Μ. Βρετανία: Πρώην ποδοσφαιριστής της Άστον Βίλα σκοτώθηκε από taser αστυνομικών

Μ. Βρετανία: Πρώην ποδοσφαιριστής της Άστον Βίλα σκοτώθηκε από taser αστυνομικών Facebook Twitter
0

Τραγικό θάνατο βρήκε τα ξημερώματα ο 48χρονος πρώην ποδοσφαιριστής της Άστον Βίλα, Ντάλιαν Άτκινσον.

Ο παλαίμαχος άσος φέρεται να υπέστη ανακοπή καρδιάς, όταν Βρετανοί αστυνομικοί τον χτύπησαν με taser όπλο τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (15/08), κοντά στο σπίτι του πατέρα του στο Telford.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, περίπου στη 1.30 το πρωί, η αστυνομία της περιοχής δέχθηκε μία κλήση εκτάκτου ανάγκης για πρόσωπο που βρισκόταν σε κίνδυνο. 

Όταν έφθασαν στην περιοχή, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση του taser για λόγους ασφαλείας όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της αστυνομίας του West Mercia.

Ο Άτκινσον δέχθηκε άμεσα τις πρώτες βοήθειες, ενώ κλήθηκε και ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, όμως στο δρόμο υπέστη καρδιακή προσβολή. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, περίπου 90 λεπτά αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Μιλώντας στο BBC, αυτόπτης μάρτυρας και ένοικος της περιοχής δήλωσε: «Έβγαλα το κεφάλι μου έξω από το παράθυρο και είδα δύο αστυνομικούς να φωνάζουν σε έναν κύριο, ο οποίος παραπατούσε προς το μέρος. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί τον προειδοποίησαν να σταματήσει, αλλιώς θα έκαναν χρήση του taser, με τον ίδιο να δείχνει πως βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ» τόνισε η Paual Quinn και πρόσθεσε: «Και επειδή συνέχισε να βηματίζει προς το μέρος τους - χωρίς να γίνεται απειλητικός- οι αστυνομικοί του έριξαν με το taser. Όταν το taser τον χτύπησε στο στομάχι, ο ίδιος έπεσε αναίσθητος στο έδαφος».

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Ανεξάρτητης Επιτροπή Διερεύνησης Παραπόνων κατά της Αστυνομίας (IPCC), η οποία δήλωσε ότι διεξάγει σχολαστική έρευνα γύρω από τις συνθήκες του περιστατικού, αλλά και το ενδεχόμενο χρήσης βίας από τους αστυνομικούς.

Κατά τη διάρκεια τους καριέρας του, ο Άτκινσον αγωνίστηκε, μεταξύ άλλων, στις Ίπσουιτς, Σέφιλντ Γουένσντεϊ, Ρεάλ Σοθιεδάδ, τη Φενέρμπαχτσε και Άστον Βίλα, με την οποία κατέκτησε το League Cup το 1994 κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον ίδιο να σημειώνει μάλιστα το «χρυσό» γκολ.

Σε ένδειξη συμπαράστασης απλοί οπαδοί, αλλά και δημοσιογραφικά sites μοιράζονται στα social media το εκπληκτικό γκολ που σκόραρε ο Άτκινσον εναντίον της Γουίμπλεντον το 1991, γκολ που βραβεύτηκε και ως το καλύτερο εκείνης της χρονιάς.

 Με πληροφορίες από BBC και Guardian

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Διεθνή / Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Επί δύο χρόνια οι δύο γυναίκες μοιράζονται τις περιπέτειές τους με 10 εκατομμύρια συνδρομητές - Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι η νέα γενιά να μην αφήνει μόνους τους ηλικιωμένους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ