Συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες προσφύγων σε Μυτιλήνη και Χίο

Συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες προσφύγων σε Μυτιλήνη και Χίο Facebook Twitter
ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
0

Συγκεντρώσεις και πορείες μεταναστών και προσφύγων σήμερα στη Μυτιλήνη και στη Χίο με κύριο αίτημα, τη μεταφορά τους στην Αθήνα και στη συνέχεια το πέρασμά τους στην Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα, στη Μυτιλήνη, οι πρόσφυγες και μετανάστες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Σαπφούς με πλακάτ, φωνάζοντας ρυθμικά «freedom - freedom».

Στη συνέχεια κινήθηκαν στον παραλιακό κεντρικό δρόμο ενώ παρέμειναν στο κέντρο της πόλης περισσότερο από μία ώρα. Η πορεία έληξε χωρίς να σημειωθούν προβλήματα, ενώ διακριτική ήταν η παρουσία Λιμενικών και Αστυνομικών.

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχώρησαν επίσης, πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη Χίο, πολλοί από τους οποίους παραμένουν στο νησί από τον περασμένο Μάρτιο.

Οι διαδηλωτές μαζεύτηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, ζητώντας να σταματήσει ο εγκλωβισμός τους και να τους επιτραπεί να αναχωρήσουν.

«Διαμαρτυρόμαστε για τα κλειστά σύνορα και τον εγκλωβισμό μας στα νησιά και στην Ελλάδα γενικότερα, που μας εμποδίζουν να ενωθούμε με τις οικογένειές μας στην Ευρώπη και να ξεκινήσουμε εκεί τη ζωή μας», σημείωσε μιλώντας στο σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ένας από τους Σύρους διαμαρτυρόμενους πρόσφυγες, ο Γουασίμ.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ -------- Έλληνας χορεύει στην εθνική όπερα της Οδησσού και ζει μόνος στην Ουκρανία εν μέσω πολέμου

Ελλάδα / Έλληνας χορεύει στην εθνική όπερα της Οδησσού και ζει μόνος στην Ουκρανία εν μέσω πολέμου

Ο χορευτής Errik Nour που άφησε την Ελλάδα για να κυνηγήσει το όνειρό του στην εμπόλεμη Ουκρανία μιλάει στην LiFO για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, την καθημερινότητα σε μια πόλη που αγαπάει τις τέχνες, αλλά ζει με τον εφιάλτη του πολέμου και το Πάσχα που (δεν) μοιάζει με το ελληνικό
ΜΙΛΤΟΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ