Αλλαγές σε νόμους ζητούν οι Θεσμοί για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ

Αλλαγές σε νόμους ζητούν οι Θεσμοί για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
1

Αρκετές αλλαγές επί των νόμων που ψηφίστηκαν το αμέσως προηγούμενο διάστημα, ζητούν οι θεσμοί, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Καθημερινής».

Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση θα πρέπει μέχρι την 1η Ιουνίου να έχει νομοθετήσεις τις αλλαγές, ώστε να κλείσει οριστικά η πρώτη αξιολόγηση και να αρχίσει η διαδικασία εκταμίευσης της πρώτης υποδόσης των 7,5 δισ. ευρώ.

Οι αλλαγές που ζητούν οι δανειστές ανέρχονται σε 15, και η κίνηση αυτή, από την πλευρά των εταίρων, φέρεται να έχει προκαλέσει την ενόχληση της Αθήνας, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ανάμεσα στις κυριότερες αλλαγές που ζητούνται από την ελληνική κυβέρνηση είναι η πώληση των «κόκκινων δανείων» που έχουν την εγγύηση του δημοσίου, η ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού, αλλαγές στο νομικό καθεστώς που θα διέπει το διοικητικό συμβουλίου του νέου υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων αλλά και παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, όπως το ΕΚΑΣ, διόρθωση στην κλίμακα εκπτώσεων που προβλέπεται για την περίοδο 2017- 2020 για τους αυτοαπασχολούμενους αλλά και αλλαγές στις διατάξεις που διατηρούν σε κάποιο βαθμό το ευνοϊκό καθεστώς που προβλέπεται για τους αγρότες και τους περίπου 45 χιλιάδες μικροεπαγγελματίες που ασφαλίζονται στον ΟΓΑ.

Τέλος, η Τρόικα ζητά ορισμένες αλλαγές σε φράσεις και λέξεις σε διάφορες διατάξεις των νόμων. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται και κάποιες διορθώσεις στις διατάξεις για τον αυτόματο μηχανισμό περικοπής δαπανών.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ από το βίντεο Κασσελάκη- Δεν λέει πουθενά ότι είναι υποψήφιος

Πολιτική / Αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ από το βίντεο Κασσελάκη- Δεν λέει πουθενά ότι είναι υποψήφιος

Η απουσία της συγκεκριμένης δήλωσης έχει προκαλέσει υποψίες ότι ο Κασσελάκης ενδεχομένως επιδιώκει την ανατροπή της απόφασης της καθαίρεσής του στο επικείμενο Συνέδριο του κόμματος
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση MRB: Προηγείται σταθερά η ΝΔ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ – «Ντέρμπι» Ανδρουλάκη και Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Δημοσκόπηση MRB: Προηγείται σταθερά η ΝΔ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ – «Ντέρμπι» Ανδρουλάκη και Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία διατηρεί τη θέση της, ενώ το ΠΑΣΟΚ κερδίζει έδαφος, με την εσωκομματική μάχη για την ηγεσία να παραμένει αμφίρροπη
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ρε σεις παιδιά, να ρωτήσω κάτι; Αυτές οι αλλαγές, αυτές οι απαιτήσεις των εταίρων, είναι γνωστές από το EG. Δεν τελείωσε η διαπραγμάτευση και ήρθαν μετά να πουν "άκου να δεις ΣΥΡΙΖΑ, θα αλλάξεις και αυτά". Τα είπαν και τα συμφωνήσανε επί τόπου. Αυτό το παιχνίδι εντυπώσεων έχει καταντήσει ανιαρό, δεν νομίζετε; Γιατί δεν παρουσιάζετε την είδηση ΩΣ ΕΧΕΙ;;;Ασούμε του στυλ:"Ανήξερη το παίζει η κυβέρνηση για τις αλλαγές που πρέπει να κάνει σε νόμους που ψήφισε μονομερώς"ή"Πάλι κάνει πως δεν γνωρίζει η κυβέρνηση και πως τάχα οι δανειστές προβάλουν νέες απαιτήσεις""Να καταργήσει αυτά που έκανε μονομερώς η κυβέρνηση για να εντυπωσιάσει τους χαχόλους, αν θέλει την υποδόση". Κάτι τέτοιο.