Την επόμενη εβδομάδα αρχίζει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Την επόμενη εβδομάδα αρχίζει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων Facebook Twitter
0

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα-με δύο μήνες καθυστέρηση σχετικά με τις αρχικές εξαγγελίες- αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή του συστήματος Taxisnet για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, από την ερχόμενη εβδομάδα περίπου 6 εκατ. φορολογούμενοι θα κληθούν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά, στο Taxisnet, τις δηλώσεις για τα εισοδήματα του 2015. Η προθεσμία για την υποβολή των φετινών δηλώσεων λήγει κανονικά στις 30 Απριλίου, όμως θεωρείται βέβαιο πλέον ότι θα παραταθεί τουλάχιστον μέχρι τις 31 Μαΐου.

Παρά τις προθέσεις του υπουργείου Οικονομικών να επιμεριστεί σε πολλές μηνιαίες δόσεις η καταβολή του φόρου εισοδήματος που θα προκύψει από την εκκαθάριση, τελικά και φέτος, αυτή θα γίνει σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Κι αυτό γιατί δεν δέχτηκε τον επιπλέον επιμερισμό των δόσεων η Τρόικα.

Η καταβολή των δόσεων αναμένεται να ξεκινήσει από τον Μάιο οπότε προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταπατημένα ακίνητα του Δημοσίου: Άνοιξε η πλατφόρμα, ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση σε α' φάση

Οικονομία / Καταπατημένα ακίνητα Δημοσίου: Άνοιξε η πλατφόρμα, ποιους αφορά, ποιοι δικαιούνται έκπτωση μέχρι και 80%

Αφορά στην εξαγορά 90.000 καταπατημένων ακινήτων - Βήμα προς βήμα η διαδικασία - Απαραίτητη προϋπόθεση η δήλωση του ακινήτου στο Ε9 τουλάχιστον 5 χρόνια πριν την αίτηση
LIFO NEWSROOM