Ο δισεκατομμυριούχος «ιδρυτής» της μπίρας Corona δεν άφησε τελικά την περιουσία του στους κατοίκους του χωριού του (updated)

Ο δισεκατομμυριούχος «ιδρυτής» της μπίρας Corona δεν άφησε τελικά την περιουσία του στους κατοίκους του χωριού του (updated) Facebook Twitter
0

Ο Antonino Fernandez, μεγιστάνας και ιδρυτής της Corona Extra που πέθανε τον περασμένο Αύγουστο σε ηλικία 99 ετών, δεν άφησε τελικά την περιουσία του στους κατοίκους του χωριού Cerezales del Condado στην Ισπανία.

Η είδηση που δημοσιεύτηκε χθες Πέμπτη στη Daily Mail και γρήγορα αναμεταδόθηκε σε δεκάδες βρετανικά και όχι μόνο site σε όλο τον κόσμο (Independent, Daily Telegraph, Time κ.α.) είναι αναληθής. 

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι δεν άφησε στη διαθήκη του (σ.σ. ο Antonito Fernandez) χρήματα για τους κατοίκους του χωριού» δήλωσε στο Mashable, η Lucia Alajos, υπεύθυνη επικοινωνίας του πολιτιστικού ιδρύματος «Fundación Cerezales Antonino y Cinia» που ίδρυσε ο Fernandez.

«Η οικογένειά του άνοιξε πρόσφατα τη διαθήκη και επομένως δεν ξέρουμε ποιος πήρε τα χρήματα της κληρονομιάς. Αλλά σίγουρα δεν είναι το χωριό ή οι γείτονες», πρόσθεσε η Alajos για να συνεχίσει λέγοντας: «Κάποια από τα μέλη της οικογένειας έχουν πράγματι ένα σπίτι στο χωριό, αλλά δε ζουν εδώ. Έρχονται μόνο για διακοπές». 

Ο Fernández γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Cerezales del Condado μέσα σε μια πολύ φτωχή οικογένεια, όντας ο ενδέκατος από συνολικά 13 αδέρφια.

Το 1949, στα 14 του χρόνια αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο επειδή οι γονείς του δεν μπορούσαν να πληρώσουν τα δίδακτρα. Σε ηλικία 32 ετών μετανάστευσε από την Ισπανία στο Μεξικό μετά από πρόσκληση ενός θείου του για να βοηθήσει στην οικογενειακή επιχείρηση Grupo Modelo, μέσω της οποίας αργότερα κυκλοφόρησε και την μπίρα Corona Extra- της διασημότερης στο Μεξικό και της δεύτερης δημοφιλέστερης εισαγόμενης στις ΗΠΑ.

Με σκληρή δουλειά κατάφερε να γίνει Πρόεδρος της Grupo Modelo στη δεκαετία του '70, θέση από την οποία αποσύρθηκε σε ηλικία 87 ετών, οπότε και οι επιχειρήσεις πέρασαν στα χέρια του του ανιψιού του. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM