Το ΔΝΤ διαψεύδει το Reuters: Παραμένουμε προσηλωμένοι στο ελληνικό πρόγραμμα

Το ΔΝΤ διαψεύδει το Reuters: Παραμένουμε προσηλωμένοι στο ελληνικό πρόγραμμα Facebook Twitter
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις με την Διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.
0

Μια μέρα πριν το κρίσιμο Eurogroup το οποίο αναμένεται να "ξεκλειδώσει" την υποδόση των 2,8 δισ. για την Ελλάδα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο  δηλώνει πως παραμένει πλήρως προσηλωμένο στις συνομιλίες για να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, με σημερινή ανακοίνωση του εκπροσώπου του Ταμείου Τζέρι Ράις.

Το ΔΝΤ έρχεται με την ανακοίνωση αυτή να διαψεύσει  τις πληροφορίες που μετέδωσε χθες το Reuters σύμφωνα με τις οποίες πιθανότατα το Ταμείο δεν θα συμμετέχει στο πρόγραμμα, αλλά προσανατολίζεται προς την ανάληψη ειδικού συμβουλευτικού ρόλου.

«Παραμένουμε πλήρως προσηλωμένοι με στόχο την επίτευξη συμφωνίας επί ενός προγράμματος που θα μπορεί να υποστηρίξει το Ταμείο μέσω μίας νέας διευθέτησης... Στο πλαίσιο αυτό, μία αποστολή του ΔΝΤ θα επισκεφθεί σύντομα την Αθήνα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Τζέρι Ράις.

O Πολ Τόμσεν, ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, δήλωσε την Παρασκευή πως η ομάδα του ΔΝΤ θα επισκεφθεί την Αθήνα σε περίπου μια με δύο εβδομάδες για να συζητηθεί ένα νέο πρόγραμμα.

Το ΔΝΤ τον τελευταίο χρόνο απέχει από τη χρηματοδότηση νέων προγραμμάτων για το ελληνικό πρόγραμμα με αφορμή τους όρους υπό τους οποίους θα συμμετέχει σε οποιαδήποτε νέα ελληνική διάσωση, υποστηρίζοντας ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχουν τεθεί στο Ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης δεν είναι ρεαλιστικοί.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ