Μο Φάρα και Ναδάλ στη διαρροή των χάκερ για το ντόπινγκ στο Ρίο

Μο Φάρα και Ναδάλ στη διαρροή των χάκερ για το ντόπινγκ στο Ρίο Facebook Twitter
1

To μέτωπο της WADA με τους Ρώσους χάκερς, που έχουν υποκλέψει τους ιατρικούς φακέλους αθλητών παραμένει ανοιχτό μετά την δημοσιοποίηση νέων ονομάτων, που φέρονται να έχουν κάνει χρήση αναβολικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κορυφαία ονόματα του αθλητισμού, που έλαβαν μέρος στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, συμπεριλαμβάνονται στη λίστα αυτών που φέρονται να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών κι έδωσε χθες στη δημοσιότητα η ομάδα των χάκερ που έχει υποκλέψει από την WADA τους ιατρικούς φακέλους τους.

Ο Βρετανός Ολυμπιονίκης, Μο Φάρα, ο Ισπανός τενίστας, Ράφα Ναδάλ και ο κάτοχος του χρυσού μεταλλίου στο τουρνουά γκολφ, Τζάστιν Ρόουζ είναι μεταξύ των αθλητών που στοχοποιήθηκαν στην τελευταία λίστα που διέρρευσε με τους ιατρικούς φακέλους, σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό αντιντόπινγκ (WADA).

Ο Μο Φάρα έγινε μόλις ο δεύτερος αθλητής που κατακτά χρυσά μετάλλια στα 5.000 και 10.000 μέτρα των Αγώνων του Ρίο, ενώ ο συμπατριώτης του Τζάστιν Ρόουζ, πήρε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο στο γκολ για 112 χρόνια.

Ο 14 φορές νικητής τουρνουά grand slam, Ράφα Ναδάλ, πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό με τον Μαρκ Λόπεθ. Επίσης ήταν ο νικητής του ατομικού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, αλλά έχασε τη διοργάνωση του 2012 λόγω τραυματισμού στο γόνατο.

Η WADA ισχυρίζεται ότι οι χάκερ, που αποκαλούνται ως "APT28" και "Fancy Bears", απόκτησαν πρόσβαση στο σύστημα διοίκησης και διαχείρισης του Οργανισμού, διαμέσου ενός λογαριασμού που δημιούργησε η ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Τα έγγραφα που σχετίζονται με τον Φάρα και δημοσιοποιήθηκαν στην ιστοσελίδα fancybear.net, δείχνουν ότι ο δρομέας των μεγάλων αποστάσεων δεν ακολουθούσε θεραπευτική αγωγή στη διάρκεια των Αγώνων του Ρίο. Του χορηγείτο ειδική φαρμακευτική αγωγή σε περίοδο που βρισκόταν στο νοσοκομείο, μεταξύ της 3ης και 5ης Ιουλίου του 2014, όταν είχε καταρρεύσει μετά από αγώνα προπόνησης.

Κι άλλα μεγάλα ονόματα, συμπεριλαμβανομένων της Φρανσίν Νιγιονσάμπα (Μπουρούντι), του Βρετανού ποδηλάτη, Κάλουμ Σκίνερ και της χρυσής κωπηλάτριας, Έλεν Γκλόβερ, βρίσκονται στη λίστα των χάκερ.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

Αθλητισμός / Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

«Αυτό το πανό ανέβηκε εν αγνοία της διοίκησης του Παναθηναϊκού», λέει ο Αταμάν σύμφωνα με το Haber Global και προσθέτει ότι «η διοίκηση του συλλόγου είναι επίσης πολύ θυμωμένη με αυτήν την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Το βίντεο με την αποβολή του προπονητή του Παναθηναϊκού από φιλικό με την Μακάμπι στην Κύπρο - Η δήλωση που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα - Τι γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Να μπουν επιτέλους στους ολυμπιακούς αγώνες και το τάβλι, η μπιριμπα, το μπιλιάρδο και η μακριά γαιδούρα. Να απολαύσουμε ένα πραγματικό άθλημα όπως το γκολφ που κάποιοι πλούσιοι μεσήλικες χτυπούν ένα μπαλάκι με μπαστουνιά που κουβαλάνε άλλοι.