O συγκλονιστικός Μο Φάρα έπεσε, σηκώθηκε και στο τέλος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο για την κόρη του

O συγκλονιστικός Μο Φάρα έπεσε, σηκώθηκε και στο τέλος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο για την κόρη του Facebook Twitter
0

Ο Βρετανός δρομέας Μο Φάρα υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο του στα 10.000μ ανδρών, αφού σ' έναν συγκλονιστικό τελικό τερμάτισε πρώτος με χρόνο 27.05.17.

Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν και τόσο καλά κατά τη διάρκεια της κούρσας μιας και ο δισ. χρυσός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, παραπάτησε και έπεσε περίπου στα μισά του αγώνα. Σηκώθηκε όμως γρήγορα και με ένα φοβερό σπριντ στον τελευταίο γύρο άφησε πίσω τους υπόλοιπους διεκδικητές από την Κένυα και την Αιθιοπία.

«Αυτό το μετάλλιο σημαίνει πολλά για μένα. Είναι πολύ σημαντικό να με θεωρούν ως έναν από τους καλύτερους αθλητές στον κόσμο», δήλωσε σχετικά ο Φάρα, ο οποίος αφιέρωσε το μετάλλιο στην μεγαλύτερη κόρη του, Ριάνα: «Μου είχε ζητήσει τη νίκη στην κούρσα και της αφιερώνω το μετάλλιο».

O συγκλονιστικός Μο Φάρα έπεσε, σηκώθηκε και στο τέλος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο για την κόρη του Facebook Twitter

Αναφερόμενος στην πτώση του, είπε: «Όταν έπεσα, για μια στιγμή πίστεψα πως όλα τελείωσαν. Αμέσως όμως είπα στον εαυτό μου "προσπάθησε να σηκωθείς, μην πανικοβάλλεσαι". Και τότε σηκώθηκα και προσπάθησα να ξεπεράσω την πτώση μου». Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Αμέσως μόλις σηκώθηκα, ήλπιζα οι άλλοι αθλητές δεν με είδαν να πέφτω. Αν συνέβαινε 5 ή 6 γύρους πριν τον τερματισμό ο αγώνας θα είχε τελειώσει για μένα».


Μετά τον αγώνα των 10.000 χιλιομέτρων, ο 33χρονος πρωταθλητής θέλει τώρα και το χρυσό στα 5.000μ. για να φύγει από το Ρίο έχοντας εκπληρώσει τους στόχους του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και New York Times

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

Αθλητισμός / Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

«Αυτό το πανό ανέβηκε εν αγνοία της διοίκησης του Παναθηναϊκού», λέει ο Αταμάν σύμφωνα με το Haber Global και προσθέτει ότι «η διοίκηση του συλλόγου είναι επίσης πολύ θυμωμένη με αυτήν την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Το βίντεο με την αποβολή του προπονητή του Παναθηναϊκού από φιλικό με την Μακάμπι στην Κύπρο - Η δήλωση που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα - Τι γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες
LIFO NEWSROOM