Όλο το Παρίσι και η Δήμαρχος ασχολούνται και ανησυχούν με την υπόθεση Καρντάσιαν

Όλο το Παρίσι και η Δήμαρχος ασχολούνται και ανησυχούν με την υπόθεση Καρντάσιαν Facebook Twitter
0

Ακούγεται παρατραβηγμένο και υπερβολικό, αλλά η ληστεία με θύμα την Kardashian, έχει πάρει πλέον πολιτική τροπή. Μερικές ώρες μετά το συμβάν, η Δήμαρχος του Παρισιού, Αν Χιντάλγκο, μίλησε σχετικά με την ασφάλεια στο Παρίσι, στον απόηχο της ένοπλης ληστείας με θύμα την διάσημη σταρ. Εν μέσω της παγκόσμιας κάλυψης για το συμβάν στην γαλλική πρωτεύουσα, η δήμαρχος φαίνεται πως έκρινε ότι θα ήταν χρήσιμο να δώσει κάποιες εξηγήσεις και να στείλει μήνυμα στην Kardashian.  Προηγουμένως είχε δεχτεί τα πυρά της αντιπολίτευσης, η οποία ισχυρίζεται πως η ληστεία σε μια τόσο διάσημη προσωπικότητα θα έχει επιπτώσεις για την πόλη και τον διεθνή της αντίκτυπο.

Η Nathalie Kosciusko-Morizet μέλος του κόμματος Les Republicains του Νικολά Σαρκοζί, και πρώην αντίπαλος της Χιντάλγκο, ήταν η πρώτη που αναφέρθηκε στη ληστεία και δήλωσε την δυσαρέσκειά της για την ετοιμότητα των αρχών. Εξέφρασε επίσης την ανησυχία της για το πώς η επίθεση που καλύπτεται διεθνώς θα επηρεάσει περαιτέρω τον τουρισμό της πόλης. "Οι σκέψεις μου είναι με την Κim, επειδή ό, τι της συνέβη είναι βίαιο και τραυματικό", δήλωσε η Kosciusko-Morizet και πρόσθεσε πως όλη η αρνητική δημοσιότητα που παίρνει το θέμα.

Η Χιντάλγκο τόνισε πως η ληστεία έγινε σε έναν ιδιωτικό χώρο και πως δεν προκαλεί προβληματισμό σχετικά με την ασφάλεια στο Παρίσι κατά την Εβδομάδα Μόδας.

"Το συμβάν δεν επηρεάζει την ασφάλεια των δημόσιων χώρων ... οι δρόμοι είναι προστατευμένοι", είπε σε μια δήλωση, επικαλούμενη την επιτυχή «Nuit Blanche» (Λευκή Νύχτα)  που έλαβε χώρα σε όλη την πόλη το Σάββατο το βράδυ.

"Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην αστυνομία και πιστεύω θα εντοπίσει και θα συλλάβει γρήγορα τους δράστες", πρόσθεσε η Δήμαρχος. "Καταδικάζω την επίθεση στην Kim Kardashian. Έχει την υποστήριξή μου και θα είναι πάντα ευπρόσδεκτη εδώ στο Παρίσι", κατέληξε η Xιντάλγκο. Η αστυνομία του Παρισιού ανακοίνωσε ότι γίνονται τα πάντα για τη σύλληψη των δραστών, οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε μοτοσικλέτες και τράπηκαν σε φυγή. Κι όμως, το θέμα της επίθεσης στην Κardashian έχει γίνει σήμερα μείζον θέμα συζήτησης καθώς χαρακτηρίζεται ως μια άσχημη είδηση για την Γαλλία και τον γαλλικό τουριστικό τομέα που ήδη πλήττεται λόγω του κινδύνου της τρομοκρατίας.

Η Κardashian αναχώρησε σήμερα το πρωί από τη Γαλλία, μετά την κατάθεσή της στην αστυνομία χωρίς να διευκρινιστεί ο προορισμός της."Είναι πράγματι πολύ αναστατωμένη αλλά σώα", διευκρίνισε η εκπρόσωπός της.

Οι ένοπλοι μεταμφιεσμένοι σε αστυνομικούς και με καλυμμένα τα πρόσωπα εισέβαλαν στην πολυτελή κατοικία όπου διέμενε και έκλεψαν κοσμήματα αξίας τουλάχιστον 9 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγινα γνωστές οι δράστες την απείλησαν με όπλο, την έδεσαν και την έκλεισαν στην τουαλέτα. Η λεία είναι ένα δακτυλίδι αξίας 4 εκατομμυρίων και μια κασετίνα που περιείχε κοσμήματα αξίας 5 -6 εκατομμυρίων ευρώ και δύο τηλέφωνα, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.


Το πολυτελές σπίτι στο οποίο διέμενε βρίσκεται σε κεντρικό σημείο, πίσω από την εκκλησία της Μαντλέν και όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο έχει αρκετές μυστικές εισόδους και ενοίκους κυρίως αστέρες του κινηματογράφου και της μουσικής που πληρώνουν έως 15.000 ευρώ τη βραδιά. 

Με πληροφορίες από Ney York Times/ ΑFP/ Paris Match

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Πολιτισμός / Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Τα οχήματα που ήταν παράνομα παρκαρισμένα ήταν όλα της δεκαετίας του 1980 και χρησιμοποιούνταν για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του βραβευμένου με τρία Όσκαρ ηθοποιού
LIFO NEWSROOM
Έρση Σωτηροπούλου στη LiFO: «Παραμένω ψύχραιμη»

Βιβλίο / «Παραμένω ψύχραιμη»: Η Έρση Σωτηροπούλου σχολιάζει στη LiFO τα προγνωστικά για το Νόμπελ Λογοτεχνίας

Θα γίνει η πρώτη Ελληνίδα που θα τιμηθεί με Νόμπελ Λογοτεχνίας, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις που τη θέλουν να «παίζει» ψηλά στη λίστα με τους πιθανούς νικητές του φετινού βραβείου;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ