Ανησυχία από την αύξηση των προσφυγικών ροών στα νησιά

Ανησυχία από την αύξηση των προσφυγικών ροών στα νησιά Facebook Twitter
0

 Τριψήφια τα νούμερα αφίξεων μεταναστών και προσφύγων, χθες Πέμπτη και μέχρι σήμερα Παρασκευή το πρωί, στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Αφίξεις που προκαλούν ανησυχία στους τοπικούς φορείς για τις επιπτώσεις που θα έχει στο προσφυγικό πρόβλημα η επιδείνωση των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας.

 Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, στη Συκαμνιά χθες έφθασε μια βάρκα με 25 άτομα. Είναι η δεύτερη βάρκα που φτάνει στη Συκαμνιά τις τελευταίες μέρες όπου -να σημειωθεί- είχαν μηδενιστεί οι ροές εδώ και μήνες. Την ίδια ώρα, στη Χίο, περισυλλέγησαν 120 άτομα, από το Λιμενικό Σώμα και το ρουμάνικο πλοίο της Frontex, σε τρεις συνολικά επιχειρήσεις.

  Μηδενικές ήταν όλη μέρα χθες οι αφίξεις στη Σάμο.

 Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου σήμερα Παρασκευή 3 Ιουνίου ζουν εγκλωβισμένοι σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας 6538 άτομα. Από αυτά 3214 ζουν στη Λέσβο, 2360 στη Χίο και 964 στη Σάμο.

    

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή προπονητής του ταε κβον ντο για γενετήσιες πράξεις εις βάρος ανήλικης αθλήτριάς του

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή προπονητής του ταε κβον ντο για γενετήσιες πράξεις εις βάρος ανήλικης αθλήτριάς του

Στην απολογία του, ο 68χρονος αρνήθηκε την καταγγελία, επιμένοντας ότι είναι ψευδής, ενώ έκανε λόγο για σκευωρία που στήθηκε εις βάρος του προκειμένου η αθλήτρια να αλλάξει προπονητή
LIFO NEWSROOM