημεία. Κάποιοι είναι Θεσσαλονίκη, άλλοι Αθήνα, Νέα Υόρκη, Λονδίνο, ένας Βρυξέλλες και ένας Βερολίνο. Το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη μας προσφέρουν τις φωτογραφήσεις και το μεγαλύτερο μέρος των fashion updates (Christos Karantzolas φωτογράφος, Giorgio Constantine (aka Bontonist, επίσης φωτογράφος), Κάτια Μπολολιά (στιλίστα, fashion editor).

H Αθήνα και η Θεσσαλονίκη ιδρώνουν για τα κείμενα. Οι συνεντεύξεις γίνονται από όποιον είναι πιο κοντά στο subject.

Ξεκινήσαμε ως beta version μέσα στην προηγούμενη χρονιά. Πήγαμε καλά για ένα εξάμηνο. Στο πρώτο τρίμηνο  αλλάξαμε και τη γλώσσα από ελληνική σε αγγλική, αυστηρά και μόνο. Ώστε να μπορούμε να πλησιάσουμε μεγαλύτερο μέρος του αναγνωστικού κοινού, γιατί όχι και εκτός συνόρων. Άλλωστε αυτή την ελευθερία δίνει το διαδίκτυο: να μην έχεις χώρα, ούτε βάση, ούτε πατρίδα. Μόνο εσύ, οι φίλοι και το αντικείμενό σου υπάρχουν, κανένα όριο. 

Ο επανασχεδιασμός ήταν έτοιμος τον Δεκέμβρη του 2013. Αρχές του νέου έτους αρχίσαμε να λειτουργούμε σταδιακά κανονικά ξανά.

Σε ποιον απευθυνόμαστε εν μέσω τερατώδους κρίσης: σε ανθρώπους σαν εμάς, για τους οποίους η μόδα είναι μορφή τέχνης και τρόπος ζωής. Όχι trend. Δεν έχει σημασία πόσα χρήματα έχουμε στο πορτοφόλι μας, ισχύει ο κανόνας των κόμιξ και της αισθητικής: θέλουμε να μαθαίνουμε τα πάντα για τα πάντα. Να ταϊζουμε την αισθητική μας. Είτε αυτό αφορά μια έκθεση που γίνεται κάπου στο εξωτερικό, είτε για ένα νέο short film ή ξενοδοχείο (κάπου στον πλανήτη) που παρουσιάζουμε, είτε για μια νέα σειρά κάποιου σχεδιαστή.

Ούτε όλοι μπορούν να δοκιμάσουν όσα προτείνουμε, ούτε χρειάζεται. Είναι ένας γενναίος μεγάλος κόσμος εκεί έξω και απλώς θέλουμε να παρουσιάσουμε τα ωραιότερα κομμάτια του σε ανθρώπους που όπως εμείς, το χρειάζονται. 

Ναι, λαμβάνουμε θετικά μηνύματα, κυρίως από το εξωτερικό. 'Αλλωστε δεν αναφέρεται πουθενά η βάση μας. Ακριβώς επειδή δεν έχουμε. Οπότε δεν υπάρχει και προκατάληψη. Μας συμπεριφέρονται ως ίσος προς ίσο. Για τους Ιταλούς είμαστε Ιταλοί, για τους Λονδρέζους Άγγλοι, κλπ κλπ..

Γιατί 6milliondollarstory; Γιατί όταν ήμουν πιτσιρίκα και με ρώτησε ο Κώστας Ζουράρις τι θα ήθελα να κάνω όταν μεγαλώσω, για να τον τσαντίσω (επειδή με είχε τρελάνει στα καψόνια, στην εφημερίδα Μακεδονία) του απάντησα πως θα ήθελα να είμαι στο Μεξικό, σε μια σεζλονγκ όλη μέρα, να έχω μια κούκλα Μεξικάνα να μου σερβίρει παγωμένες μαργαρίτες και εγώ να γράφω στον μικρό mac κείμενα ασταμάτητα. Και να πληρώνομαι λέει 6 εκατομμύρια δολάρια. Και να είμαι ευτυχισμένη. Έξαλλος ο Ζουράρις. Και με το Μεξικό και με τη σεζλονγκ και με το ποσό. Και έμεινε. Έτσι ονομάστηκε το πρώτο μου ιστολόγιο, λίγο μετά. Από την blogspot πέρασα στην wordpress και μέσα από αυτό κέρδισε κάθε μου δουλειά. Όλη μου η ζωή ήρθε τούμπα μέσα από αυτό το ιστολόγιο. Άφησα τη Θεσσαλονίκη, βρήκα την Αθήνα και έναν γενναίο νέο κόσμο, νέους φίλους, απίθανους συνεργάτες, ατέλειωτες πιθανότητες. Και έτσι όταν ήρθε η ώρα να ονομάσουμε το e-magazine, είπαμε να τιμήσουμε το πρώτο.

[+ Το φωτιστικό από σοκολάτα, του Alexander Levik.]

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

1 σχόλια