Bαρουφάκης: «Εξεταστική θα έπρεπε να μου κάνουν, αν δεν είχα plan B»

Bαρουφάκης: «Εξεταστική θα έπρεπε να μου κάνουν, αν δεν είχα plan B» Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
2

Μέσω twitter απάντησε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε όσα του καταμαρτυρούν οι υπουργοί Νίκος Παππάς και Νίκος Κοτζιάς στην παρέμβασή τους στην ΕΡΤ (σ.σ. υποστήριξαν ότι ο πρώην Έλληνας ΥΠΟΙΚ ήθελε να συνεχιστεί το πρόγραμμα της κυβέρνησης Σαμαρά) αλλά και για τα όσα αποκαλύπτει ο συνεργάτης του Τζέιμς Γκαλμπρέιθ στο βιβλίο του για το Plan B του δραματικού καλοκαιριού του 2015.

«Επέτειος του 62%, η τρόικα εσ. τελεί υπό σύγχυση: Με κατηγορούν ΚΑΙ ως συνεχιστή του Σαμαρά ΚΑΙ ως αντι-τροικανό. Το μίσος τους τιμή μου» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

Λίγο αργότερα, με δηλώσεις του στο Real.gr, ο Γιάνης Βαρουφάκης σχολιάζει την απόφαση να συζητηθεί στο τέλος Ιουλίου η πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Plan B.

«Την ίδια μέρα, με κατηγορούν ταυτόχρονα ότι ήθελα να γυρίσω την Ελλάδα στη δραχμή, αλλά και ότι ήθελα να συνεχίσω το πρόγραμμα του Σαμαρά» λέει ο πρώην ΥΠΟΙΚ και προσθέτει: «Εξεταστική θα έπρεπε να μου κάνουν, αν δεν είχα plan B».

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Για να λέμε "του Γιάνη το δίκιο", πράγματι, το έγκλημα θα ήταν να μην υπήρχε plan B.Το λογικό ερώτημα είναι "Μα αφού ο ίδιος ξόρκιζε την επιστροφή στην δραχμή (και μάλωνε γι' αυτό μάλιστα και με τον Λαπαβίτσα), πως γίνεται το Plan B του να ήταν η δραχμή;"Και η λογική απάντηση είναι : Γιατί δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα εκπόνησης Plan B. Ή κλείναμε συμφωνία, εξασφαλίζαμε χρηματοδότηση και μέναμε στο Ευρώ ή δεν κλείναμε συμφωνία, ξεμέναμε από ευρώ και αναγκαστικά πηγαίναμε σε δραχμή.Αυτό ακριβώς ήταν και το διακύβευμα του δημοψηφίσματος (ασχέτως τι εφαρμόστηκε στη συνέχεια).Για κάποιον υποστηρικτή του ΝΑΙ, η συγκεκριμένη παραδοχή είναι μια mini δικαίωση. Ότι τα περί επιστροφής στην δραχμή δεν ήταν τελικά απλά μια κινδυνολογία εν όψει δημοψηφίσματος, αλλά ήταν μια εναλλακτική πραγματικότητα. Δεν έχει λόγο λοιπόν να κράξει τον Βαρουφάκη που την είχε σκεφτεί.Για κάποιον υποστηρικτή του ΟΧΙ, η συγκεκριμένη παραδοχή προσφέρει έστω και μια καθυστερημένη συνειδητοποίηση (αν δεν το είχε συνειδητοποιήσει μέχρι τώρα). Και αυτός δεν έχει λόγο να κράζει τον Βαρουφάκη. Για το μόνο που μπορεί να παραπονείται είναι ότι δεν του το είχε πει κανένας τότε, αλλά αυτό δεν ήταν αρμοδιότητα του Υπουργού Οικονομικών αλλά του Πρωθυπουργού (τον κράζαμε επειδή έλεγε πολλά με ιδία πρωτοβουλία, μην τον κράζουμε τώρα επειδή δεν έλεγε πολλά με ιδία πρωτοβουλία)
To Plan B αν δεν πετύχαιναν οι διαπραγματεύσεις θα ήταν να εγκαθιδρύσουν μία στρατιωτική χούντα. Αλλά είχαν σχέδιο, δεν ήταν χαβαλέδες όπως οι Βρετανοί. Θυμίζουν μάλλον το 67.