«Βουτιά» στα πιάτα

Γευστικά πιάτα και δροσιά στη Μαρίνα Ζέας.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ, 21.7.2010 | 17:51

Βράδυ Κυριακής και με μια φίλη μου αποφασίσαμε να ξορκίσουμε τη ζέστη, βάζοντας πλώρη για το bar restaurant Πισίνα στη Μαρίνα Ζέας. To μαγαζί σφύζει από κόσμο που κάθεται στα τραπεζάκια γύρω από την πισίνα. Η νύχτα ξάστερη, ένα μπλε βελούδο, και το βεραμάν νερό της πισίνας στο κέντρο του χώρου δίνει το χρώμα του καλοκαιριού. Τα κεράκια πάνω στα τραπέζια και ο χαμηλός φωτισμός συνθέτουν μια ρομαντική ατμόσφαιρα που απολαμβάνει κόσμος όλων των ηλικιών. Ζευγαράκια σε τρυφερό ραντεβού, οικογένειες, φίλες που πίνουν τα κοκτέιλ τους και ευχάριστες μουσικές που ανεβάζουν τη διάθεση.

Ο χώρος του εστιατορίου καταλαμβάνει τη μια πλευρά και το τραπέζι μας πάνω ακριβώς από το νερό της πισίνας που σε προκαλεί για βουτιά. Η θέα μαγική. Το μάτι ταξιδεύει από το Μικρολίμανο και το Φάληρο μέχρι την Αίγινα, με τα φωτάκια της να τρεμοπαίζουν σαν καντηλέρια. Το δροσερό αεράκι χαϊδεύει τα πρόσωπά μας και ο ευγενικός σερβιτόρος γεμίζει με κομψότητα τα ποτήρια μας με sauvignon blanc του Αϊδαρίνη.

Στο φως του κεριού κάναμε φιλότιμες προσπάθειες να διαβάσουμε το μενού που είναι μαύρο με λευκά γράμματα. Τελικά, τα καταφέραμε και αφού προσπεράσαμε τις οκτώ ενδιαφέρουσες σαλάτες επιλέξαμε δύο πιάτα από τα ορεκτικά που μας φάνηκαν ελκυστικά. Σπαγγέτι καλαμάρι με σάλτσα πέστο και κολοκυθόπιτα με μανούρι, ρεγκάτο και κρύα σάλτσα γιαουρτιού.

Το σπαγγέτι καλαμάρι ήρθε χορταστικό και με ωραία παρουσία, ενώ σε κάθε μπουκιά ανακάλυπτες τη νοστιμιά και το καλό χέρι του σεφ. Το καλαμάρι λεπτοκομμένο σαν σπαγγέτι, τραγανό και ζουμερό, αγκάλιαζε όμορφα η μυρωδάτη σάλτσα πέστο με βασιλικό και από κάτω μια φωλιά από τραγανές τριμμένες πατάτες. Ο σερβιτόρος πλησίασε στο τραπέζι με το δεύτερο πιάτο, την κολοκυθόπιτα, και όταν το εκθειάσαμε με ενθουσιασμό είπε, «Χαίρομαι που σας άρεσε, γιατί είναι ένα πιάτο που δεν το προτιμούν ιδιαίτερα λόγω της σάλτσας πέστο». Η κολοκυθόπιτα, αν και ευωδιαστή, έχανε τη χάρη της από το υπερβολικό λάδι, αν και η δροσερή σάλτσα γιαουρτιού από δίπλα ήταν εξαιρετική. Ο σεφ Άγγελος Σαρμπάνης προσφέρει ένα ευέλικτο μενού με ελκυστικές προτάσεις σε πάστα και ριζότο και από τα κυρίως κρέας και ψάρι. Γευστικά και σε χορταστική μερίδα ήρθαν τα μπιφτεκάκια από κιμά μοσχαρίσιο, που τα συνόδευε δροσερή ταμπουλέ με άφθονο μαϊντανό και δίπλα τραγανά πιτάκια. Ενδιαφέρον και υγιεινό το πιάτο με τη ζουμερή φέτα σφυρίδα ψημένη σωστά στη σχάρα που κείτονταν σε γευστικό χοντροκομμένο σιτάρι με λαδολέμονο -ωραία ιδέα- και από δίπλα συναντούσε τα λεπτοκομμένα ελαφρά σοταρισμένα λαχανικά.

Με δύο λόγια, δειπνήσαμε όμορφα αφού το μενού συνδυάζει το γευστικό με το ελαφρύ φαγητό και περάσαμε μια ευχάριστη βραδιά στην Πισίνα.

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
ΤΣΕΚ ΒΑΓΙΑΣ στην Καλαμάτα: “Αληθινό φαΐ χωρίς δηθενιά”  

«Αληθινό φαΐ χωρίς δηθενιά» στην Καλαμάτα  

Αγλαϊα Κρεμέζη |
Scroll to top icon