LIVE!

Μπαράζ καταγγελιών από γυναίκες που κατηγορούν τον Τραμπ ότι τις παρενόχλησε σεξουαλικά

Μπαράζ καταγγελιών από γυναίκες που κατηγορούν τον Τραμπ ότι τις παρενόχλησε σεξουαλικά Facebook Twitter
7

Δύο γυναίκες κατηγόρησαν τον Ντόναλντ Τραμπ για σεξουαλική παρενόχληση, σε συνεντεύξεις που παραχώρησαν στην εφημερίδα New York Times και, μολονότι ο εκπρόσωπός του έσπευσε να χαρακτηρίσει "αποκυήματα φαντασίας" αυτές τις καταγγελίες, θεωρείται βέβαιο ότι θα πλήξουν τον υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ, υπονομεύοντας ακόμη περισσότερο τις πιθανότητές του να εκλεγεί.


Μετά το δημοσίευμα, πολλές άλλες γυναίκες κατήγγειλαν παρόμοια περιστατικά, γεγονός που εντείνει τις πιέσεις στον Τραμπ ο οποίος προσπαθεί να ανακάμψει καθώς η Χίλαρι Κλίντον έχει ξεφύγει με διαφορά τουλάχιστον 8 μονάδων στις δημοσκοπήσεις. Το επιτελείο του έδινε ήδη μάχη να περιορίσει τις ζημιές μετά το βίντεο που προβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα και στο οποίο ο Νεοϋορκέζος μεγιστάνας ακουγόταν να κομπάζει για τις απρόκλητες ερωτικές προτάσεις του σε γυναίκες.


Από τις δύο γυναίκες που μίλησαν στην εφημερίδα, η μία, η Τζέσικα Λιντς, εμφανίστηκε σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της New York Times να αφηγείται πώς ο Τραμπ της έπιασε το στήθος και προσπάθησε να βάλει το χέρι του κάτω από τη φούστα της μέσα σε ένα αεροπλάνο, περί το 1980. Η δεύτερη, η Ρέιτσελ Κρουκς, είπε ότι ο Τραμπ "την φίλησε στο στόμα" το 2005 έξω από έναν ανελκυστήρα στον Πύργο Τραμπ του Μανχάταν, όπου εκείνη εργαζόταν ως ρεσεψιονίστ σε μια κτηματομεσιτική εταιρεία.


Ο Τραμπ διέψευσε μέσω του Twitter το δημοσίευμα χαρακτηρίζοντάς το "παντελώς κατασκευασμένο". Το επιτελείο του έδωσε στη δημοσιότητα μια επιστολή του δικηγόρου Μαρκ Κάσοβιτς ο οποίος ζητά εκ μέρους του επιχειρηματία να αποσυρθεί το δημοσίευμα (που το χαρακτηρίζει δυσφημιστικό), απειλώντας με προσφυγή στη δικαιοσύνη.


"Ολόκληρο το άρθρο είναι αποκύημα της φαντασίας και είναι επικίνδυνο μια εφημερίδα σαν τη New York Times να προχωρά σε μια εντελώς ψευδή, συντονισμένη επίθεση δυσφήμισης του κ. Τραμπ για ένα τέτοιο θέμα", ανέφερε ο σύμβουλός του για θέματα επικοινωνίας, Τζέισον Μίλερ.


Ωστόσο, μέσα σε λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα, πολλά άλλα μέσα ενημέρωσης παρουσίασαν παρόμοια ρεπορτάζ. Μάλιστα το περιοδικό People δημοσίευσε μια λεπτομερή αφήγηση, σε πρώτο πρόσωπο, της δημοσιογράφου Νατάσα Στόινοφ η οποία ισχυρίστηκε ότι το 2005 ο Τραμπ την στρίμωξε σε έναν τοίχο, στο σπίτι του στη Φλόριντα, και την φίλησε ενώ εκείνη προσπαθούσε να του ξεφύγει. "Γύρισα απ' την άλλη και, μέσα σε δευτερόλεπτα, με έσπρωξε στον τοίχο και έβαλε τη γλώσσα του στο στόμα μου", έγραψε η Στόινοφ.


Ο 70χρονος Τραμπ διέψευσε και αυτήν την καταγγελία, εξαπολύοντας επίθεση στη δημοσιογράφο επειδή της πήρε δώδεκα χρόνια να αποκαλύψει την περιπέτειά της και δεν είχε κάνει καμία αναφορά στο ρεπορτάζ της, εκείνη την εποχή, επειδή αυτά που ισχυρίζεται "δεν συνέβησαν".


Μια παρόμοια ιστορία δημοσιεύει η εφημερίδα Palm Beach Post: η 36χρονη Μίντι ΜακΓκίλιβρι από τη Νότια Φλόριντα υποστηρίζει ότι ο Τραμπ της έπιασε τα οπίσθια πριν από 13 χρόνια, όταν εκείνη εργαζόταν σε μια επιχείρησή του, στο Μαρ αλ Λάγκο, ως βοηθός φωτογράφου. Η εκπρόσωπος του Τραμπ, Χόουπ Χικς, διέψευσε και αυτό το ρεπορτάζ.

7

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
'Εκείνα τα χρόνια' ήταν ο Τραμπ, ο μεγάλος, παμπλουτος και πανίσχυρος Τραμπ που όλες αυτές εκείνα τα χρόνια τον κοίταζαν και προσεύχονταν να τις ρίξει κανένα βλέμμα μπας και κάνουν την καλή τους.Ακόμα και κείνη που της έπιασε τα οπίσθια πριν 13 χρόνια γιατί δεν έκανε τότε καταγγελία; Ήταν μάλλον πολύ καλά αμειβόμενη στην επιχείρηση του Τραμπ οπότε σου λέει, 'έλα μωρέ, το αφεντικούλι μου είναι λίγο ζωηρός'. Βάζω μάλιστα στοίχημα ότι τότε θα το έλεγε στις φίλες της και θα καμάρωνε.Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτά τα 'σεξουαλικά σκάνδαλα' που έκανε ο Τραμπ κάποτε. Το χειρότερο είναι ότι σε λίγο καιρό Πλανητάρχης και αφεντικό μας θα είναι ένας εκ των Χιλαρυ Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ.Βέβαια και οι γάτες ξέρουν ότι τελικά θα εκλεγεί η Χιλαρυ, αφού ο Τραμπ παίζει άψογα το παιχνίδι του αφού αυτόν έβαλε το σύστημα για αντίπαλο της ώστε να βγει πιο άνετα.Και μεις το βράδυ των αποτελεσμάτων θα πανηγυρίζουμε επειδή δεν βγήκε ο 'τρελός' και μισογύνης.Χιλαρυ πουλάκια μου Χιλαρυ... Ότι πείτε... Αυτή που πριν μερικούς μήνες δήλωσε επίσημα πως αν βγει Πρόεδρος θα αποκαλύψει αν υπάρχουν εξωγήινοι....'Αρε κατακαημένη Ρούμελη, τι σού μελε να πάθεις '...
Το απόσταγμα του παραπάνω είναι: "Ε, ποιος ξέρει πως ήταν ντυμένη / Μάλλον θα το ήθελε". Υπέροχο μήνυμα για όλα τα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων.Όσο για την ουσία τώρα, η απάντηση είναι στην αρχή του κειμένου σου. "ήταν ο Τραμπ, ο μεγάλος, παμπλουτος και πανίσχυρος"Ο πάμπλουτος Τραμπ είχε την δυνατότητα να καταστρέψει οικονομικά κάθε θύμα του με πολύχρονες και εξευτελιστικές δίκες. Είναι κάτι που ήταν απόλυτα ικανός να κάνει - και μάλιστα το έκανε σε περιπτώσεις που χρωστούσε χρήματα σε προμηθευτές του.
Καλό είναι να σκεφτόμαστε τι λέμε. Εσένα άμα σου έπιανε τα οπίσθια η Αθηνά Ωνάση, πώς θα σου φαινόταν να έλεγαν "o Maggellan προσευχόταν να του ρίξει κανένα βλέμμα μπας και κάνει την καλή του";
Και ο Μπερλουσκόνι τα ίδια έκανε. Δεν με ενοχλούν καθόλου οι συμπεριφορές αυτών των αντρών. Και σιγά που τις κατέστρεψαν όλες αυτές κιόλας. Αυτές μόνες τους τα βγάλαν στην φόρα τα προσωπικά τους δεδομένα.Όσο για μένα και την Ωνάση, ας με πιάσει όπως θέλει και από όπου θέλει. Ναί, θέλω να κάνω την καλή μου, κακό είναι;
Τώρα, και συγκεκριμένα την περασμένη Κυριακή, ο Τραμπ δήλωσε στο debate πως ποτέ δεν έχει αγγίξει καμία γυναίκα με απρέπεια. Ο δημοσιογράφος τον ρώτησε τρεις φορές και επέμενε να πάρει απάντηση, μέχρι που ο Τραμπ δεσμεύτηκε (ψευδώς, όπως όλοι υποψιάζονται) πως όσα είδαμε στην βιντεοκασέτα του 2005 ήταν «μόνο λόγια» και πως ποτέ δεν είχε κάνει τίποτα τέτοιο στην πράξη. Όπως ήταν λογικό, γυναίκες που τους την είχε πέσει βγήκαν και τον διέψευσαν.Δεν τις βίασε για να το είχαν καταγγείλει και πιθανότατα δεν θα το έκαναν ποτέ (δεν ήταν και καμιά φοβερή σεξουαλική επίθεση, πήγε να φιλήσει τη μία και να πιάσει το στήθος της άλλης) αν δεν ήθελαν να δείξουν την υποκρισία του Τραμπ και να τονίσουν πως είπε ψέματα στο ντιμπέιτ. Το ότι βγήκαν 4-5 γυναίκες τώρα και το είπαν δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν δεκάδες ή εκατοντάδες άλλες που θα το πουν αργότερα ή και ποτέ. Οι υποψήφιες των καλλιστείων του πάντως, χωρίς καμία διάψευση, έχουν ήδη πει πως έμπαινε στα καμαρίνια όσο ήταν γυμνές και τις κοιτούσε. Επειδή ήταν το αφεντικό, και μπορούσε.
"Οι υποψήφιες των καλλιστείων του πάντως, χωρίς καμία διάψευση, έχουν ήδη πει πως έμπαινε στα καμαρίνια όσο ήταν γυμνές και τις κοιτούσε. Επειδή ήταν το αφεντικό, και μπορούσε."Άρη αυτό το είχε πει παλιότερα και ο ίδιος. Αρκετά μοντέλα απλά το επιβεβαίωσαν,Και μια λεπτομέρεια. Κάποιες από τις διαγωνιζόμενες ήταν έφηβες."Well, I'll tell you the funniest is that before a show, I'll go backstage and everyone's getting dressed, and everything else, and you know, no men are anywhere, and I'm allowed to go in because I'm the owner of the pageant and therefore I'm inspecting it," Trump said during the interview. "You know, I'm inspecting because I want to make sure that everything is good."“And you see these incredible looking women, and so, I sort of get away with things like that,” he added.http://thehill.com/blogs/ballot-box/presidential-races/300551-report-trump-walked-into-teen-beauty-pageant-changing