Μητσοτάκης: Από το 'στα 4' του Καμμένου στο 4o μνημόνιο του Τσίπρα

Μητσοτάκης: Από το 'στα 4' του Καμμένου στο 4o μνημόνιο του Τσίπρα Facebook Twitter
1

Ολομέτωπη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε μέσα από την ομιλία του στο 10ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Οξυγόνο για τη Νέα Δημοκρατία. Οξυγόνο για την Ελλάδα μας. Οι φίλοι μας αισθάνονται αισιοδοξία. Και οι αντίπαλοι μας αντιλαμβάνονται ότι το ρολόι για την απομάκρυνση τους από την εξουσία μετρά ανάποδα." είπε ο κος Μητσοτάκης και κάλεσε όλους τους Έλληνες να διώξουν την "επικίνδυνη κυβέρνηση ανικάνων" όπως τη χαρακτήρισε.

"Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να φύγει. Πρέπει να φύγει το συντομότερο διότι καταστρέφει την οικονομία, οδηγεί την κοινωνία στην απόλυτη φτωχοποίηση, διαλύει τα θεμέλια του πολιτεύματός μας, οδηγεί το λαό στην απόλυτη απογοήτευση. Πρέπει να φύγει το συντομότερο γιατί είναι η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης" ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

"Αυτό που συμβαίνει σήμερα, έχει ξεφύγει από κάθε όριο. Ίσως είναι μεγαλύτερο έγκλημα από την κατάρρευση της οικονομίας. Η ίδια η κυβέρνηση διακωμωδεί τους θεσμούς. Πλήττει ανενδοίαστα το κύρος τους. Δεν διστάζει να τους κουρελιάζει με πράξεις, με δηλώσεις, με πρακτικές, με παραλείψεις αλλά και με γελοιότητες επενδεδυμένες με ιδεολογήματα. Το φαινόμενο έχει πάρει τη μορφή επιδημίας. Σε μεγάλο βαθμό η απαξίωση των θεσμών, εντείνεται ραγδαία, προσβάλλοντας το ανοσοποιητικό σύστημα της ελληνικής κοινωνίας. Οι πολίτες δεν εκπλήσσονται από τίποτα και από κανέναν πλέον. Όταν οι μπαχαλάκηδες είναι στην εξουσία, η εξουσία θα γίνει μπάχαλο. Τι άλλο μπορεί κανείς να περιμένει; Ο Πρωθυπουργός προσλαμβάνει ως σύμβουλο στρατηγικού σχεδιασμού έναν κύριο με μηδενικό βιογραφικό και δόγμα «η καριέρα είναι χολέρα». Ένα απερίγραπτο μπουλούκι συγγενών, κολλητών, συζύγων και συντρόφων έχει καταλάβει χωρίς κριτήρια τον ευρύτερο κρατικό μηχανισμό." ανέφερε συνεχίοντας την επίθεση ο κος Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως ποτέ τόσοι υπουργοί δεν έχουν πει τόσες σαχλαμάρες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δίνοντας παραδείγματα:

  • Ο Υφυπουργός Εξωτερικών δηλώνει ότι η ανάπτυξη της χώρας θα στηριχθεί στους πλούσιους Σύρους μετανάστες που φέρνουν εδώ τα λεφτά τους για να επενδύσουν σε ακίνητα..
  • Υπουργός έσπασε «κατά λάθος» την εθνική γραμμή δεκαετιών στο θέμα των Σκοπίων.
  • Ο Υπουργός Παιδείας με υφυπουργό τον πρώην πρύτανη - προστάτη των καταλήψεων- εκδίδει εγκυκλίους υποστηρίζοντας ότι πριν το 1821 δεν υπήρχαν Έλληνες.
  • Ο Υπουργός Άμυνας, με στολή παραλλαγής, μας είπε ότι μετά το Πάσχα βγαίνουμε από το Μνημόνιο και εκτοξευόμαστε.
  • Και βέβαια ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας απειλεί δημοσιογράφους, και διαμορφώνει την λίστα των προσλήψεων των γιατρών στο γραφείο του. Το ΑΣΕΠ μετονομάστηκε επί τον ημερών του από Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού σε Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογών Πολάκη.

Tι είπε για την αξιολόγηση και το νέο μνημόνιο

"Τις τελευταίες εβδομάδες ανεβαίνει πάλι η παράσταση της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές μας. Με άλλο πρωταγωνιστή. Τον κ. Τσακαλώτο στη θέση κ. Βαρουφάκη. Αλλά τον ίδιο σκηνοθέτη. Τον κ Τσίπρα. Θυμίζω ότι η πρώτη αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει από τον περασμένο Νοέμβριο. Βρισκόμαστε στο τέλος Απριλίου. Η χώρα έχει περιέλθει σε πολύ χειρότερη διαπραγματευτική θέση. Οι κυβερνητικές παλινωδίες, οι πρωτοφανείς επικοινωνιακοί ερασιτεχνισμοί, η απόπειρα αξιοποίησης τηλεφωνικών υποκλοπών, ένωσαν τους πιστωτές μας σε ακόμα πιο σκληρή στάση απέναντι στη χώρα μας" ειπε ο κος Μητσοτάκης.

Ο κ. Τσίπρας λοξοκοιτάει με το ένα μάτι τους πιστωτές και με το άλλο τους 53 της εσωκομματικής του αντιπολίτευσης. Προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στις σκληρές επιταγές της πραγματικότητας και στα ατέλειωτα ψέματα που έχει πει.

Το αποτέλεσμα είναι ότι διέλυσε την αξιοπιστία της χώρας και καταρράκωσε την οικονομία.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει εγκαταστήσει στη χώρα την αβεβαιότητα. Το άγχος, το φόβο για το παρόν και το μέλλον κάθε οικογένειας, κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Είναι η κυβέρνηση που έχει κάνει την απάτη πολιτική της θεωρία και το ατελείωτο ψέμα πολιτική της πρακτική.

Τον είχα προειδοποιήσει εδώ και μήνες: κάθε μέρα που περνά και δεν κλείνει η αξιολόγηση, ο λογαριασμός θα μεγαλώνει.

Μας αγνόησε, βουτηγμένος στις ψευδαισθήσεις της εικονικής πραγματικότητας που έχει οικοδομήσει γύρω του

Του είχα υποδείξει άλλο δρόμο για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων: αυτών της στοχευμένης μείωσης των δαπανών και της μείωσης των φορολογικών συντελεστών.

Μας αγνόησε, εξαρτημένος από το πελατειακό κράτος το οποίο χτίζει και έχει ταχθεί να υπηρετήσει.

Τον είχα ενθαρρύνει να τολμήσει να προχωρήσει σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις που θα προσέλκυαν επενδύσεις και θα απελευθέρωναν την ελληνική επιχειρηματικότητα.

Μας αγνόησε, φυλακισμένος στις ιδεοληψίες του αριστερού εξισωτισμού.

Το αποτέλεσμα για τη χώρα είναι τραγικό. Η περήφανη διαπραγμάτευση ήδη μας κόστισε 5 φορές παραπάνω σε μέτρα από αυτά που μας ζητούσαν οι πιστωτές μας πριν την «πρώτη φορά Αριστερά».

Αλλά το κακό δεν τελειώνει εδώ.

Όχι μόνο θα κληθούν οι Έλληνες πολίτες να καταβάλουν 5.5 δις σε πρόσθετα μέτρα, αλλά οι πιστωτές μας ζητάνε να λάβουμε από τώρα και προληπτικά μέτρα ύψους 3.6 δις.

Από το 'στα 4' του κ. Καμμένου στο τέταρτο μνημόνιο του κ. Τσίπρα.

Κατάφερε, αυτός που κέρδισε εκλογές υποσχόμενος ότι θα σκίσει το μνημόνιο, να φορτώσει τη χώρα με 2 μνημόνια μέσα σε 9 μήνες.

Θα ήταν σχεδόν κωμικό αν δεν ήταν τόσο τραγικό.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Το ταπεινο μου μυαλο και η ελαχιστη ευφυια που διαθετω με οδηγουν στο συμπερασμα πως ολοι τα ιδια λενε. Ολοι ειναι ετοιμοι να κρινουν τα λαθη των αλλων, μα οταν ερθει η σειρα τους πανε και γινοντε χειροτεροι και μετα βγαινουν καποιοι αλλοι που τους κρινουν και υποσχονται και εμεις μαλωνουμε για χατιρι τους και παει λεγοντας.Και εγω ο καημενος που δεν πιανω τα εξυπνα που λενε, νοιωθω καταδικασμενος σε αυτη τη χωρα που πιο πολυ καταλαβαινω το γαβγισμα των σκυλιων παρα τα αεριτζίδικα λογια των πολιτικων.Αλλα αυτη ειναι η ζωη και το εχω χωνεψει.