Τριήμερο εθνικό πένθος στη Βραζιλία για την αεροπορική τραγωδία - Έκτος επιζών ο ποδοσφαιριστής Νέτο

Τριήμερο εθνικό πένθος στη Βραζιλία για την αεροπορική τραγωδία - Έκτος επιζών ο ποδοσφαιριστής Νέτο Facebook Twitter
0

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξαν σήμερα οι αρχές της Βραζιλίας μετά το αεροπορικό δυστύχημα στην Κολομβία. Στο μεταξύ, οι κολομβιανές αρχές ανακοίνωσαν πως ένας έκτος επιζών, ο βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής Έλιο Ερμίτο Ζαμπιέρ Νέτο, διασώθηκε μετά τη συντριβή του αεροπλάνου,που μετέφερε 81 επιβαίνοντες. 

«Επιβεβαιώνεται η διάσωση ενός έκτου επιζώντα, του ποδοσφαιριστή Έλιο Ερμίτο Ζαμπιέρ Νέτο, ο οποίος αυτή τη στιγμή μεταφέρεται από τον τόπο της συντριβής. Η πιθανότητα να βρεθουν άλλοι επιζώντες δεν έχει αποκλειστεί», ανακοίνωσε η κολομβιανή υπηρεσία διαχείρισης κινδύνων και καταστροφών (UNGRD), η οποία είχε προηγουμένως κάνει λόγο για 76 νεκρούς και πέντε επιζώντες.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Μικέλ Τεμέρ εξέφρασε εξάλλου σήμερα τη θλίψη του για τα θύματα της συντριβής, μεταξύ των οποίων βρίσκονται μέλη της βραζιλιάνικης ποδοσφαιρικής ομάδας Τσαπεκοένσε και δημοσιογράφοι.


«Εκφράζω την αλληλεγγύη μου αυτή τη θλιβερή στιγμή που η τραγωδία έχει πλήξει δεκάδες βραζιλιάνικες οικογένειες», ανέφερε ο Τεμέρ σε δήλωσή του, προσθέτοντας πως το υπουργείο Εξωτερικών και η Πολεμική Αεροπορία της Βραζιλίας εργάζονται για να βοηθήσουν τους συγγενείς των θυμάτων.


«Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να ελαφρύνει τον πόνο των φίλων και των οικογενειών του αθλητισμού και της εθνικής δημοσιογραφίας».


Η βραζιλιάνικη προεδρία ανέφερε στον λογαριασμό της στο twitter πως «ο πρόεδρος Μικέλ Τεμέρ κήρυξε εθνικό πένθος τριών ημερών».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «μυστικός πόλεμος» της Μοσάντ κατά της Χεζμπολάχ: Οι βομβητές και η εξόντωση Νασράλα

Διεθνή / Ο «μυστικός πόλεμος» της Μοσάντ κατά της Χεζμπολάχ: Οι βομβητές και η εξόντωση Νασράλα

Το 2015 ξεκίνησε να εφαρμόζεται το σχέδιο - Πώς εξελίχθηκε η απολύτως μυστική επιχείρηση - Ο ρόλος άγνωστης γυναίκας στην πώληση των συσκευών στη Χεζμπολάχ - Οι κίνδυνοι και τα ρίσκα των Ισραηλινών
LIFO NEWSROOM
Σόου Ντόναλντ Τραμπ με Έλον Μασκ επί σκηνής στο Μπάτλερ

Διεθνή / Σόου Ντόναλντ Τραμπ με Έλον Μασκ επί σκηνής στο Μπάτλερ

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών επέστρεψε δίνοντας σόου για τους φανατικούς του υποστηρικτές, με τον Έλον Μασκ να χοροπηδά επί σκηνής για να τον αποθεώσει - «Όπως έλεγα...», ξεκίνησε την ομιλία του - Ενός λεπτού σιγή και τέσσερις ήχοι καμπάνας για τον νεκρό και τους τραυματίες - Ακούστηκε και το Ave Maria
LIFO NEWSROOM
Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Πολιτισμός / Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Τα οχήματα που ήταν παράνομα παρκαρισμένα ήταν όλα της δεκαετίας του 1980 και χρησιμοποιούνταν για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του βραβευμένου με τρία Όσκαρ ηθοποιού
LIFO NEWSROOM