Ο Robbie Williams διχάζει τη Ρωσία με το νέο του βίντεο

Ο Robbie Williams διχάζει τη Ρωσία με το νέο του βίντεο Facebook Twitter
2

Eξοργισμένοι είναι αρκετοί Ρώσοι με το νέο μουσικό βίντεο του Robbie Williams που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες.

Το βίντεο για το τραγούδι "Party Like A Russian" από τοπ νέο του άλμπουμ Heavy Entertainment Show, κατηγορείται πως βρίθει αρνητικών στερεοτύπων κατά του ρωσικού πολιτισμού, με κάποιες εφημερίδες της Μόσχας να σημειώνουν πως ο δημοφιλής τραγουδιστής δεν θα μπορέσει να ξαναδώσει άλλη συναυλία στη Ρωσία.

Στο βίντεο, ο Wililams τραγουδά για έναν ηγέτη που παίρνει τα μετρητά ολόκληρου του έθνους και χτίζει τον δικό του διαστημικό σταθμό ενώ ο στίχος "Ain't no refutin' or disputin' - I'm a modern Rasputin", φαίνεται να είναι ακόμη ένας από τους λόγους που ο τραγουδιστής έχει δυσαρεστήσει την κοινή γνώμη στη Ρωσία.

Κάποιοι σημειώνουν πως το επίπεδο των στερεοτύπων που εμφανίζονται στο βίντεο θα μπορούσαν να ερμηνευθούν ως οριακά ρατσιστικά. Η ρωσική κρατική τηλεόραση κανάλι προέβαλε τμήμα του βίντεο, εξηγώντας ότι η ρωσική θεματολογία ήταν το μόνο που θα μπορούσε να σώσει τον τραγουδιστή του οποίου η δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια είχε γίνει μια ανάμνηση και όχι μια πραγματικότητα.


Πολλά ήταν και τα δημοσιεύματα σε ταμπλόιντς τα οποία επέκριναν την αισθητική του βίντεο σχολιάζοντας πως στοχεύει στον Πούτιν.

Στον απόηχο των σχολίων και της σκληρής κριτικής, ο Robbie Williams προχώρησε σε διευκρινήσεις και δήλωσε πως το τραγούδι δεν σχετίζονται με τον πρόεδρο Πούτιν. Σε συνέντευξή του στην Sun υποστήριξε πως το βίντεο καυτηριάζει το πόσο έντονα διασκεδάζουν οι Ρώσοι, αλλά χωρίς διάθεση για χλευασμό τους.

Ωστόσο υπήρξαν και κάποιοι που υποστήριξαν τον τραγουδιστή. Ο ρώσος ποπ σταρ Yuri Loza απροσδόκητα εξήρε το τραγούδι ενώ και η πολιτικός Μaria Baronova είπε πως το βίντεο απεικονίζει τα στερεότυπα της ελίτ με επιτυχία αλλά μόνο ένα μικρό τμήμα της ρωσικής κοινωνίας.

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ταινία της Σοφίας Εξάρχου ανάμεσα στις 5 υποψήφιες για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX

Πολιτισμός / «Animal»: Υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX η ταινία της Σοφίας Εξάρχου

Η τρίτη ελληνική ταινία στην ιστορία που κερδίζει υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX, που συνδιοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου.
LIFO NEWSROOM
Οι ανθρώπινες σχέσεις στο επίκεντρο του νέου προγράμματος της Στέγης

Πολιτισμός / Οι ανθρώπινες σχέσεις στο επίκεντρο του νέου προγράμματος της Στέγης

Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ρομέο Καστελούτσι, Τιάγκο Ροντρίγκες, Μπενχαμίν Λαμπατούτ, Γιώργος Κουτλής, Μάριο Μπανούσι: Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που συμμετέχουν στον εντυπωσιακό προγραμματισμό της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση για τη σεζόν 2024-25.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Τι θα δούμε στο Εθνικό Θέατρο την περίοδο 2024-25

Πολιτισμός / 17 νέες παραγωγές και 2 επαναλήψεις: Οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου για τη σεζόν 2024-25

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιάννης Μόσχος παρουσίασε το νέο πρόγραμμα, ανακοινώνοντας παράλληλα πως δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία στο τιμόνι του Εθνικού Θεάτρου.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
lee

Πολιτισμός / H Κέιτ Γουίνσλετ, η Χάλι Μπέρι και η «Πλεξούδα» από αύριο στους κινηματογράφους

Ένας μεγάλος αριθμός νέων ταινιών έρχεται για να προλάβει τις τελευταίες μέρες των θερινών κινηματογράφων, λίγο πριν παραδώσουν τη σκυτάλη στις χειμερινές αίθουσες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Γουίτνεϊ Χιούστον: Η ιστορική συναυλία της στη Νότια Αφρική το 1994 θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες

Πολιτισμός / Γουίτνεϊ Χιούστον: Η ιστορική συναυλία της στη Νότια Αφρική το 1994 θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες

Η περιορισμένη κινηματογραφική προβολή θα κάνει πρεμιέρα στις 23 Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει την πρώτη παρουσίαση της συναυλίας από το Ντουρμπάν, στη Νότια Αφρική
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντινούπολη: Βυζαντινός αμφορέας ηλικίας 1.100 ετών ανακαλύφθηκε στο λιμάνι του αρχαίου Ακρίτα

Αρχαιολογία & Ιστορία / Κωνσταντινούπολη: Βυζαντινός αμφορέας ηλικίας 1.100 ετών ανακαλύφθηκε στο λιμάνι του αρχαίου Ακρίτα

Οι δύο λαβές του αμφορέα που ανακαλύφθηκε στα ανατολικά της Κωνσταντινούπολης βρέθηκαν ανέπαφες, ενώ το σώμα ήταν καλυμμένο από θαλάσσιους οργανισμούς
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ

σχόλια

2 σχόλια
Η Ρωσσία επί Γέλτσιν ήταν ένα τριτοκοσμικό failed state, με όλο της τον αμύθητο πλούτο στα χέρια 5 Ρωσσοεβραίων 25ρηδων που έγιναν δισεκατομμυριούχοι εν μία νυκτί (μαντέψτε πώς). Η Ρωσσία επί Γέλτσιν μπορούσε να συγκριθεί μόνο με τη σημερινή Σομαλία ή το Νότιο Σουδάν. Οι άνθρωποι πεινούσαν, έγλυφαν τον χυμό από τις σημύδες για να ξεγελάσουν την πείνα τους. Ο Πούτιν σταμάτησε την εκχώρηση του ρωσσικού πλούτου στους ξένους και επέτρεψε να υπάρχει στην χώρα μόνο κρατικός καπιταλισμός. Μπορούν να υπάρχουν ιδιωτικές εταιρείες, αλλά μεγάλο κομμάτι των κερδών τους πηγαίνουν στα κρατικά ταμεία. Οι Ρώσσοι σήμερα ζουν καλύτερα από οποτεδήποτε άλλοτε στην ιστορία τους. Απόδειξη; Τα χιλιάδες τσάρτερ από πόλεις που μέχρι πρότινος τις ήξεραν μόνο όσοι διάβαζαν άτλαντες προς κάθε γωνιά της Ελλάδας, γεμάτα από την πολυπληθή ρωσσική μεσαία τάξη. Ναι, ο Πούτιν δεν είναι ό,τι πιο δημοκρατικό υπάρχει σε ηγέτη. Αλλά ούτε και η Δύση είναι όσο δημοκρατική ήταν. Ο Ασάντζ, ο Σνόουντεν, η Μάνινγκ, υποφέρουν επειδή κοντραρίστηκαν με την αμερικάνικη κυβέρνηση. Τι να το κάνω που μπορώ να βρίσω τον Ομπάμα μπροστά από τον Λευκό Οίκο, όταν το γιαχού σκανάρει τα μέιλ μου και στέλνει ραπόρτο στη CIA; Ναι, ο Πούτιν κλέβει. Αλλά ποιος δυτικός ηγέτης δεν κλέβει "νόμιμα"; Ο Μπαρόζο ήταν στέλεχος της Γκόλντμαν Σακς όσο άφηνε να γιγαντώνονται οι δανεισμοί και τα χρέη των χωρών-μελών. Ο Μπαρόζο γύρισε πίσω στον Καραμανλή την απογραφή που απεδείκνυε τις λαθροχειρίες Σημίτη λέγοντας ότι "όλοι έτσι κάνουν" για να μας παραδώσει μετά στα νύχια της κρίσης. Ναι, ο Πούτιν συντηρεί μια ολιγαρχία ζάπλουτων, αλλά ο μέσος Ρώσσος ζει ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ καλύτερα από ό,τι παλιά, με αξιοπρέπεια και περηφάνια για την ιστορία του και τον πολιτισμό του. Η Δύση έχει πέσει με νύχια και με δόντια να φάει τον Πούτιν. Όχι επειδή νοιάζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των γκέι. Αν νοιαζόταν θα έκλεινε το Γκουαντάναμο και θα έσωζε τους ευρωπαϊκούς λαούς από την κρίση. Αν νοιαζόταν για τους γκέι θα μποϊκόταρε τις πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία (χαχα!). Η Δύση έχει βάλει στο μάτι τον Πούτιν γιατί οι πολυεθνικές της έχουν βάλει στο μάτι τον αμύθητο ορυκτό πλούτο της Ρωσσίας, της χώρας που από μόνη της αποτελεί το 1/7 της συνολικής επιφάνειας της Γης. Και δυστυχώς, πολλοί στην Ελλάδα απλά αναπαράγουν την λυσσαλέα αντι-πουτινική προπαγάνδα άκριτα, κοροϊδεύοντας παράλληλα τα περί "ξανθού γένους" κλπ.