Στην Εισαγγελία Εφετών το αίτημα της Άγκυρας για έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών

Στην Εισαγγελία Εφετών το αίτημα της Άγκυρας για έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ
0

Διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Εφετών από το υπουργείο Δικαιοσύνης το αίτημα και τα δικαιολογητικά των τουρκικών αρχών για την έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών.

Η Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης είχε διαβιβάσει έγγραφο με τις κατηγορίες που βαρύνουν τους οκτώ στρατιωτικούς –παραβίαση του Συντάγματος, απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και συμμετοχή σε πραξικόπημα– στο υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας, το οποίο ανέλαβε να το αποστείλει στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών μαζί με το επίσημο αίτημα για έκδοσή τους.

Στο μεταξύ, το αίτημα ασύλου ενός εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών εξετάστηκε σήμερα από την αρμόδια υπηρεσία, ενώ τα αιτήματα των άλλων επτά πρόκειται να εξεταστούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Η κ. Σταυρούλα Τομάρα, εκ των συνηγόρων των οκτώ, σε δηλώσεις της μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, χρησιμοποιώντας όλα τα νομικά μέσα για να μην εκδοθούν οι άνθρωποι αυτοί στην Τουρκία».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM