Συναγερμός στη Στοκχόλμη με διαρροή χημικών αερίων- Εκκενώνεται μέρος της πόλης υπό το φόβο έκρηξης

Συναγερμός στη Στοκχόλμη με διαρροή χημικών αερίων- Εκκενώνεται μέρος της πόλης υπό το φόβο έκρηξης Facebook Twitter
0

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγη ώρα στη Στοκχόλμη εξαιτίας διαρροής χημικών αερίων σε ένα εργαστήριο της πόλης και οι αρχές έχουν ήδη απομακρύνει εκατοντάδες ανθρώπους κι εκκενώσει την γύρω περιοχή υπό το φόβο έκρηξης, όπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα.

Αρκετοί πολίτες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο καθώς εμφάνισαν συμπτώματα δηλητηρίασης από τα τοξικά αέρια. 

Σύμφωνα με το Russia Today, τουλάχιστον 500 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από ένα κτίριο που βρίσκεται κοντά στο Karolinska Institute, ένα από τα μεγαλύτερα και εγκυρότερα ιατρικά πανεπιστήμια του κόσμου. Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Aftonbladet, από τη διαρροή έχουν επηρεαστεί επίσης το Royal Institute of Technology και διάφορες άλλες ιδιωτικές εταιρίες. 


Η διαρροή φέρεται να ξεκίνησε από τον έβδομο όροφο ενός κτιρίου σε μια περιοχή με εργαστήρια κοντά στο Karolinska Institute. "Υπήρξε διαρροή αεριού στο δωμάτιο. Πρόκειται πιθανώς για τολουΐνη. Σε συμπυκνωμένη μορφή αποτελεί κίνδυνο για έκρηξη και πυρκαγιά" σχολίασε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Sven-Erik Olsson. 

Στο σημείο έχουν σπεύσει διασωστικά συνεργεία, η αστυνομία και πολλά ασθενοφόρα.


"Τρεις άνθρωποι ένιωσαν ζαλάδα μετά τη διαρροή. Αργότερα ακόμη ένα άτομο παρουσίασε παρόμοια συμπτώματα", ανέφερε η αστυνομία. Το αέριο τολουΐνη προκαλεί πονοκεφάλους, ναυτία, υπνηλία, απώλεια αισθήσεων και μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε θάνατο. Ωστόσο η συγκεκριμένη πληροφορία πως πρόκειται για αυτό το αέριο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη επισήμως. 

Ομάδα έκτακτης ανάγκης φορώντας προστατευτικές στολές και μάσκες εισήλθε στο χώρο για να προσδιορίσει ακριβώς την ουσία που διέρρευσε και να σταματήσει τη διαρροή.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Βοηθήστε το κορίτσι»: Πώς τα παιχνίδια για κινητά τηλέφωνα βγάζουν κέρδος προωθώντας τον μισογυνισμό

Διεθνή / «Βοηθήστε το κορίτσι»: Πώς τα παιχνίδια για κινητά τηλέφωνα βγάζουν κέρδος προωθώντας τον μισογυνισμό

Οι διαφημίσεις παιχνιδιών για κινητά φαίνεται να χρησιμοποιούν θέματα ενδοοικογενειακής κακοποίησης, εξευτελισμού και μισογυνισμού για να προωθήσουν τα downloads
LIFO NEWSROOM
«Ες αύριον τα σπουδαία» λέει ο Τραμπ για Ουκρανία: «Μπορεί ακόμη να υπογραφεί η συμφωνία»

Διεθνή / «Ες αύριον τα σπουδαία» λέει ο Τραμπ για Ουκρανία: «Μπορεί ακόμη να υπογραφεί η συμφωνία»

«Απλώς πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι πιο ευγνώμων», είπε για τον Ζελένσκι - Προανήγγειλε συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Αργεντινή και τον «σπουδαίο ηγέτη», Χαβιέρ Μιλέι 
LIFO NEWSROOM