Νέες απεργίες;-Συνεδριάζουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ για να πάρουν αποφάσεις

Νέες απεργίες;-Συνεδριάζουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ για να πάρουν αποφάσεις Facebook Twitter
4

Συμβολική κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ) πραγματοποιεί από το πρωί το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθήνας (ΣΕΛΜΑ), αντιδρώντας στο «σχέδιο της κυβέρνησης» να ιδιωτικοποιήσει τις αστικές συγκοινωνίες.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΣΕΛΜΑ, Σπύρος Ρεβύθης, οι εργαζόμενοι στο μετρό θα κινηθούν με κάθε μέσο, ώστε να προστατεύσουν το δημόσιο αγαθό που λέγεται συγκοινωνίες, εφόσον η κυβέρνηση θέλει να το ιδιωτικοποιήσει και να το κάνει είδος πολυτελείας.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να συνεδριάσουν οι εργαζόμενοι στο μετρό για να αποφασίσουν την περαιτέρω δράση τους. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται στάσεις εργασίας, απεργίες, καθώς και δράσεις για την ενημέρωση του επιβατικού κοινού.

Το μεσημέρι θα συνεδριάσουν και οι εργαζόμενοι σε ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη, 26 Μαϊου, θα πραγματοποιηθούν συνελεύσεις των συνδικαλιστικών σωματείων σε όλα τα μέσα μεταφοράς, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ -------- Έλληνας χορεύει στην εθνική όπερα της Οδησσού και ζει μόνος στην Ουκρανία εν μέσω πολέμου

Ελλάδα / Έλληνας χορεύει στην εθνική όπερα της Οδησσού και ζει μόνος στην Ουκρανία εν μέσω πολέμου

Ο χορευτής Errik Nour που άφησε την Ελλάδα για να κυνηγήσει το όνειρό του στην εμπόλεμη Ουκρανία μιλάει στην LiFO για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, την καθημερινότητα σε μια πόλη που αγαπάει τις τέχνες, αλλά ζει με τον εφιάλτη του πολέμου και το Πάσχα που (δεν) μοιάζει με το ελληνικό
ΜΙΛΤΟΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ