Την έκδοση των οκτώ αξιωματικών ζητά επισήμως η Τουρκία

Την έκδοση των οκτώ αξιωματικών ζητά επισήμως η Τουρκία Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ
0

Στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών μεταβιβάστηκε και επισήμως το αίτημα της Τουρκίας για την έκδοση των οκτώ αξιωματικών που διέφυγαν με ελικόπτερο στην Ελλάδα τη νύχτα του αποτυχημένου πραξικοπήματος για την ανατροπή του Ταγίπ Ερντογάν, στις 15 Ιουλίου.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, επικαλούμενο δικαστικές πηγές, το σχετικό αίτημα συντάχθηκε από το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης, και κοινοποιήθηκε στην Αθήνα μέσω του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Η Γενική Διεύθυνση Δικαίου και Εξωτερικών Σχέσεων του υπουργείου Δικαιοσύνης της Τουρκίας υπέβαλε το αίτημα με βάση τη συμφωνία έκδοσης που έχει συναφθεί μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας.

Οι οκτώ στρατιωτικοί κρατούνται σε αστυνομικό τμήμα της Αττικής, αναμένοντας την εξέταση των αιτημάτων ασύλου που έχουν καταθέσει.

Η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει στις 19 Αυγούστου, ενώ οι υπόλοιπες ημερομηνίες που έχουν οριστεί είναι 23, 24 και 25 Αυγούστου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM