80 νεκροί στην επίθεση στη Νίκαια - Σε σοκ οι Γάλλοι από το αιματηρό χτύπημα στην εθνική επέτειο

80 νεκροί στην επίθεση στη Νίκαια - Σε σοκ οι Γάλλοι από το αιματηρό χτύπημα στην εθνική επέτειο Facebook Twitter
0
80 νεκροί στην επίθεση στη Νίκαια - Σε σοκ οι Γάλλοι από το αιματηρό χτύπημα στην εθνική επέτειο Facebook Twitter
To φορτηγό του δράστη στη Νίκαια

Το φόβο της τρομοκρατίας ζει απόψε και πάλι η Γαλλία καθώς οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν πως ο οδηγός του φορτηγού που σκότωσε δεκάδες ανθρώπους πραγματοποίησε επίθεση με το όχημα.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, σε μια περιοχή εξαιρετικά δημοφιλή στους τουρίστες αλλά και στους ντόπιους.

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 80 όπως μεταδίδει το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο i>Télé επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στην αστυνομία. Οι τραυματίες είναι σύμφωνα με πληροφορίες έως και 100.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος βρισκόταν στην Αβινιόν, επιστρέφει στο Παρίσι, όπου θα μεταβεί στο υπουργείο Εσωτερικών και θα συντονίσει την ομάδα που συστάθηκε για την αντιμετώπιση της κρίσης, ανέφερε πηγή στο περιβάλλον του.

«Ο πρόεδρος συνομίλησε με τον γάλλο πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς και τον (γάλλο υπουργό Εσωτερικών) Μπερνάρ Καζνέβ. Επιστρέφει στο Παρίσι και θα μεταβεί απευθείας στην ομάδα αντιμετώπισης κρίσης», ανέφερε η πηγή που πρόσκειται στη γαλλική προεδρία. Στο μεταξύ, εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV ότι δεν υπάρχει καμιά κατάσταση ομηρίας στη Νίκαια, στη γαλλική Ριβιέρα, προσθέτοντας πως «δεν μπορώ να σας δώσω καμιά πληροφορία για τα κίνητρα» του οδηγού του φορτηγού.

80 νεκροί στην επίθεση στη Νίκαια - Σε σοκ οι Γάλλοι από το αιματηρό χτύπημα στην εθνική επέτειο Facebook Twitter

Στη Νίκαια, η αστυνομία έχει αποκλείσει μια μεγάλη περιοχή γύρω από τον τόπο της τραγωδίας.

Το όχημα, ένα λευκό φορτηγάκι, έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε δεκάδες συγκεντρωμένους ανθρώπους, προκαλώντας πανικό, αφηγήθηκε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Καθώς το αυτοκίνητο χτυπούσε τους ανθρώπους συντρίμμια εκτοξεύονταν προς όλες τις κατευθύνσεις, συνέχισε ο δημοσιογράφος αυτός, συμπληρώνοντας πως άκουσε «τον κόσμο να ουρλιάζει».


Πολλά ασθενοφόρα έχουν μεταβεί στο σημείο, όπως επίσης και πολλά στελέχη των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και στρατιωτικοί, κυρίως γύρω από την πλατεία Μασενά.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για ανταλλαγές πυρών, κάτι που όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις αρχές. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης

Ο Guardian μεταδίδει πως Βρετανοί αξιωματούχοι ασφαλείας παρακολουθούν την κατάσταση στη Νίκαια, καθώς η σοβαρότητα του συμβάντος κλιμακώθηκε. Τα αρχικά στοιχεία δείχνουν μια τακτική που έχει χρησιμοποιηθεί από τους τζιχαντιστές για αρκετά χρόνια, με ένα όχημα το οποίο ρίχνεται στο πλήθος. Πριν από λίγο έγινε γνωστό πως στο φορτηγό βρέθηκε φορτίο με πυροβόλα όπλα και χειροβομβίδες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Διεθνή / ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Το Δικαστήριο υπογραμμίζει ότι τα μέτρα των Ταλιμπάν, που περιορίζουν τα δικαιώματα των γυναικών, συνιστούν διώξεις, αναγνωρίζοντας τη βαρύτητα των διακρίσεων εναντίον τους
LIFO NEWSROOM
Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος και είναι πλέον ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Διεθνή / Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος και είναι πλέον ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο Ζούκερμπεργκ είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 78 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον από τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο
LIFO NEWSROOM