H κηδεία του Punk: Ο Joe Corré έκαψε μια σπάνια συλλογή αξίας πολλών εκατομμυρίων στον Τάμεση

H κηδεία του Punk: Ο Joe Corré έκαψε μια σπάνια συλλογή αξίας πολλών εκατομμυρίων στον Τάμεση Facebook Twitter
EPA
1

Ο Joe Corré, γιος της σχεδιάστριας Vivienne Westwood και του Malcolm McLaren, μάνατζερ των Sex Pistols,  πραγματοποίησε χθες την υπόσχεση που είχε δώσει και πάνω σε ένα σκάφος στον Τάμεση έκαψε την αξίας 5 εκατ. £ συλλογή του από μοναδικά αναμνηστικά και σπάνια αντικείμενα της punk.

Στο μικρό πλοιάριο υπήρχαν επίσης ομοιώματα Βρετανών πολιτικών τα οποία τυλίχθηκαν στις φλόγες ενώ στο δρώμενο-Διαμαρτυρία συμμετείχε και η Westwood.

H κηδεία του Punk: Ο Joe Corré έκαψε μια σπάνια συλλογή αξίας πολλών εκατομμυρίων στον Τάμεση Facebook Twitter
Getty Images

«H Punk δεν ήταν ποτέ γραφτό να γίνει νοσταλγική - και δεν μπορείτε να μάθετε πώς να είστε πανκ σε ένα εργαστήρι στο Μουσείο του Λονδίνου», ανέφερε από το μεγάφωνο ο Corré εκφωνώντας το μανιφέστο του.

Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει ο εμπνευστής της διαμαρτυρίας η πράξη του στρέφεται κατά της ιδιοποίησης της μουσικής πανκ -που εκπροσωπεί το συγκρότημα- από τη mainstream μουσική.

«Αναρωτιόμουν πολύ καιρό τι να κάνω με όλα αυτά και νομίζω ότι αυτή είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να πω "Ξέρετε, η μουσική πανκ πέθανε. Σταματήστε να εξαπατάτε τη νεότερη γενιά ότι με κάποιο τρόπο μπορεί να προσφέρει πολλά με τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν". Δεν μπορεί. Έχει πεθάνει κι είναι καιρός να σκεφτούμε κάτι άλλο» είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή.

H κηδεία του Punk: Ο Joe Corré έκαψε μια σπάνια συλλογή αξίας πολλών εκατομμυρίων στον Τάμεση Facebook Twitter
Getty Images

«Το πανκ δεν είναι τίποτα άλλο πλέον παρά μια μάρκα τύπου McDonald's, με ιδιοκτήτες το κράτος, το κεφάλαιο και τις επιχειρήσεις. Καιρός να το πετάξουμε όλο στη φωτιά και να ξεκινήσουμε από την αρχή» πρόσθεσε ο Corré, που είναι και συνιδρυτής του διάσημου οίκου εσωρούχων Agent Provocateur.

Ανάμεσα στα αντικείμενα που έγιναν στάχτη ήταν σπάνιες ηχογραφήσεις και δίσκοι των Sex Pistols, ρούχα του Johnny Rotten, άλλα που έραψε η Vivienne Westwood, αφίσες, μια κούκλα του Sid Vicious με σβάστικα και γενικά πολλά αναμνηστικά μεγάλης αξίας.

Ο Johnny Rotten των Sex Pistols, κατά κόσμον John Lydon, επέκρινε την απόφαση του Corré και δήλωσε σε βρετανικά μέσα ότι θα έπρεπε να πουλήσει τα ενθύμια και να δωρίσει τα χρήματα σε φιλανθρωπίες. Όταν ρώτησαν αντίστοιχα τον Corré γιατί δεν έκανε κάτι τέτοιο, ο ίδιος απάντησε: «Ποιος στην πραγματικότητα θα τα αγοράσει... Θα καταλήξουν στον τοίχο κάποιων τραπεζιτών. Αυτοί θα τα αγόραζαν κι αυτό δεν θα με ικανοποιούσε και πολύ. Νομίζω ότι οι αμετανόητοι οπαδοί βρίσκονται σε σύγχυση και δεν με ενδιαφέρουν καθόλου. Γιατί να τους τα δώσω; Είναι απλά κομφορμιστές με διαφορετικά ρούχα».

H κηδεία του Punk: Ο Joe Corré έκαψε μια σπάνια συλλογή αξίας πολλών εκατομμυρίων στον Τάμεση Facebook Twitter
EPA

Η Westwood η οποία ήταν παρούσα την ώρα που η σπάνια κληρονομιά της punk παραδίδονταν στην πυρά έκανε δηλώσεις με οικολογικό μήνυμα και καθώς είναι γνωστή για την ακτιβιστική της δράσης σε θέματα περιβάλλοντος κάλεσε το πλήθος να στραφεί στην πράσινη ενέργεια και να δείξει περισσότερο ενδιαφέρον για την προστασία του πλανήτη.

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ταινία της Σοφίας Εξάρχου ανάμεσα στις 5 υποψήφιες για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX

Πολιτισμός / «Animal»: Υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX η ταινία της Σοφίας Εξάρχου

Η τρίτη ελληνική ταινία στην ιστορία που κερδίζει υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX, που συνδιοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Τι ατομα υπαρχουν..Μεχρι και ο ροτεν σκεφτηκε την εναλλακτικη της φιλανθωπιας.Αλλα και παλι Ποιος ξερει?οταν προκειται για τοσο δηθεν ατομο,μπορει και να καψε και τπτ μπλουζακια ζαρα .