Τον διπλασιασμό των επενδύσεων της Ε.Ε. στα 620 δισεκ. ευρώ πρότεινε ο Γιούνκερ

Τον διπλασιασμό των επενδύσεων της Ε.Ε. στα 620 δισεκ. ευρώ πρότεινε ο Γιούνκερ Facebook Twitter
0

Τον διπλασιασμό της διάρκειας και των πόρων του προγράμματος επενδύσεων της ΕΕ» στα 620 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2022, πρότεινε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του στο Ευρωκοινοβούλιο, κατά την οποία, κύκλοι της Κομισιόν διέρρεαν ότι θα ανακοινωθεί μια ¨ευχάριστη έκπληξη».

«Προτείνω μία θετική ατζέντα για τους επόμενους δώδεκα μήνες. Για να ξεπεράσουμε τις διαιρέσεις και να δείξουμε στην Ευρώπη ότι μπορούμε να δράσουμε από κοινού», είπε ο επικεφαλής της Κομισιόν που ανακοίνωσε και επενδυτικό σχέδιο για την Αφρική, αντλώντας ενδεχομένως 44 δισεκ. ευρώ σε επενδύσεις. Το επενδυτικό σχέδιο για την Αφρική θα αντιμετωπίσει τις βασικές αιτίες της μετανάστευσης, πρόσθεσε ο Γιούνκερ.

«Οι χώρες της ευρωζώνης εξοικονόμησαν 50 δισεκ. ευρώ φέτος χάρη στη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην ομιλία για την κατάσταση της Ένωσης ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Γιούνκερ είπε ότι θα πρέπει να απαντήσουμε δραστικά στο ντάμπινγκ, όπως κάνουν οι ΗΠΑ ενώ πρόσθεσε ότι η ΕΕ θα πρέπει να υπερασπιστεί τη δική της βιομηχανία χάλυβα.

Ο επικεφαλής της Κομισιόν διεμήνυσε επίσης ότι «οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να αποτελούν αντικείμενο εκμετάλλευσης στην εσωτερική αγορά της ΕΕ», λέγοντας χσαρακτηριστικά
«η Ευρώπη δεν είναι 'άγρια Δύση'». "Η ανεργία παραμένει πολύ υψηλή στην Ευρώπη,  και το χρέος συνεχίζει να είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο", είπε ακόμη.

"Προτείνουμε τη σύσταση ενός ευρωπαϊκού σώματος αλληλεγγύης, το οποίο θα απαρτίζεται από 100.000 μέλη", τόνισε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας για την ανάγκη να επιδειχθεί περισσότερη αλληλεγγύη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Η Ιστορία δεν θα θυμάται τα ονόματά μας...Η Ιστορία θα θυμάται την αποφασιστικότητα στα πιστεύω μας...και τα σφάλματά μας...», επισήμανε.

Σημείωσε επίσης ότι κάθε εταιρία στην Ευρώπη οφείλει να πληρώνει τους φόρους της εκεί όπου έχει τα κέρδη της και τόνισε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αρκετά κοινωνική και αυτό πρέπει να το αλλάξουμε».

Ο κ. Γιούνκερ αναφέρθηκε και στο Κυπριακό λέγοντας ότι «η επανένωση της Κύπρου πρέπει να γίνει και πρέπει να γίνει τώρα». «Στηρίζω τους δύο ηγέτες», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη ζήτησε από την Ελλάδα να προστατεύσει τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στο έδαφός της, ενώ ανακοίνωσε ότι θα καταγράφεται πλέον όποιος μπαίνει ή βγαίνει από την Ε.Ε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ