Οι ιρακινές δυνάμεις εκδίωξαν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους από μεγάλο μέρος της ανατολικής Μοσούλης

Οι ιρακινές δυνάμεις εκδίωξαν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους από μεγάλο μέρος της ανατολικής Μοσούλης Facebook Twitter
0

Οι ιρακινές δυνάμεις έχουν ανακαταλάβει περισσότερο από το ένα τρίτο της ανατολικής Μοσούλης, τέσσερις εβδομάδες αφότου ξεκίνησαν οι πολεμικές επιχειρήσεις στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκμ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένας Ιρακινός αξιωματούχος.

«Πάνω από το ένα τρίτο (της ανατολικής Μοσούλης) έχει απελευθερωθεί», τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Σάαντ Μάαν σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Η επιχείρηση των ιρακινών δυνάμεων για την ανακατάληψη της Μοσούλης ξεκίνησε στις 17 Οκτωβρίου. Η πόλη έχει σχεδόν περικυκλωθεί από τα βόρεια, τα ανατολικά και τα νότια.

Οι ειδικές δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας (CTS) του Ιράκ ήταν οι πρώτες που μπήκαν στη Μοσούλη από το ανατολικό Μέτωπο και έχουν καταφέρει να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές από πολλές συνοικίες, μολονότι συναντούν ισχυρή αντίσταση.

Στο νότιο μέτωπο, οι ιρακινές δυνάμεις πλησιάζουν στο αεροδρόμιο της Μοσούλης.

Εκτός από τη Μοσούλη, το ΙΚ ελέγχει ακόμη το Ταλ Άφαρ, στο δυτικό Ιράκ, καθώς και κάποιες κοινότητες στη σουνιτική επαρχία Αλ Άνμπαρ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία και Ρωσία αντιμέτωπες στο Διεθνές Δικαστήριο για τον έλεγχο του Πορθμού του Κερτς

Διεθνή / Ουκρανία και Ρωσία αντιμέτωπες στο Διεθνές Δικαστήριο για τον έλεγχο του Πορθμού του Κερτς

Η Ουκρανία ξεκίνησε τη διαδικασία στο δικαστήριο το 2016, μετά την κατασκευή της Γέφυρας της Κριμαίας από τη Ρωσία, η οποία συνδέει τη χερσόνησο με την ρωσική επικράτεια
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Πελικό: Ο μικρότερος σε ηλικία κατηγορούμενος βίασε τη Ζιζέλ την ημέρα που γεννήθηκε η κόρη του

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: Ο μικρότερος σε ηλικία κατηγορούμενος βίασε τη Ζιζέλ την ημέρα που γεννήθηκε η κόρη του

Σήμερα η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση του 26χρονου Τζόαν Κουάι με καταγωγή από την Γουιάνα - Στο τέλος της εβδομάδας η απολογία του κατηγορουμένου -Τα χειροκροτήματα για τη Ζιζέλ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ